ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

16 • 03 • 2023

BK 6. posmā Somijā jauniešiem milzu slalomā četras uzvaras igauņiem, no Latvijas pirmā Ciagune

Trešdien Somijas ziemeļu ciematā notiekošais Baltijas kausa sestais posms kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija, pēc supergiganta un Alpu kombinācijas turpinājās ar milzu slalomu, kur sacentās trīs jauniešu vecuma grupu U16, U14, U12 pārstāvji un Master grupas kalnu slēpotāji, kopumā pāri par 120. Latvijas pārstāvji cīnījās arī par valsts čempionāta medaļām. Jauniešu grupās četras uzvaras Igaunijai, bet pa vienai Latvijai, ko sarūpēja Heidija Ciagune, un Lietuvai. Master grupās pirmie bija Latvijas kalnu slēpotāji.

Pēc otrdien aizadītās Alpu kombinācijas un supergiganta šodien kalnu slēpotāji jauniešu un Master grupās Baltijas kausā sacentās trešajā disciplīnā milzu slalomā, kur kopumā visās grupās sacentās 128 kalnu slēpotāji. Lielāko godalgoto vietu nopelnīja Latvijas kalnu slēpotāji, taču visvairāk uzvaru igauņu kontā.

U16 grupā atkal pārliecinošs dubultpanākums igauņu brāļiem Mesilām, Mikam ļoti spraigā cīņā savu dvīņu brāli Markusu apsteidzot divu braucienu summā par nieka astoņām sekundes simtdaļām. Nākamās divas vietas ieguva dvīņu brāļi Mazie no Latvijas, Krišam par pussekundi esot priekšā Mikam, abiem iegūstot zeltu un sudrabu LČ ieskaitē. Trešais pēc pirmā brauciena kopējā ieskaitē un līderis starp latviešiem Nils Neo Trapāns nedaudz kļūdījās otrajā trasē, noslīdot uz 5. vietu un tiekot pie bronzas Latvijas čempionātā.

Meitenēm U16 grupā dubultuzvara Igaunijai, ko nodrošināja Hanna Grēta Tedera un Emma Tammemegi. Trijnieku noslēdza labākā Latvijas pārstāve Sofia Fedorova, kas nopelnīja trešo medaļu un aiz sevis atstāja sudraba un bronzas medaļas ieguvējas Loretu Reiteri un Esteri Jansoni. Diemžēl jau pirmajā braucienā izstājās pirmo divu disciplīnu uzvarētāja Kristiāna Hartmane. 

Puišiem U14 grupā atkal labākais starp latviešiem bija Ronijs Drošs, kuram trešo reizi kopējā ieskaitē otrā vieta, piekāpjoties Lietuvas pārstāvim Martinam Seppam. Otro reizi trijnieku kopējā ieskaitē noslēdza un trešo sudrabu nopelnīja Gustavs Meņģelsons, bet otrā bronza tika Lūkasam Mazajam. Meitenēm šajā vecuma grupā jau trešo reizi pārliecinoši uzvarēja Heidija Ciagune, bet pārējās godalgotās vietas atkal ieguva Justīne Baumane un Daniela Anna Livčāne, kuru savstarpēja duelī rezultāts kļuva 2:1 Justīnes labā. 

U12 grupā puišiem uzvara igaunim Andre Sarri, bet stabila otrā vieta un pārliecinošs zelts Latvijas čempionātā Patrikam Ciagunam. Otrais brauciens stabilās sudraba medaļas pozīcijās izvirzīja Raimondu Gardu, bet 4. vietu kopējā ieskaitē ieguvušais Maiks Bērziņš tika pie bronzas medaļas. Pēc pirmā brauciena medaļu pretendentu vidū bija arī Edvards Kapteinis-Veits, bet otrajā trasē viņš kļūdījās un nefinišēja. 

Meitenēm U12 grupā tāpat kā Alpu kombinācijā uzvarēja igauniete Elizabete Kūrberga, aiz kuras otrajā vietā ierindojās labākā Latvijas pārstāve un supergiganta uzvarētāja Emīlija Kliesta, kurai līdz ar to otrais zelts. Trijnieku noslēdza un sudrabu ieguva Nikola Grīnberga, kurai līdz ar to pilns medaļu komplekts šajās trijās disciplīnās un trīs medaļas tāpat kā Kliestai. Otrajā braucienā izstājoties igaunietei Norai Nēmei, ceturtā finišēja Ulla Klapkalne, tiekot pie bronzas un nopelnot otro medaļu.

Master grupā vīriešiem pārākumu turpināja demonstrēt Toms Ielejs, bet vicelīderis Igors Medvedicins otrajā braucienā izstājās. Tas ļāva attiecīgi sudrabu un bronzu iegūt Ērikam Lācim un Kasparam Klapkalnam, kurš uz trešo vietu pakāpās ar labu otro braucienu. Sievietēm pie pirmās uzvaras tika Laura Baumane, bet pirmo divu disciplīnu uzvarētāja Sanita Kubliņa pēc otrā laika uzrādīšanas pirmajā trasē otrajā braucienā nefinišēja. Trešo reizi otro vietu ieņēma Ieva Lagzdiņa, bet otro reizi trijnieku noslēdza Jeļena Brokāne.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv