ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2023

Baltijas kausa 5. posmā Siguldā paralēlajā slalomā uzvaras tikai Latvijas kalnu slēpotājiem

Saistītā informācija

Svētdien Pilsētas trasē Siguldā Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotais un Siguldas pašvaldības atbalstītais Baltijas kausa kalnu slēpošanā piektais posms noslēdzās ar paralēlo slalomu, kurā sacentās ap 150 kalnu slēpotāju jauniešu grupās U16, U14, U12 un Master grupā. Uzvaras izcīnīja tikai Latvijas kalnu slēpotāji.

Sestdien jaunieši un Master grupas pārstāvji iesaistījās Siguldā notiekošā Baltijas kausa 5. posmā kalnu slēpošanā, aizvadot divas sacensības. Vispirms viņi noskaidroja ātrākos supergigantā, bet pēc tam labākos milzu slalomā. Svētdien Baltijas kausa 5. posms noslēdzās ar jauniešu un Master grupas paralēlo slalomu, kur sākumā notika kvalifikācijas brauciens, noskaidrojot astoņus ātrākos, kas pēc tam pa pāriem, sākot no ceturtdaļfināla, pēc izslēgšanas brauciena principa noskaidroja labākos. Izslēgšanas kārtās katrs dalībnieks brauca vispirms pa vienu, pēc tam pa otru trasi. Ja katram no attiecīgā dueļa dalībniekiem izdevās pa reizei uzvarēt, tad tālāk tika tas, kuram labāks laiks.

U16 grupā puišiem finālā Pēteris Pauls Prancāns pārspēja milzu slaloma uzvarētāju Andersu Bergstromu, izcīnot otro godalgu un pirmo uzvaru šajā nedēļas nogalē. Tikmēr igaunim pilns godalgoto vietu komplekts. Trešo vietu izcīnīja Miks Mazais, kurš vispirms ceturtdaļfinālā tika galā ar kvalifikācijā nedaudz ātrāku laiku uzrādījušo lietuvieti, bet mazajā finālā ļoti līdzīgā cīņā pārspēja Nilu Neo Trapānu. Meitenēm otro uzvaru un trešo godalgu izcīnīja Kristiāna Hartmane, kura finālā pārspēja milzu slalomu uzvarētāju Emmu Tammemegi no Igaunijas. Ārkārtīgi līdzīgs sanāca duelis par trešo vietu, kur divu braucienu summā tikai ar 0,04 sekunžu pārsvaru virsroku pār Esteri Jansoni ņēma Loreta Reitere. 

U14 grupā, kaut arī kvalifikācijā bija uzrādījis tikai trešo laiku, savu statusu apliecināja Kristiāns Indriksons, otrajai un pirmajai vietai sestdien pievienojot otro uzvaru svētdien. Indriksonam finālā piekāpās un tāpat kā milzu slalomā otro vietu nopelnīja Leo Zauers. Mazajā finālā, pārspējot igauni, uzvarēja un pirmo godalgoto vietu Baltijas kausa 5. posmā ieguva Ronijs Drošs, kurš pusfinālā nedaudz tikai piekāpās Zaueram. Meitenēm šajā grupā visos trijos startos nepārspēta palika Heidija Ciagune. Tāpat kā supergigantā otro vietu ieguva Elza Zelča, tādējādi kāpjot uz goda pjedestāla visās disciplīnās. Trešo vietu ieguva un otro reizi trijniekā pagājušajā nedēļas nogalē tika Justīne Baumane, kurai bija labas iespējas paralēlajā slalomā tikt finālā, bet to neļāva pusfināla otrajā braucienā pieļautā kļūda. 

U12 grupā dominēja Patriks Ciaguns, tāpat kā māsa Heidija tiekot pie trešās uzvaras. Ciagunam finālā pretī stājās un kārtējo otro vietu ieņēma Maiks Bērziņš, kurš pusfinālā pārspēja otro laiku kvalifikācijā uzrādījušo Kārli Kokaru. Mazajā finālā supergiganta trešās vietas ieguvējs Kokars piekāpās Edvardam Kapteinim-Veitam, netiekot pie otrās godalgas, toties Kapteinis-Veits pēc ceturtajā vietām beidzot tika pie pelnītās godalgotās vietas. Nikola Grīnberga kļuva par trešo jauniešu grupas pārstāvi, kurai izdevās uzvarēt visos trijos startos. Līdz finālam aizcīnījās un pirmo godalgu nopelnīja Noa Aleksandra Trapāne. Mazajā finālā Martina Skudrule pārspēja Elizabeti Allenu, arī tiekot pie pirmās godalgotās vietas. Nesekmīgs ceturtdaļfināls sanāca otrā laika uzrādītājai kvalifikācijā Laurai Amerikai, beigās milzu slaloma otrās vietas ieguvējai samierinoties ar piekto vietu paralēlajā slalomā. 

Master grupā trešo reizi pirmo vietu ieguva Sanita Kubuliņa, pārspējot savu sīvāko konkurenti visās trīs disciplīnās Ievu Lagzdiņu, kura, starp citu, bija uzrādījusi ātrāko laiku kvalifikācijā. Pārējo vietu sadale atgādināja milzu slalomu, līdzīgajā duelī par trešo vietu Jeļenai Brokānei apsteidzot Ingrīdu Sīpolu, bet otro startu pēc kārtas kritienu piedzīvojusī godalgotās vietas pretendente Rūta Paražinskiene no Lietuvas palika piektā un nekvalificējās izslēgšanas kārtām, kas sievietēm sākās ar pusfinālu un kur iekļuva četras kalnu slēpotājas. 

Vīriešiem spraigā duelī finālā Pauls Stēga tika pie uzvaras otro startu pēc kārtas, bet kvalifikācijā labāko laiku uzrādījušais Andrejs Mihailovs ar otro vietu uzrādīja labāko rezultātu nedēļas nogalē, jo milzu slalomā bija trešais. Mazajā finālā par trešo vietu Toms Ielejs pārspēja lietuvieti Jurģi Januļioni, atkārtojot supergiganta veikumu, kur Toms arī bija trešais.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv