ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

28 • 03 • 2023

BK sezona noslēgusies ar FIS paralēlo slalomu Somijā, no Latvijas labākie Ābele un Ērenpreisa

Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotā Baltijas kausa sezona kalnu slēpošanā Somijas ziemeļu ciematā Pihē noslēgusies ar noslēdzošajā sestajā posmā notikušajām FIS paralēlā slaloma sacensībām, kurās uzvarēja mājinieki somi Ēriks Saravuo un Rīa Pallari, bet no Latvijas labākie bija Gustavs Harijs Ābele un Helēna Ērenpreisa, kuriem attiecīgi 12. un 14. vieta.

Līdz šim garākā LSF rīkotā prestižā Baltijas kausa kalnu slēpošanā sezonā, kurā bija seši posmi, kas ir par vienu vairāk nekā līdz šim bijis, noslēdzās pagājušajā nedēļas nogalē Somijā. Jau kopš 2015. gada par noslēdzošā posma mājvietu Somijā ir izvēlēta Pihe – ziemeļu ciemats pie polārā loka.

Noslēdzošajā dienā kalnu slēpotāji sacentās paralēlajā slalomā, vispirms aizvadot kvalifikāciju pa vienam, bet pēc tam jau dueļos viens pret vienu izslēgšanas kārtās, kas sākās ar sešpadsmitdaļfinālu. Tā kā nesanāca pilns 32-nieks, sievietēm sacenšoties 17 kalnu slēpotājām, bet vīriešiem – 24 dalībniekiem, tad lielais vairums (sievietēm gandrīz visas, izņemot divas, kuras vienīgām nācās savstarpēji sacensties pirmajā kārtā – aut.piez.) uzreiz bez cīņas tika otrajā izslēgšanas kārtā jeb astotdaļfinālā, jo nebija pretinieku pirmajā kārtā. 

Vīriešiem paralēlajā slalomā sacentās 24 kalnu slēpotāji, no kuriem lielais vairums bija somi, kā arī daži norvēģi, igauņi un pieci latvieši. Kvalifikācijā labākais no Latvijas pārstāvjiem ar 13. laiku bija Gustavs Harijs Ābele, kurš arī izslēgšanas braucienos tika vistālāk, izcīnot 12. vietu. Sešpadsmitdaļfinālā Ābele līdzīgā cīņā pārspēja otru labāko latvieti kvalifikācijā (16. laiks) Jurģi Zvejnieku, bet astotdaļfinālā, kaut arī zaudēja, izrādīja sīvu pretestību vēlākajam fināla uzvarētājam somam Saravuo. 

Beigās izslēgšanas kārtās otrs labākais Latvijas kalnu slēpotāju vidū veiksmīgā kārtā sanāca jaunākais mūsu pārstāvis Valdemars Kuzminskis, kurš kvalifikācijā bija stabili noslēdzošajā 24. vietā, taču astotdaļfinālā uz starta neiznāca viņa pretinieks – 7. laiku uzrādījušais soms, līdz ar to Kuzminskim bez cīņas tiekot sešpadsmitniekā, kur nācās atzīt norvēģa pārākumu. Valdemars tika klasificēts kā 14., jo kvalifikācijā 3. un 5. laiku uzrādījušie somi, kuri automātiski bez pretinieka tika astotdaļfinālā, uz starta neizgāja, tiekot ierindotiem noslēdzošajās divās vietās sešpadsmitniekā. 

Divdesmitieku noslēdza Zvejnieks, tieši aiz kura ierindojās Roberts Kupčs, kurš bija tik tuvu astotdaļfinālam, tikai par nieka piecām sekundes simtdaļām divu braucienu summā sešpadsmitdaļfinālā piekāpjoties igaunim Lauram Megi. 

Sievietēm Helēna Ērenpreisa kvalifikācijā uzrādīja 14. laiku, uzreiz bez cīņas tiekot astotdaļfinālā, kur bez ierunām zaudēja somietei, beigās ieņemot to pašu 14. vietu. Pirmās astoņas jeb visas ceturtdaļfinālistes bija somietes. 

Dienu iepriekš Igaunijas čempionātā un FIS sacensībās slalomā Miks Zvejnieks nopelnīja otru godalgu, blīvajos rezultātos iegūstot 3. vietu un par trim sekundes simtdaļām pārspējot 4. vietu (+0,20 sek.), bet vienu sekundes desmitdaļu atpaliekot no otrās vietas. Mārupieti apsteidza divi somi. Viņa brālis Jurģis Zvejnieks ieņēma 24. vietu (+6,73 sek.), bet 28. vietā (+8,74 sek.) 56 dalībnieku vidū, kuri pārstāvēja deviņas valstis, ieņēma Roberts Kupčs. Kļūda pirmajā braucienā augstāk par 31. vietu (+9,58 sek.) divu braucienu summā neļāva pakāpties Gustavam Ābelem.

Sievietēm Ērenpreisa, sacenšoties ar 22 konkurentēm, kas pārstāvēja Somiju un Zviedriju, ieņēma 18. vietu (13,30 sek.).

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv