ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

16 • 11 • 2022

Baltijas kausā kalnu slēpošanā atkal uzvaras Somijai un Lietuvai, latviešiem vēlreiz otrās vietas

Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajā Baltijas kausa pirmajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās Lietuvas dienvidu pilsētā Druskininkos atrodošajā slēgtajā slēpošanas hallē “Snow arena”, otrajā sacensību dienā FIS ENL (Entry league) paralēlajā slalomā uzvaras atkal izcīnīja soms Otto Mujunens un lietuviete Liepa Karlonaite.

Vakar LSF rīkoto kalnu slēpošanas sacensību sezona kā parasti iesākās Lietuvas slēpošanas hallē “Snow arena”, aizvadot Baltijas kausa pirmā posma pirmo sacensību dienu un kalnu slēpotājiem sacenšoties FIS ENL slalomā. Tika aizvadīti divi starti – junioru un pieaugušo konkurencē. Gan vīriešiem, gan sievietēm abos startos uzvaras izcīnīja citu valstu pārstāvji. Vīriešiem pie divām uzvarām tika soms Otto Mujunens, bet sievietēm abas reizes nepārspēta palika lietuviete Liepa Karlonaite. Labākie no Latvijas bija Jurģis Zvejnieks, kuram abos startos otrās vietas, bet sievietēm otro vietu ieguva Liene Bondare.

Šodien paralēlais slaloms sākās ar kvalifikāciju, kur katrs kalnu slēpotājs brauca pa vienam divus braucienus, lai noteiktu pārus izslēgšanas kārtās. Pēc noteikumiem uz izslēgšanas kārtām varēja kvalificēties 32 kalnu slēpotāji. Tā kā sacentās uz pusi mazāk dalībnieku, tad, lai tiktu tālāk, vajadzēja sasniegt finišu abos braucienos vai arī netikt diskvalificētam, neņemot vērā uzrādīto laiku. 

Kvalifikācijā labākie bija vakardienas uzvarētāji – Otto Mujunens 14 dalībnieku konkurencē un Liepa Karlonaite deviņu dalībnieču vidū. Neveiksmes piedzīvoja mūsu pirmās dienas labāko rezultātu uzrādītāji Jurģis Zvejnieks un Liene Bondare. Ja Jurģis pēc kritiena un ļoti daudz laika zaudēšanas pirmajā braucienā turpināja sacensības un kaut ar pēdējo 14.laiku divu braucienu summā (2.laiks otrajā braucienā – aut.piez.) tomēr varēja turpināt sacensības astotdaļfinālā, tad Liene pēc otrā laika uzrādīšanas pirmajā braucienā (+0,09 sek.) diemžēl otrajā braucienā kļūdījās un izstājās. Tādējādi Latvija bija palikusi bez spēcīgākās dalībnieces un Karlonaites galvenās izaicinātājas, samazinoties izredzēm uz pirmo mūsu valsts uzvaru Baltijas kausa pirmajā posmā Druskininkos.

Ņemot vērā gan vakardienas rezultātus, gan arī kvalifikācijā uzrādītos laikus, bija skaidrs, ka Mujunens un Karlonaite būs galvenie favorīti arī paralēlajā slalomā. Pārvarot pāris izslēgšanas kārtas, kurās uzveica savus pretiniekus abu trašu summā, 19 gadus vecais soms un sešpadsmitgadīgā lietuviete svinēja trešo uzvaru divās dienās. Jāuzteic 17 gadus vecais Rihards Allens un 16 gadus vecā Elzas dvīņu māsa Frīda Saļņikova, kuri aizcīnījās līdz finālam un paralēlajā slalomā bija labākie no Latvijas, piekāpjoties tikai galvenajiem favorītiem un izcīnot otrās vietas. Frīda kvalifikācijā, starp citu, bija tikai sestā aiz māsas Elzas, kura beigās ieņēma sesto vietu. Frīdai Saļnikovai tā bija pirmā godalga, bet Rihardam otrā reize trijniekā.

Sievietēm mazajā finālā jeb cīņā par trešo vietu Patrīcija Ansonska parādīja ļoti labu sniegumu un pārspēja kvalifikācijā otro laiku uzrādījusī somieti Nestu Tamminenu, tiekot pie otrās godalgas. Savukārt vīriešiem mazajā finālā uzvaru svinēja un trešo vietu ieguva igaunis Ako Armins Raids, kurš pārspēja Kārli Valinku, kurš jau pārsteidza ar iekļūšanu pusfinālā jeb labāko četru vidū, jo kvalifikācijā bija vien trīspadsmitais. Jurģim Zvejniekam neizdevās reabilitēties izslēgšanas braucienos, sacensības pabeidzot ceturtdaļfinālā.

Ar šodienas paralēlo slalomu juniori un pieaugušie pabeidza Baltijas kausa pirmo posmu, bet pēc vienas brīvdienas valsts svētkos Baltijas kausa pirmajā posmā iesaistīsies trīs jauniešu grupu un Master grupas kalnu slēpotāji, kuriem paredzētas trīs sacensību dienas ar trim disciplīnām.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv