ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

03 • 02 • 2023

Baltijas kausā FIS slalomā Siguldā divas uzvaras Ābelem un Bondarei

Saistītā informācija

Baltijas kausa trešajā posmā kalnu slēpošanā, ko Siguldā rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), FIS Entry league (ENL) slalomā vīriešiem divas uzvaras izcīnīja Gustavs Harijs Ābele, bet sievietēm abas reizes nepārspēta palika Liene Bondare.

Pēc pirmā posma Lietuvā un otrā posma Itālijā šodien Siguldā Pilsētas trasē sākās LSF rīkotā Baltijas kausa kalnu slēpošanā nākamais posms. Ņemot vērā laika apstākļus, trešais posms nesākās februāra pirmajā dienā, kā sākumā plānots, taču LSF organizatoru komanda ieguldīja lielu darbu, lai sagatavotu trasi sacensību norisei. Pēc trases inspekcijas, tika nolemts pirmo sacensību dienu aizvadīt šodien. 

FIS ENL slalomā gan sievietes, gan vīrieši sacentās divas reizes, uz starta izejot 32 kalnu slēpotājiem. Sieviešu konkurencē piedalījās 13 dalībnieces, bet vīriešiem uz pusi vairāk – 19 dalībnieki. Kopumā bija pārstāvētas trīs valstis – Latvija, Igaunija, Lietuva. Sievietēm bija tikai Latvijas pārstāves, bet vīriešiem no katras Baltijas valsts.

Pirmajā slalomā pēc pirmās trases vadībā ar 0,06 sekunžu pārsvaru izvirzījās Jurģis Zvejnieks, bet otras brauciens labāks sanāca Gustavam Ābelem, kurš tad arī svinēja uzvaru ar vairāk pussekundes pārsvaru pār Zvejnieku jaunāko. Pēc Roberta Kupča un igauņa Ako Aida kļūdas un nefinišēšanas otrajā braucienā kopvērtējumā uz trešo vietu pakāpās Aksels Bergmanis.

Otrās slaloma sacensības iesākās vēl spraigāk, Ābelem un Zvejniekam uzrādīt identisku ātrāko laiku. Un arī turpinājums šoreiz bija daudz līdzvērtīgāks, vēlreiz uzvarot Ābelem, bet Zvejniekam piekāpjoties tikai astoņas sekundes simtdaļas. Bergmanis, atrodoties trešajā pozīcijā pēc pirmā brauciena, varēja sarūpēt tādu pašu trijnieku kā pirmajās sacensībās, taču otrajā braucienā Aksels ļoti līdzīgā cīņā ar vēl diviem konkurentiem noslīdēja uz piekto vietu. Ar vienādu laiku dalot 4. vietu pēc pirmās trases, otrajā tomēr trešo vietu spēja izcīnīt Rihards Allens, liekot Kupčam samierināties ar ceturto vietu.

Sievietēm tādas spraigas cīņas par uzvaru nenotika, jo, kā jau tas bija gaidāms, pārliecinoši pirmā ar 6 līdz 10 gadus jaunākajām konkurentēm bija Liene Bondare. Šī gada Latvijas čempionāta uzvarētāja slalomā Bondare uzvarēja ar divu ar pusi un trīs sekunžu pārsvaru. Pirmajās sacensībās stabili otrā bija Elza Saļņikova, bet līdzīgajā cīņā par trešo vietu Laura Bišere apsteidza Samantu Līcīti. Otrajās sacensībās cīņa godalgām izvērtās ļoti aizraujoša, jo par otro vietu līdzvērtīgi cīnījās četras kalnu slēpotājas. Vēlreiz trijniekā iekļuva, šoreiz iegūstot otro vietu, Bišere, bet Saļņikovu ģimenei godalgu šoreiz sarūpēja Frīda, kura bija trešā. Līcītei vēlreiz ceturtā vieta, šoreiz pietrūkstot līdz godalgai nieka sešām sekundes simtdaļām. Pirmo sacensību otrās vietas ieguvēja Elza Saļņikova šoreiz ierindojās tikai sestajā vietā. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv