ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

18 • 03 • 2023

BK 6. posmā Somijā paralēlajā slalomā visas Baltijas valstis tiek pie uzvarām

Piektdien Somijas ziemeļu ciematā notiekošajā Baltijas kausa sestajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, trīs jauniešu vecuma grupas U16, U14, U12 un Master kalnu slēpotāji sacentās jau ceturto dienu pēc kārtas, noskaidrojot labākos, arī Latvijas čempionāta ieskaitē, piektajā disciplīnā – paralēlajā slalomā, kur sacentās ap 100 dalībniekiem no trim Baltijas valstīm.

Jauniešu un Master grupas kalnu slēpotājiem paralēlais slaloms bija piektā un tajā pat laikā pēdējā disciplīna šīs sezonas Baltijas kausā. Iepriekš šo grupu pārstāvji bija sacentušies supergigantā, Alpu kombinācijā, milzu slalomā un slalomā. Tagad bija pienākusi kārta aizraujošajam paralēlajam slalomam, kur vispirms tika aizvadīta kvalifikācija, noskaidrojot katrā grupā astoņus labākos, kas pēc tam turpināja cīņu viens pret vienu izslēgšanas kārtās, kas sākās ar ceturtdaļfinālu. Izslēgšanas kārtās bija jāveic divi braucienu, viens pa vienu trasi, otrs pa otru trasi. Ja dueļa dalībniekiem katram pa uzvarai, tad tālāk tika tas, kuram labāka laika starpība abu trašu kopsummā. 

Iepriekšējās dienās jauniešu grupās katra Baltijas valsts tika pie pirmās vietas, ar lielāko skaitu uzvarām izceļoties Igaunijai. Arī paralēlajā slalomā turpinājās tāda pati tendence. Tāpat kā ceturtdien slalomā arī paralēlajā slalomā igauņiem trīs  uzvaras, Latvijai divas pirmās vietas, bet Lietuvai viens augstākais panākums. 

Master grupā Ieva Lagzdiņa tika pie otrās uzvaras, finālā pārspējot Lauru Baumani, bet Jeļena Brokāne tika pie trešās vietas bez cīņas mazajā finālā, jo sievietēm sacentās trīs dalībnieces. Vīriešiem pārtrūka Toma Ieleja lieliskā uzvaru sērija, jo Toms kvalifikācijā uzrādīja 5. laiku, divām sekundes simtdaļām pietrūkstot līdz pusfinālam jeb izslēgšanas kārtai, jo dalībnieku skaita dēļ Master grupai izslēgšanas kārtas sākās ar pusfināli, kur iekļuva četri labākie. Finālā Kaspars Klapkalns neatstāja cerības Gintam Gritānam, bet mazajā finālā Reinis Zauers bija ātrāks par Krišjāni Lambertu.

U16 grupā puišiem pārsteigumi nenotika un finālā savā starpā cīnījās pārliecinošie līderi no Igaunijas – dvīņu brāļi Messilas, Markusam uzvarot, bet Mikam ieņemot otro vietu. Cīņā par trešo vietu un labākā statusu latviešu vidū Pēteris Pauls Prancāns pārspēja Nilu Neo Trapānu. Trešais no latviešiem bija 5. vietu ieguvušais Miks Mazais. 

Meitenēm šajā grupā nestartēja dažas no vadošajām, tajā skaitā igauniete Emma Tammemegi un latviete Kristiāna Hartmane. No 11 dalībniecēm desmit bija Latvijas kalnu slēpotājas un tikai viena igauniete, un tieši šī vienīgā Igaunijas pārstāves Nora Roneta arī uzvarēja, ņemot virsroku finālā pār labāko Latvijas pārstāvi Dārtu Jaundzemi. Trešo vietu ieguva Loreta Reitere, kura mazajā finālā pārspēja pārsteiguma autori Elizabeti Reinhardi, kura kvalifikācijā kā noslēdzošā astotā iekļuva ceturtdaļfinālā, kur dēļ kvalifikācijas labākā laika uzrādītājas Sofias Feodorovas kritiena otrajā braucienā tika tālāk pusfinālā. 

U14 grupā puišiem finālā tikās mūsu kaimiņi, kārtējo uzvaru izcīnot lietuvietim Martinam Seppam, bet iepriekš divas trešās vietas ieguvušajam igaunim Lauritam Laukam ar otro vietu sasniedzot savu labāko rezultātu šajā Baltijas kausa posmā. Mazajā finālā, noskaidrojot labākā Latvijas pārstāvju vidū, Artūrs Ameriks apsteidza Roniju Doršu. Kvalifikācijā 4. laiku uzrādījušais labākais no latviešiem Rihards Hartmanis, beigās ierindojās 6. vietā un bija trešais no mūsējiem. 

Meitenēm U14 pēc neveiksmes slalomā uzvarētājas godā atgriezās Heidija Ciagune, kurai vismaz pirmajā braucienā finālā sīvu konkurenci sastādīja Justīne Baumane, kura līdz ar to kļuva par vienīgo savā grupā, kurai izdevās iekļūt trijniekā visās piecās disciplīnās. Mazajā finālā igauniete Johanna Lehmets neatstāja cerības bronzu valsts čempionātā nopelnījušajai Hannai Kronbergai, kura ceturtdaļfinālā no tālākas cīņās izslēdza kvalifikācijā 3. laiku uzrādījušo Danielu Annu Livčāni.

U12 grupā finālā Patriks Ciaguns centās, bet šoreiz nevarēja neko izdarīt savam sīvākajam konkurentam Andre Sarri no Igaunijas, tādējādi igaunim pabeidzot šo Baltijas kausu Pihē ar trim uzvarām un divām otrajām vietām, bet Ciagunam – ar divām uzvarām un trim otrajām vietām. Atkal saldo ēdienu pēdējā dienā sarūpēja piekto laiku kvalifikācijā uzrādījušais Edvards Kapteinis-Veits, kurš vispirms ceturtdaļfinālā tika galā ar vienu no diviem Kārļiem (Bračku), bet mazajā finālā ar otru  (Kokaru), izcīnot trešo vietu. 

Meitenēm pārtrūka igauņu uzvaru sērija, jo trīs pirmās vietas ieguvusī Elizabete Kūrberga, kura uzrādīja ātrāko laiku kvalifikācijā, ceturtdaļfinālā kļūdījās un tika diskvalificēta, tādējādi pusfinālā tiekot Aleksandrai Trapānei, kura mazajā finālā par trešo vietu piekāpās Nikolai Grīnbergai, abām iegūstot attiecīgi trešo un otro vietu LČ ieskaitē. Tikmēr pie otrās uzvaras kopējā ieskaitē tika, atkārtojot supergiganta panākumu, un vēl vienu zeltu valsts čempionātā nopelnot Emīlijai Kliestai.

Sestdien Baltijas kausa 6. posma pirmā puse noslēgsies ar U10 grupas milzu slalomu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv