ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 13°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

27 • 02 • 2023

Baltijas kausa 5. posmā Siguldā kalnu slēpotāji sacentušies supergigantā un milzu slalomā

Saistītā informācija

Sestdien Pilsētas trasē Siguldā Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotā un Siguldas pašvaldības atbalstītā Baltijas kausa kalnu slēpošanā piektais posms turpinājās ar supergigantu un milzu slalomu, piektajā posmā iesaistoties trijām jauniešu grupām U16, U14, U12 un Master grupai.  

Ceturtdien Baltijas kausa piektais posms sākās ar FIS slalomu un paralēlo slalomu, bet vakar ārpus Baltijas kausa notika FIS slaloma sacensībām junioriem. Šodien divās disciplīnās sacentās jaunieši un Master grupas pārstāvji. Tāpat kā mēneša sākumā Baltijas kausa 3. posmā Siguldā arī šoreiz otro reizi sezonā bija iekļauts supergigants, kas bija pirmā disciplīna šodien. 

Puišiem U16 grupā supergigantā spraigā duelī par uzvaru Krišs Mazais par 0,06 sekundēm apsteidza Ivanu Šnideru. Tikpat līdzīgā duelī par trešo vietu, kurā bija iesaistīti četri kalnu slēpotāji, igaunis Anders Bergstroms apsteidza Pēteri Paulu Prancānu, lietuvieti Užkuraiti un Miku Mazo. Savukārt milzu slalomā nepārspēts palika igaunis Bergstroms, esot vienīgajam šajā grupā, kurš abās disciplīnās tika trijniekā. Tāpat kā supergigantā parējās divas godalgotās vietas tika latviešiem, tikai šoreiz diviem citiem. Ļoti līdzīgā cīņā tikai ar 0,04 sekunžu starpību Prancāns pārspēja Nilu Neo Trapānu, abiem šoreiz izstumjot no trijnieka lietuvieti Užkuraiti, kurš pēc pirmā brauciena bija otrais.

Meitenēm U16 grupā uzvarēja Kristiāna Hartmane, bet trešo vietu ieguva Sofia Fedorova, kurām pa vidu otrā vietā ierindojās lietuviete Neringa Stepanauskaite. Milzu slalomā nepārspēta palika grupas līdere Emma Tammemegi no Igaunijas, kura supergigantā palika ceturtā. Vēl vienu otro vietu nopelnīja Fedorova, bet Hartmanei pēc kļūdas pirmajā trasē ar ātrāko laiku otrajā braucienā izdevās no sestās vietas pakāpties uz trešo. 

U14 grupā ar ātrāku lejasdaļu uzvaru izrāva lietuvietis Martins Seppa, kuram tikai trīs sekundes simtdaļās piekāpās Kristiāns Indriksons. Trijnieku noslēdza Kristiānas brālis Rihards Hartmanis. Milzu slalomā uzvarēja Indriksons, kuram otrajā vietā cieši sekoja Leo Zauers, kuram nedaudz pietrūka līdz trijniekam supergigantā. Tāpat kā Indriksons otru godalgu nopelnīja Seppa, kuram trešā vieta milzu slalomā. Meitenēm šajā grupā izpaudās Heidijas Ciagunes pārākums, pārliecinoši uzvarot abās disciplīnās. Supergigantā stabili otrā bija Elza Zelča, bet triju dalībnieču simtdaļu cīņā par noslēdzošo godalgoto vietu Daniela Anna Livčāne par nieka 0,01 sekundi apsteidza Hannu Kronbergu, bet tikai par 0,02 sekundēm bija priekšā Justīnei Baumanei. Milzu slalomā Baumane līdzvērtīgā duelī par otro vietu ņēma virsroku par Zelču, kurai vēl viena godalga. 

U12 grupā tāpat kā māsa Heidija abās disciplīnās pirmo vietu vairāk nekā divdesmit dalībnieku konkurencē izcīnīja Patriks Ciaguns. Ja otrās vietas ieguvējs bija nemainīgs, abas reizes vicelīdera godu izpelnoties Maikam Bērziņam, tad trešās vietas gan pamainījās. Supergigantā trijnieku noslēdza Kārlis Kokars, bet milzu slalomā – Leo Ģermanis, kuram ļoti pietuvojās trešo laiku otrajā braucienā uzrādījušais Edvards Kapteinis-Veits, kuram tāpat kā Latvijas Skolu Ziemas festivālā 4. vieta. Otrajā trasē kļūdījās un nefinišēja trešo laiku pirmajā braucienā uzrādījušais Fricis Drošs. 

U12 grupas pārstāve Nikola Grīnberga kļuva par trešo jaunieti kopā ar Ciaguniem, kurai izdevās izcīnīt uzvaru gan supergigantā, gan milzu slalomā. Līdzvērtīgajā cīņā par otro vietu supergigantā Patrīcija Podoļska apsteidza Ullu Klapkalni, kura visātrāk no visām bija veikusi trases pirmo daļu. Milzu slalomā pārējo godalgoto vietu ieguvējas pamainījās, otro vietu iegūstot Laurai Amerikai, bet trijnieku 24 dalībnieču vidū noslēdzot Emīlijai Kliestai. 

Master grupā vīriešiem tāpat kā mēneša sākumā ātrākais supergigantā bija Artūrs Kāršenieks, kuram šoreiz ļoti tuvu bija otro vietu ieguvušais Toms Ielejs, bet Pauls Stēga nopelnīja trešo vietu 18 dalībnieku konkurencē. Atšķirībā no trešā posma februāra sākumā Kāršenieks atzīmējās ar godalgotu vietu arī milzu slalomā, izcīnot otro vietu un piekāpjoties tikai Stēgam, kuram izdevās ar ātrāko laiku otrajā braucienā izcīnīt uzvaru. Ar Kāršenieku pēc pirmās trases līderpozīcijas dalījušais Andrejs Mihailovs palika trijniekā, beigās ieņemot trešo vietu.

Sievietēm Master grupā nemainījās ne tikai uzvarētāja, bet arī otrās vietas ieguvēja, abas reizes labākajai esot Sanitai Kubuliņai, bet otrās vietas izcīnot Ievai Lagzdiņai. Trešās vietas ieguvējas pamainījās, supergigantā trijnieku noslēdzot Ingrīdai Sīpolai, bet milzu slalomā pēc vicelīderes Paražinskienes izstāšanās otrajā trasē uz trešo vietu pakāpās Jeļena Brokāne, šoreiz aiz sevis atstājot Sīpolu.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv