ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

14 • 03 • 2023

Ar supergigantu un Alpu kombināciju Somijā sācies Baltijas kausa sestais posms

Saistītā informācija

Otrdien, 14. martā, ar supergigantu un Alpu kombināciju Somijas ziemeļu ciematā Pihē sācies noslēdzošais sestais posms šīs sezonas Baltijas kausam kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija un kur jauniešu un Master grupās sacentās ap 120 dalībniekiem. 

Pirmajā dienā notika sacensības divās disciplīnās – supergigantā un Alpu kombinācijā, kur veica supergigantu un slalomu. Tā kā ne visi jūtas ērti ātrumdisciplīnā, tad pirmajā dienā vairāki no pieteiktajiem dalībniekiem nestartēja, gaidot savu kārtu slalomos. Latvijas kalnu slēpotājiem, kuri bija absolūtā vairākumā, konkurenci sastādīja igauņi, lietuvieši un arī pa kādam mājiniekam somam. 

U16 grupā puišiem gan supergigantā, gan kombinācijā uzvaru svinēja igaunis Markus Mesila. Krišs Mazais bija vienīgais no latviešiem, kurš abās disciplīnā tika trijniekā, izcīnot otro vietu supergigantā un trešo vietu kombinācijā. Igaunis Miks Mesila ieņēma otro vietu kombinācijā, bet supergigantā pēc nesekmīgas augšdaļas beigās palika tikai sestais. Supergigantā 3. vietu nopelnīja Ivans Šniders. Ne tikai igauņiem, bet arī latviešiem startēja divi brāļi, turklāt ar labiem rezultātiem. Kriša Mazā brālis Miks abas reizes bija pieciniekā, supergigantā ieņemot 4. vietu.

U16 meitenēm arī abās disciplīnās uzvarēja viena un tā pati kalnu slēpotāja, un tā šoreiz bija latviete Kristiāna Hartmane, kurai sīvākās konkurentes bija igaunietes. Bez Hartmanes no mūsu dalībniecēm trijniekā iekļuva arī Sofia Fedorova, kurai trešā vieta supergigantā, bet kombinācijā 5. vieta, kaut arī vēlreiz bija otra labākā no Latvijas pārstāvēm.

U14 grupā no latviešiem labākais bija Ronijs Drošs, kuram divas otrās vietas. Suupergigantā viņu nedaudz apsteidza lietuvietis Martins Seppa, bet kombinācijā pārāks bija igaunis Ārons Nēme. Otru labāko rezultātu mūsējo vidū uzrādīja Gustavs Meņģelsons, kuram trešā un ceturtā vieta. U14 grupā meitenēm abās disciplīnās dominēja Heidija Ciagune, bet Justīne Baumane ar Danielu Annu Livčāni apmainījās ar otrajām un trešajām vietām.

Savukārt U12 grupā puišiem abi līderi – Patriks Ciaguns un igaunis Andre Sarri – apmainījās ar pirmajām un otrajām vietām, latvietim uzvarot kombinācijā, bet igaunim esot ātrākam supergigantā. Trešo vietu ieguva Kārļi, supergigantā to paveicot Bračkam, bet kombinācijā – Kokaram. U12 meitenēm no Latvijas trijniekā supergigantā iekļuva tikai uzvarētāja Emīlija Kliesta, bet Ullai Klapkalnei un Nikolai Grīnbergai līdz trešajai vietai pietrūka pāris sekunžu simtdaļu. Savukārt kombinācijā ar teicamu slalomu pārliecinoši uzvarēja supergiganta otrās vietas ieguvēja Elizabete Kūrberga. Pirmo godalgu ar otro rezultātu nopelnīja Grīnberga, bet otro reizi trijniekā iekļuva Kliesta, kurai trešā vieta.

Master grupā pārliecinoši pirmais abās disciplīnās bija Toms Ielejs, bet divas otrās vietas nopelnīja Igors Medvedicins. Supergigantā cīņā par 3. vietu Gustavs Gritāns nedaudz apsteidza Reini Zaueru, bet kombinācijā arī Zauers ieguva tiesības kāpt uz goda pjedestāla. Sievietēm arī nemainījās uzvarētāja, kā arī vēl otrās vietas ieguvēja. Pārliecinošas uzaras Sanitai Kubliņai, bet tikpat stabilas otrās vietas Ievai Lagzdiņai. Supergigantā trešo vietu ieguva Laura Baumane, bet kombinācijā trijnieku noslēdza Jeļena Brokāne. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv