ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2023

Baltijas kausa 5. posms kalnu slēpošanā Siguldā sācies ar FIS sacensībām

Ceturtdien ar FIS sacensībām slalomā un paralēlajā slalomā Pilsētas trasē Siguldā sākās Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā Baltijas kausa kalnu slēpošanā priekšpēdējais piektais posms.  

Siguldā mēneša sākumā tika aizvadīts Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, nedēļu vēlāk ceturto posmu uzņēma Igaunija, bet tagad februāra izskaņā jau trešo reizi šajā mēnesī kalnu slēpotāji sacenšas Baltijas kausā un otro reizi Siguldā. 

Pirmajā dienā bija divas FIS sacensības – katra savā disciplīnā. Vispirms 19kalnu slēpotāji vīriešu konkurencē un 11 kalnu slēpotājas sieviešu konkurencē sacentās slalomā, bet pēc tam paralēlajā slalomā. Ja sievietēm uz starta izgāja tikai latvietes, tad vīriešu konkurencē sacentās arī trīs Igaunija pārstāvji. Gan vīriešiem, gan sievietēm vairāki godalgoto vietu pretendenti kļūdījās un izstājās, tāpēc bija vērojami negaidīti rezultāti.  

Vīriešiem pēc ātrākā laika starpfinišā pirmo trasi nepabeidza Jurģis Zvejnieks, bet otrajā braucienā līderis un nupat pasaules čempionātā kvalifikācijā startējušais Gustavs Henrijs Ābele nokļūdījās trases lejasdaļā un atkrita uz sesto vietu. Tikmēr stabilitāti nodemonstrēja 17 gadus vecais Roberts Kupčs, kurš pēc pirmā brauciena tikai 0,13 sekundes zaudēja Ābelem, bet beigās svinēja pārliecinošu uzvaru, jo otrās vietas ieguvēju, 16 gadus veco Kārli Vallinku apsteidza par vairāk nekā piecām sekundēm. Trijnieku noslēdza Master grupā šajā sezonā uzaras svinējušais Toms Ielejs.  

Sievietēm pirmo un otro vietu šķīra vēl milzīgāka atstarpe – vairāk nekā divdesmit sekundes. Tas skaidrojams ar to, ka vairākas labas kalnu slēpotājas un godalgoto vietu pretendentes kā Samanta Līcīte, Patrīcija Ansosnka, Frīda Saļņikova kļūdījās un otrajā trasē izstājās. Līderpozīcijas saglabāja un uzvarēja 20 gadus vecā Laura Bišere, otro vietu ieguva nesen 17. Dzimšanas dienu atzīmējusī Sofija Puciello, bet trijnieku noslēdza abos braucienos kļūdas pieļāvusī Elza Saļņikova, kura vismaz tika pie ieskaitīta rezultāta. Ceturto vietu ieņēma Estere Pole, kura arī pēc kļūdām tomēr turpināja cīņu.  

Paralēlajā slalomā, kaut arī kvalifikācijā bija trešais, vēlreiz pie uzvaras tika Roberts Kupčs, kurš finālā pārspēja Georgu Daukulu, kuram otrā vieta. Mazajā finālā jeb cīņā par bronzu satikās abi kvalifikācijā ātrākos laikus uzrādījušie Jurģis Zvejnieks un Rihards Allens, virsroku ņemot Allenam, kuram tad trešā vieta. Sievietēm finālā sacentās māsas Saļņikovas, kuru duelī Elza pārspēja Frīdu. Tikmēr mazajā finālā kvalifikācijā ātrāko laiku uzrādījusī Bišere bija ātrāka par Ansonsku.  

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv