ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

20 • 02 • 2022

LK pirmajā posmā kalnu slēpotāji sacentušies slalomā un milzu slalomā

Pagājušajā nedēļā no trešdienas līdz svētdienai tika aizvadīts Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais Latvijas kausa pirmais posms kalnu slēpošanā, kas bija arī Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības junioriem U21 grupā un pieaugušajiem, kuri sacentās slalomā. Tikmēr jaunieši un Master grupas pārstāvji piektdien un sestdien sacentās milzu slalomā, bet svētdien – slalomā. 

Pēc Baltijas kausa 3.posma, kas nupat tika aizvadīts Igaunijā, beidzot arī iesākās Latvijas kauss kalnu slēpošanā. Pirmajā posmā pirmajās divās dienās tika rīkotas FIS ENL (Entry league) līmeņa sacensības slalomā. Pirmajā dienā U21 grupas kalnu slēpotāji slalomā sacentās divas reizes. 

Juniorēm deviņu dalībnieču konkurencē abas dienas pārliecinošas uzvaras izcīnīja Tīna Namsone. Pirmajā startā otrā bija Diāna Daukšte, kura otrajā startā nefinišēja otrajā braucienā. Pirmajā startā ieguvusi trešo vietu, otrajā startā slalomā otrā bija Paula Vītuma, kura, iespējams, būtu arī pārspējusi nefinišējušo Daukšti, jo Diāna pēc pirmās trases bija aiz Paulas. Otrajā startā trijnieku noslēdza Beatrise Jekševica. Trijniekā noteikti varēja ielauzties Patrīcija Ansonska, bet viņai abos startos neveiksmes otrajos braucienos, piedzīvojot diskvalifikāciju un izstāšanos. 

Puišiem bija lielāka konkurence, 12 dalībnieku vidū esot arī pa vienam igaunim un lietuvietim. Puišiem uzvarētāji un godalgoto vietu ieguvēji pamainījās. Pirmajā startā uzvarēja Aksels Bergmanis, aiz sevis atstājot olimpiešu Kristapa un Mika Zvejnieka jaunāko brāli Jurģi un igauni Ako Raidu, kurš ieguva negaidītu pirmo vietu otrajās sacensībās, jo jau pirmajā trasē nefinišēja Bergmanis, bet otrajā braucienā kļūdu pieļāva un daudz laika zaudēja Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena atradās otrajā vietā. Trešā vieta sanāca Robertam Kupčam. Abos startos uz Top3 pretendēja Aksels Bergmanis, bet viņš abas reizes nefinišēja otrajā braucienā. 

Otrajā dienā piebiedrojās pieaugušie, kas sieviešu konkurenci neietekmēja, jo sacentās tās pašas juniores. Atkal abas reizes FIS ENL slalomā pirmā bija Tīna Namsone, bet trešā – Diāna Daukšte. Kas neizdevās pirmajā dienā, Patrīcijai Ansonskai sanāca otrajā, proti, sasniedza finišu un ieguva divas otrās vietas.  Vīriešiem pirmajā startā uzvarēja Dāvis Zvejnieks, bet otrajā – Žaks Gedra, kurš pirmajā startā nefinišēja pirmajā braucienā. Dāvim līdz ar to otrā vieta, taču tā nāca sīvā cīņā ar Georgu Daukuli. Pirmajā startā otro vietu ieguva un savus labākos punktus nopelnīja Roberts Kupčs.

Jaunietēm milzu slalomā U14 grupā pirmās divas dienas uzvaru svinēja Heidija Ciaguna, otrajā dienā tikai knapi par 0,03 sekundēm apsteidzot Esteri Jansoni. Tikmēr U12 un U16 grupās pirmo vietu ieguvējas pamainījās, U12 grupās labākajām esot Alisei Terlanovai un Nikolai Grīnbergai, bet U16 grupā māsām Saļņikovām – Frīdai un Elzai. Master grupā divas līderes Anda Sproģe-Vāvere un Denisa Druka-Jaunzeme apmainījās uzvarām. 

Tāpat kā māsa Heidija puišiem abas dienas milzu slalomā nepārspēts U12 grupā palika Patriks Ciaguns. To pašu U14 grupā paveica Gustavs Gritāns, kaut arī abas dienas viņam ļoti tuvu bija Nils Neo Trapāns, otrajā dienā divu braucienu summā zaudējot tikai nieka sekundes simtdaļu. U16 grupas līderis Emīls Indriksons dominēja pirmajā dienā, bet otrajā kļūdījās pirmajā braucienā, līdz ar to dodot iespēju citiem. Spraigā cīņā apsteidzot par 0,04 sekundēm Rūdolfu Beķeri, uzvaru izcīnīja Krišs Mazais. Otrajā trasē ne tik sekmīgs bija līderis pēc pirmā brauciena Kristaps Morozovs. 

Master vīriešiem abas dienas milzu slalomā uz augtākā pjedestāla pakāpiena kāpa veikala tīkla un LSF atbalstītāja “Fans” vadītājs Pauls Stēga, kuram cieši sekoja nakts maiņās kalnu slēpošanu Olimpiskās spēles Latvijas televīzijā komentējušais Dainis Krauja.

Noslēdzošajā LK 1.posma dienā jaunieši un Master grupa noskaidroja labākos slalomā. Meitenēm U12 grupā ar milzīgu pārsvaru pirmo vietu ieguva Daniela Anna Livčāne, bet U14 grupā līdzīgā cīņā, pateicoties pārsvaram pirmajā braucienā, pirmo vietu nosargāja Elza Zelča. Pie uzvaras tika vēl viena Elza, U16 grupā slalomā divu braucienu summā līderpozīcijas nosargājot Saļņikovai un par pussekundi apsteidzot savu māsu Frīdu. Master grupā atkal Sproģe-Vāvere ļoti līdzīgi cīnījās ar Druku-Jaunzemi, par 0,11 sekundēm ātrākai esot Andai.

Puišiem U12 grupā Kristiāns Indriksons pēc līderpozīcijām pēc pirmā brauciena otrajā saņēma diskvalifikāciju, tādējādi nepārtraucot Patrika Ciaguna uzvaru sēriju. Toties U14 grupā pēc līdzīgām cīņām un otrās vietas iegūšanas iepriekš milzu slalomā svētdien slalomā Nils Neo Trapāns tomēr spēja apsteigt pirmo divu dienu uzvarētāju Gustavu Gritānu. U16 grupā pārākumu apliecināja Emīls Indriksons, tāpat kā Master grupā to pašu paveica Pauls Stēga. 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv