ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 1m/s

Jaunumi

24 • 02 • 2022

Notiks Latvijā tradīcijām bagātākās kalnu slēpošanas sacensības – „Siguldas kauss 2022”

Pēc divu gadu pārtraukuma, kad klimatisko un epidemioloģisko apstākļu dēļ, sacensības nevarēja notikt, šogad no 3. līdz 6 .martam Siguldas Pilsētas trasē tiks organizēts „Siguldas kauss 2022” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām bagātākās un senākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā un notiek jau kopš 1969. gada. Piedalīties tiek aicināti gan amatieri, gan profesionāli slēpotāji visās vecuma grupās. 

„Siguldas kauss 2022” notiks kalnu slēpošanā un snovbordā – 3. martā snovbordistiem būs jāpierāda sevi milzu slalomā, 5. martā milzu slalomā sacentīsies kalnu slēpotāji, kas būs kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam, savukārt 6. martā norisināsies paralēlais slaloms kalnu slēpošanā.

Sacensību “Siguldas kauss” īpašais šarms ir tas, ka kopā startē trīs paaudžu slēpotāji, jaunākais slēpotājs iepriekšējās sacensībās bija 2.5 gadu vecs, bet vecākais tuvu pie 80 gadiem, tādejādi kopā startēja un uz pjedestāla saņēma kausus pat slēpotāju dzimtas. Pēdējos gados sacensībām pievienota arī snovborda disciplīna, līdz ar to padarot sacensības vēl bagātākas. Uz starta sacensībām ir gaidīts ikviens slēpošanas vai snovborda entuziasts neatkarīgi no sportiskās sagatavotības. Dalības maksa pieaugušajiem ir 15 eiro, bet bērniem un jauniešiem līdz SV16 grupai (ieskaitot) 8 eiro. Uzrādot Siguldas novada iedzīvotāju identifikācijas karti 10% atlaide, savukārt, uzrādot pensionāru atlaidi 50% atlaide. Atlaides nesummējas. 

Nolikums. https://bit.ly/3IbsMrm
Reģistrēšanās sacensībām. www.siguldassports.lv/starts

Sacensības organizē Siguldas Pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju. Paralēli „Siguldas kauss 2022” sacensībām notiks „Baltijas kauss” 4 .posms, kas ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kalendārā iekļautas sacensības, kurās sezonas laikā piedalās vairāk nekā 450 kalnu slēpotāji no 20 valstīm.

Sacensību laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana. Fotoattēli un video var tikt izvietoti tīmekļa vietnē www.siguldassports.lv un sporta bāžu kontos sociālajā tīklā Facebook un Instagram. Datu apstrādes nolūks – sabiedrības informēšana un veselīga dzīvesveida veicināšana. Papildu informāciju par minēto personas datu apstrādi var iegūt www.siguldassports.lv/lv/privatuma_politika/ vai iepazīstoties ar to klātienē Siguldas Sporta servisa klientu apkalpošanas vietās.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv