ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

20 • 07 • 2022

Siguldas Kauss skrituļslalomā 2022

Saistītā informācija

Saulainā sestdienas, 16. jūlija, rītā Siguldā - Lorupes gravā norisinājās Siguldas Kauss skrituļslalomā. Uz starta stājās dalībnieki dažādās vecuma grupās, sākot no 5 gadu vecuma. Pretēji visām laika prognozēm, sacensību dalībnieki savus braucienus aizvadīja sausos un saulainos laikapstākļos, kas ļāva pašiem dalībniekiem parādīt pašus ātrākos, veiklākos un aizraujošākos braucienus. 

Ātrākie sacensībās tika noteikti pēc divu trašu uzrādītā mazākā koplaika, bet sacensību noslēgumā startēja 20 labākās meitenes un 20 labākie zēni FINĀLA braucienā, kur savu meistarību pierādīja vienā braucienā. 

Sacensības uzsāka mazākās U8 grupas meitenes, kuras pirmās arī finišēja savus 2 sacensību braucienus. Par uzvarētāju kļuva Laura Meldere, kura arī vienīgā spēja kvalificēties FINĀLA braucienam no U8 vecuma grupas. Šajā pašā vecuma grupā zēniem uzvaru koplaikā izcīnīja Rūdolfs Veigulis, taču teicamu rezultātu 2 braucienā spēja uzrādīt Ernests Grīns, kuram kļūda pirmajā braucienā neļāva pacīnīties par uzvaru. 

U10 vecuma grupā meitenēm grupas favorīte Estere Šēnberga piedzīvoja neveiksmi jau pirmajā braucienā, kas izslēdza no cīņas par goda pjedestālu. 2 braucienā pārliecinoši ātrākais laiks savā grupā Esterei. 

Par uzvarētāju U10 vecuma grupā kļuva Maija Ciagune, kura veica 2 pārliecinošus sacensību braucienus. 

U10 grupā zēniem cīņas spraigas jau 1 braucienā, taču 2 braucienā savu pārākumu šajā reizē parādīja Mārtiņš Samofals un izcīnīta uzvara viņam. 

U12 grupā meitenēm un zēniem par uzvarētājiem kļuva Nikola Grīnberga un Kristiāns Indriksons, kuri pagaidām šajā vecuma grupā ir nepārspējami. 

Interesantas cīņas aizvadīja U14 vecuma meitenes, kur jau 1 brauciens visas sarindoja sev neierastā secībā, bet ar šo arī sacensības ir skaistas. Ātrāko koplaiku un uzvaru sacensībās izcīnīja Estere Ausekle. U14 zēniem uzvarētājs Valters Bērziņš. 

Nākamie sacensības turpināja U16 vecuma grupa meitenēm un zēniem, kur dalībnieki ir ļoti ātri. Liela daļa no braucējiem piedalās arī Pasaules Kausa izcīņās ārpus Latvijas, bet jau jūlija beigās, 30. un 31. jūlijā, startēs Pasaules Kausa posmā Ikšķilē. Siguldas Kausā ātrākā no meiteņu U16 grupas Frīda Saļņikova, zēniem nepārspēts abos braucienos Georgs Šmalcs. 

Elites grupā sievietēm labākā - Marta Bērziņa, vīriešiem Rihards Allens. 

Sacensību noslēgumā cīņas aizvadīja TOP20 meitenes un TOP20 zēni pēc 2 braucienu uzrādītā koplaika. Par ātrāko sacensību - Siguldas Kauss 2022- braucēju meitenēm kļuva Frīda Saļņikova, 2.v Elzai Saļņikovai un 3.v Sofijai Fedorovai. Zēniem ātrākais Georgs Šmalcs, bet 2.v izcīnīja divi dalībnieki uzrādot identisku brauciena laiku - Pauls Pēteris Prancāns un Rihards Allens. 

Paldies atbalstītājiem un tiesnešiem trasē. Paldies dalībniekiem par neizsīkstošo enerģiju, spēku un aizrautīgām cīņām visu sacensību laiku. Siguldas Kauss 2022 skrituļslalomā 2 posms 20. augustā Siguldā, Lorupes gravā. 

Paldies Siguldas Novada pašvaldībai par atbalstu sacensību organizēšanā.

Rakstu sagatavoja: Madara Meldere
Foto: Sandra Meldere

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv