ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

17 • 03 • 2023

BK 6. posmā Somijā jauniešiem slalomā no Latvijas uzvaras Ciagunam un Baumanei

Ceturtdien Somijas ziemeļu ciematā notiekošajā Baltijas kausa sestajā posmā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, trīs jauniešu vecuma grupām U16, U14, U12 un Master kalnu slēpotājiem tika aizvadīta priekšpēdējā jeb ceturtā disciplīna – slaloms, kur sacentās pāri par 120 dalībniekiem no četrām valstīm, sadalot arī ceturto medaļu komplektu Latvijas čempionātā. 

Tāpat kā vakar milzu slalomā jauniešu grupās katra Baltijas valsts tika pie pirmās vietas, visvairāk uzvaru iegūstot igauņiem, kuru kontā trīs augstākie panākumi. Ja milzu slalomā no Latvijas pie uzvaras tika tikai Heidija Ciagune, tad slalomā mūsu kalnu slēpotājiem jau divi augstākie panākumi, ko sarūpēja Heidijas brālis Patriks Ciaguns un Justīne Baumane. Master grupās pirmie bija Latvijas kalnu slēpotāji Toms Ielejs un Ieva Lagzdiņa.

U16 grupā puišiem kārtējo reizi krietni priekšā pārējiem bija dvīņu brāļi Mesilas no Igaunijas, šoreiz uzvarot Markusam, bet Mikam ieņemot otro vietu. Atšķirībā no milzu slaloma šodien slalomā nekļūdījās Nils Neo Trapāns un noslēdza godalgoto trijnieku, izcīnot zeltu Latvijas čempionātā. Līdzvērtīgajā cīņā par sudrabu Latvijas čempionāta ieskaitē Pēteris Pauls Prancāns pārspēja dvīņu brāļus Mazos, kuri bija labākie no latviešiem vakar. Mikam šodien ieguva bronzu, bet Krišs pēc kļūdas otrajā trasē atkrita uz 8. vietu.    

Meitenēm U16 grupā pēc pirmā brauciena šķita, ka atkal dubultuzvaru svinēs Igaunijas kalnu slēpotājas, taču otrajā braucienā viņu starpā – aiz uzvarētājas Emmas Tammemegi un trešās vieta ieguvējas Grētas Tederas – otrajā vietā iespraucās un uz pjedestāla atgriezās Krista Hartmane, kura bija uzvarējusi pirmajās divās disciplīnās (supergigantā un Alpu kombinācijā), bet vakar milzu slalomā izstājās pirmajā braucienā. Šodien, savukārt, pirmajā braucienā nefinišēja vakardienas trešās ietas ieguvēja un labākā Latvijas pārstāvju vidū Sofia Feodorova. Otro dienu pēc kārtas uz pjedestāla kāpa Estere Jansone, kurai šoreiz sudrabs, bet ceturto valsts čempionāta medaļu, kaut arī bija tikt tuvu, neizdevās savā īpašumā iegūt Loretai Reiterei, kuru apsteidza Annija Biezā, nopelnot pirmo medaļu šogad Pihē. 

Puišiem U14 grupā otrais brauciens krietni pamainīja situāciju pēc pirmā. Otrajā trasē izstājās līderis Ārons Nēme no Igaunijas un trešā laika uzrādītājs Gustavs Meņgelsons, tādējādi atkal pirmo vietu iegūstot Lietuvas pārstāvim Martinam Seppam. Šoreiz labākais no latviešiem bija otro vietu ieguvušais Katrīnas jaunākais brālis Rihards Hartmanis, kurš uzrādīja ātrāko laiku otrajā trasē. Baltijas pjedestālu nodrošināja 3. vietas ieguvējs Laurits Lauks no Igaunijas, bet uzreiz aiz trijnieka ierindojās Latvijas čempionāta sudraba un bronzas medaļas īpašnieki Lūkass Mazais un Emīls Bušs.  Pirmo trīs disciplīnu labākais Latvijas pārstāvis Ronijs Drošs kļūdījās pirmajā trasē, neizbraucot pareizi vārtus, un tika diskvalificēts. 

Meitenēm šajā vecuma grupā bija ierasts uz pjedestāla redzēt tās pašas trīs kalnu slēpotājas no Latvijas, taču slalomā trijniekā iekļuva tikai viena no viņām, pirmo reizi šajā grupā godalgu līdz ar to nopelnot arī citas valsts pārstāvei. Pirmo trīs disciplīnu pārliecinošā uzvarētāja Heidija Ciagune un pārsvarā 3. vietā esošā Daniela Anna Livčāne nefinišēja pirmajā trasē, toties Justīne Baumane bija labākā abos braucienos, izcīnot uzvaru un arī pilnu medaļu komplektu. Otro vietu ieguva lietuviete Liepa Čekanavičiute, bet trijnieku noslēdza Hanna Kronberga. Līdzīgi kā Hannai arī pirmā medaļa valsts čempionātā tika Madarai Mazajai, kura aiz divām igaunietēm ieņēma 6. vietu. 

U12 grupā puišiem igauņa Andre Sarri divu uzvaru sēriju pārtrauca Patriks Ciaguns, tāpat kā Alpu kombinācijā izcīnot pirmo vietu un atstājot igauni otro. Līdz ar to Ciagunam un Sarii identiska bilance – divas uzvaras un divas otrās vietas. Tāpat kā supergigantā arī slalomā aiz abiem līderiem nākamajās divās vietās ierindojās abi Kārļi, Bračkam vēlreiz nopelnot sudrabu, bet Kokarma atkal bronzu. 

Meitenēm U12 grupā kārtējā uzvara igaunietei Elizabetei Kūrbergai, bet dubultpanākumu Igaunijai nodrošināja otrās vietas ieguvēja Elīse Enoka. Trijnieku noslēdza labākā Latvijas pārstāve Laura Amerika. Allaž trijniekā iekļūstošā un LČ divus zeltus ieguvusī Emīlija Kliesta šoreiz kopējā ieskaitē ceturtā un ar sudraba medaļu kaklā.  Bronzas medaļa Aleksandras Trapānes kontā, nedaudz tik piekāpjoties Kliestai. Turpat netālu un tuvu pirmajai medaļai bija arī Martina Skudrule. Iepriekšējās trīs disciplīnās pilnu medaļu komplektu nopelnījusī Nikola Grīnberga pēc otrā laika uzrādīšanas pirmajā trasē piekāpjoties tikai igaunietei Kūrbergai, otrajā braucienā kļūdījās un tika diskvalificēta.  

Master grupā vīriešiem, neskatoties uz kļūdu otrajā trasē, ceturtā uzvara Toma Ieleja kontā, bet spraigā cīņā par otro vietu mājinieks Jussi Mukka “aizmuka” jeb par 0,08 sekundēm divu braucienu summā apsteidza Reini Zaueru, nodrošinot somiem pirmo godalgu. Pēc kļūdīšanās un daudz laika pazaudēšanas pirmajā braucienā ar ātrāko laiku otrajā trasē uz 4. vietu kopējā ieskaitē pakāpās un trešais starp latviešiem bija Kaspars Klapkalns. Tikmēr pirmo divu disciplīnu vicelīderis Igors Medvedicins, kurš vakar milzu slalomā palika bez rezultāta, tāpat kā Klapkalns bija kļūdījies pirmajā braucienā, bet otrajā neizgāja uz starta. 

Sievietēm specifiskajā slalomā startēja tikai divas dalībnieces, nepiedaloties pirmo divu disciplīnu uzvarētājai Sanitai Kubliņai un milzu slalomā pirmo vietu ieguvušajai Laurai Baumanei. Pārliecinoši uzvarēja pirms tam trīs otrās vietas izcīnījusī Ieva Lagzdiņa, bet otro vietu ieņēma iepriekšējās divās disciplīnās trijnieku noslēgusī Jeļena Brokāne. 

Rītdien jauniešiem un Master grupai pēdējā disciplīna Baltijas kausa 6. posmā Pihē – paralēlais slaloms. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv