ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 01 • 2022

Turpinās cīņa par ceļazīmēm uz OS Pekinā Latvijas kalnu slēpotāju vidū

Ziemas Olimpiskās spēles Pekinā sāksies pēc trīs ar pusi nedēļām, bet kvalificēšanās periods beidzas šo pirmdien. Līdz ar to nākamo piecu dienu laikā turpināsies cīņa par ceļazīmju iegūšanu Latvijas kalnu slēpotāju vidū vīriešu un tagad arī sieviešu konkurencē. 

Jau ziņojām, ka saskaņā ar FIS izstrādātajiem atlases noteikumiem Latvijai Olimpiskajās spēlēs kalnu slēpošanā pienākas divas vietas – viena vīriešu un viena sieviešu konkurencē. Ievērojot Latvijas Slēpošanas federācijas lemto saskaņā FIS Olimpiskās atlase kritērijiem, Pekinā mūsu valsti varēs pārstāvēt tas, kurš attiecīgas disciplīnas, izņemot Alpu kombināciju, Olimpiskajā rangā būs augstākā vietā.

Vīriešu konkurencē joprojām līderpozīcijas saglabā Miks Zvejnieks, kurš, lai arī, salīdzinot ar decembra vidu, dažas pozīcijas ir noslīdējis zemāk, tomēr turas slalomā divsimtniekā – 192.vietā (31,47 FIS punkti). Pagājušā nedēļas nogalē pēc gada pārtraukuma Miks piedalījās Eiropas kausa posmā Vācijā, kur bija labas iespējas reāli novērtēt savas pašreizējās spējas un līmeni, ko nevar īsti izdarīt FIS sacensībās. Diemžēl pirmajā dienā mārupietis nefinišēja pirmajā braucienā, bet otrajā neizgāja uz starta.

Šodien Miks nostartēja FIS sacensībās slalomā Itālijā, kur ieņēma 8.vietu. Pagaidām FIS punkti nav aprēķināti, bet ap 30 punktiem varētu būt.

Elvis Opmanis ar 62,34 FIS punktu reitingu nobraucienā ir 286.vietā un ir otrs labākais mūsējo vidū. Šogad vēl pagaidām nav notikušas nevienas nobrauciena sacensības, bet gada beigās viņš pārmaiņu pēc nostartēja slalomā, Austrijas FIS sacensībās uzrādot karjeras otru labāko rezultātu šajā disciplīnā – 44,82 FIS punkti (personīgais rekords ir par četriem punktiem labāks – aut.piez.). Ja Elvis spētu šādus punktus nopelnīt nobraucienā vai nedaudz labākus supergigantā, tad viņam pavērtos daudz reālākas iespējas tikt uz Pekinu. Vismaz vecākajam no brāļiem Opmaņiem šajās dienās, kad beidzot ir parādījušās ātrumdisciplīnu sacensības, pēdējā iespēja ir palikusi ceturtdien un piektdien Eiropas kausā Itālijā.

Trešais pagaidām ir Žaks Gedra, kurš ar 39,90 FIS punktu reitingu slalomā ieņem 382.vietu. Žaks kopš 21.decembra nav piedalījies sacensībās, bet startēs ceturtdien un piektdien kopā ar Miku Zvejnieku un vairākiem citiem Latvijas un citu valstu kalnu slēpotājiem Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotajās FIS sacensībās slalomā Itālijas ciematā Nova Ponente. 

Pēc tam, kad pārliecinošā līdere sieviešu konkurencē un rangā 131.vietā esošā Dženifera Ģērmane krita un lauza atslēgas kaulu, negaidīta iespēja parādījās pārējām, un ir aktualizējies jautājums par ceļazīmi sieviešu konkurencē. Dženiferai ir veiksmīgi veikta operācija, un sācies atlabšanas process 

Slalomā nākamā ir Liene Bondare, kura atrodas vairāk nekā tūkstošs vietas aiz Ģērmanes – 1516.vietā (99,22 FIS punkti). Viņa tāpat kā Gedra kopš pirms Ziemassvētku laika nav startējusi. Tikmēr šogad ir startējusi, bet diemžēl visās četrās nefinišēja un bez rezultāta ir palikusi Laura Bišere (1943.vieta). Ieskaitītus rezultātus ir dabūjusi, bet pieticīgus punktus (no 124 līdz 143 punktiem – auz.piez.) nopelnījusi Helēna Ērenpreisa. 

Daudz augstākā vietā, bet mazākā konkurencē nekā slalomā, sieviešu ieskaitē atrodas Karlīna Lāce, kura ar 111 FIS punktu reitingu nobraucienā ieņem 402.vietu. Tiesa, ātrumdisciplīnās, lai varētu startēt Olimpiskajās spēlēs, reitings drošības nolūkos nedrīkst būt sliktāks par 80 FIS punktiem. Piektdien un sestdien viņai paliek vēl cerība savus rezultātus uzlabot, bet uzdevums ir ļoti grūts, jo jāuzlabo krietni.  

Tikmēr savus labākos punktus, pirmo reizi karjerā nopelnot zem 70 – 65 FIS punkti, ieguvis Kristofers Gulbis, kurš startēja FIS junioru slalomā Nova Ponentē, kur pēc divām dienām sāksies LSF rīkotās sacensības. 

 Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv