ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

21 • 01 • 2023

Baltijas kausā milzu slalomā Itālijā panākumi Vācijai, Austrijai, Bulgārijai un mājiniekiem

Vakar Itālijas kalnu kūrortā Poca di Fassā Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Baltijas kausa kalnu slēpošanā otrajā posmā norisinājās jau trešās milzu slaloma sacensības, kur uzvaras izcīnīja Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušie - vīriešiem itālis Hannes Cingerle, bet sievietēm austriete Katarina Hūbere. 

Vakar Pocā di Fassā tika aizvadīta noslēdzošā trešā diena milzu slaloma sacensībām, tādējādi LSF rīkotajam prestižajam Baltijas kausa otrajam posmam sasniedzot vidusdaļu jeb pusi, jo pēc dažām brīvdienām tiks aizvadītas vēl trīs slaloma sacensību dienas. Šajās trīs dienās milzu slaloma disciplīnā sacentās teju 200 kalnu slēpotāju no vairāk kā trīsdesmit valstīm. Vairāki dalībnieki ir Pasaules kausa posmos bijuši labāko trīsdesmitniekā, tāpēc sastāvs bija ļoti spēcīgs. 

Otrais milzu slaloms ceturtdien bija Latvijas čempionāta statusā, sadalot pirmos šī gada medaļu komplektus. Jau ziņojām, ka par čempioniem kļuva Žaks Gedra un Frīda Saļņikova. Šajā rakstā vairāk par pirmo un trešo sacensību dienu. 

Vīriešiem milzu slaloma sacensībās gan trešdien, gan arī vakar, kas bija arī Lietuvas čempionāta statusā, Latvijas pārstāvji nepiedalījās. Pirmajā dienā sacentās pāri par 90 kalnu slēpotājiem no 25 valstīm, ieskaitot kalnu slēpošanas lielvalstis Šveici, Austriju, Vāciju, Itāliju, Franciju, ASV, Kanādu, Norvēģiju, Zviedriju un citas. Trešdien dubultuzvara tika Vācijai. Divu braucienu summā labāko laiku uzrādīja pagājušajā gadā trīs reizes Pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikušais Fabians Gracs, kurš divu braucienu summā par astoņām sekundes desmitdaļām pasaules čempionāta bronzas medaļnieku komandu sacensībās un astoņas reizes PK posmos uz goda pjedestāla kāpušais Štefans Luics. Ar ātrāko laiku otrajā braucienā spraigā cīņā trijniekā iekļuva šveicietis Maurus Spars, kurš ir bijis desmitniekā pasaules junioru čempionātā un Jauniešu Olimpiskajās spēlēs.

Vakar trijnieks pilnībā pamainījās ne tikai kalnu slēpotāju ziņā, bet arī valstu pārstāvniecībā. Gracs, kurš palika nepārspēts arī vakar, bija tuvu perfektam startam Baltijas kausa otrajā posmā, proti, trešajai uzvarai trīs startos, taču vācietis pēc līderpozīcijām pirmajā braucienā otrajā kļūdījās un nefinišēja. To izmantoja un uzvaru izcīnīja jauniešu olimpisko spēļu vicečempions šajā disciplīnā un pāris reizes PK posmos trīsdesmitniekā tikušais itālis Hannes Cingerle. Otro vietu ieguva trīs reizes Eiropas kausa posmos uz goda pjedestāla kāpušais francūzis Leovans Parāns, bet trijnieku noslēdza 22 gadu vecais norvēģis Halvors Hilde Gunleiksrūds, kurš pirms četriem gadiem ieņēma augsto 4. vietu pasaules junioru čempionātā. 

Sievietēm pirmajās sacensībās ar ļoti labu otro braucienu uzvarēja Eiropas kausu Top10 braucēja – Bulgāriju pārstāvošā itāliete Luisa Bertani, kura pēc pirmās trases bija tikai septītā. Spraigā cīņā par otro vietu Eiropas kausu Top15 braucēja Sofija Valdlaufa no Austrijas par 0,04 sekundēm apsteidza somieti Ēriku Pikalainenu.

Vakar pirmo vietu izcīnīja olimpisko spēļu 5. vietas ieguvēja Alpu kombinācijā Katarina Hūbere no Austrija. Pavisam nedaudz – 0,20 sekundes – austrietei piekāpās 2021. gadā divas reizes PK posmos trīsdesmitniekā tikusī kanādiete Kasadija Greja. Trijnieku noslēdza talantīgā ASV kalnu slēpotāja Elizabete Bokoka, kurai ir tikai 17 gadi.

Sieviešu konkurencē visās trijās dienās bija pārstāvēta Latvija, turklāt ar piecām dalībniecēm. Pirmajā startā labākā no mūsējām ar 43. vietu (+14,33 sek.) vairāk nekā 70 dalībnieču vidū bija Elza Saļņikova, bet vakar šādu statusu ar 25. vietu (+ 6,79 sek.) 55 dalībnieču konkurencē nopelnīja Liene Bondare, kura bija krietni priekšā pārējām mūsu jaunajām kalnu slēpotājām un kura tika pie pirmā rezultāta, jo iepriekšējās divās reizēs nefinišēja. Latvijas čempiones titulu izcīnījusī Frīda Saļņikova noslēdza trīsdesmitnieku (+13,95 sek.). Trešdien ar otro, bet piektdien ar trešo vietu Latvijas pārstāvju vidū ierindojās Samanta Līcīte.

Tagad pāris dienas būs pauze, bet Baltijas kausa otrais posms turpināsies 24. janvārī ar FIS slalomu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv