ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 03 • 2022

Latvijas jaunajiem kalnu slēpotājiem panākumi Baltijas kausa kopvērtējumā

Pagājušajā nedēļā Somijas ziemeļu ciematā Pihē jaunieši un Master sacentās šīs sezonas noslēdzošajā piektajā posmā prestižajā Baltijas kausā kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Sezonas laikā jaunieši un Master startēja četros no kopumā pieciem posmiem – novembrī Lietuvā, februārī Igaunijā, marta mēnesī Latvijā un Somijā, izlaižot tikai janvārī Itālijā paredzēto otro posmu, kur piedalījās juniori un pieaugušie. Labākos rezultātus ar uzvarām un godalgotajām vietām Latvijai sarūpēja Siguldas Sporta skolas (SSS)/SK “Pantera” audzēkņi.  

U16 grupā puišiem, pateicoties sezonas sākumā Lietuvā iekrātajam pārsvaram, kopvērtējuma titulu no vairāk nekā 30 startējušajiem ieguva SSS/SK “Pantera” pārstāvis Emīls Indriksons, kuram sekoja trīs igauņi un aiz viņiem arī Dāvis Valdovskis (“Kore”) un Kārlis Valinks (“Virsotne”). Meitenēm šajā grupā ar pavisam nelielu pārsvaru uzvarēja lietuviete Liepa Karlonaite, bet pārējās divas godalgotas vietas kopvērtējumā tika māsām Saļņikovām – Frīdai un Elzai abas SSS/SK “Pantera”. Sešinieku noslēdza SK “Virsotne” kalnu slēpotājas Kristiāna Hartmane un Loreta Reitere.

U14 grupā 25 kalnu slēpotāju vidū pirmās divas vietas ieguva lietuvietis Gintaras  Strumfs un igaunis Ēriks Bergstrēms, bet vienīgais no trijniekā iekļuvušajiem latviešiem bija Gustavs Gritāns (“Apex”). Nestartēšana pirmajā posmā, iespēju kopvērtējuma trijnieku sasniegt liedza Nilam Neo Trapānam (Kore), kuram 4.vieta. Sešinieku noslēdza divi SSS/SK “Pantera” pārstāvji Arno Pušņins un Valters Bērziņš. 

Meitenēm U14 grupā dubultuzvaru Latvijai nodrošināja SSS/SK Pantera” pārstāves Estere Jansone un Annija Biezā. Trijnieku noslēdza Somijas posmā dominējusī igauniete Nora Roneta, kurai kopvērtējuma titulu neizdevās iegūt dēļ sezona vājā sākuma Lietuvā un 4.posma izlaišanas Siguldā. Nedaudz līdz trijniekam pietrūka siguldietei Heidijai Ciagunei. Letīcijai Matisonei (Virsotne”) nesanāca sezonas turpinājumā uzrādīt tādus pašus rezultātus kā sākumā, tāpēc viņai beigās piektā vieta. Letīcijas kluba biedrene Dārta Jaundzema, tikai par diviem punktiem apsteidzot Justīni Baumani (“Kore”), arī iekļuva sešiniekā.

Tāpat kā individuāli nupat Somijas posmā arī kopvērtējumā Kristiāns Indriksons (SSS/SK “Pantera) gāja vecākā brāļa Emīla pēdējās, proti, uzvarēja sezonas kopvērtējumā U12 grupā vairāk kā 40 dalībnieku vidū, turklāt izdarot to diezgan pārliecinoši. Pateicoties uzvarai pēdējā startā paralēlajā slalomā, uz trešo vietu pakāpās un vēl vienu godalgoto vietu Latvijai sarūpēja Patriks Ciaguns. Sešinieku noslēdza Ronijs Drošs, tādējādi sešiniekā no Latvijas iekļuva tikai SSS/SK “Pantera” pārstāvji. 

Meitenēm Daniela Anna Livčāne un Nikola Grīnberga (abas SSS/SK “Pantera) atkārtoja komanda biedreņu Jansones un Biezās sasniegumu U14 grupā un arī nodrošināja Latvijai dubultuzvaru, to paveicot U12 grupā 36 dalībnieču vidū. Tāpat kā Kristiāns Indriksons arī Daniela Anna Livčāne ieguva vislielāko pārsvaru pār tuvāko sekotāju. Sešiniekā ar 4. un 5.vietu iekļuva vēl divas Sandras Melderes un viņas meitu Madaras un Ievas trenētās audzēknes Emīlija Kliesta un Līva Putniņa. 

Master grupā sievietēm kopvērtējuma titulu ieguva Ieva Lagzdiņa, kura vienīgā no šīs grupas piedalījās visos divpadsmit sezonas startos, taču pusē no tiem, izcīnīja uzvaras. Otrā un trešā vieta Jeļenai Brokānei, kura izlaida tikai pirmo posmu Lietuvā, un Sanitai Kubliņai, kura piedalījās divos posmos. Vīriešiem, nesakoties uz to, ka bija izlaidis pirmos divus posmus mūsu kaimiņzemēs, ar piecām uzvarām Somijā Kristaps Bergmanis svinēja uzvaru kopvērtējumā. Otrās vietas ieguvējam Andrejam Mihailovam arī divi posmi, bet atšķirībā Bergmaņa viņš izlaida Siguldu, bet piedalījās Igaunijā. Vienīgie, kuri startēja visos posmos, bija Reinis Zauers un Andris Muižnieks, kuri sīvi cīnījās par kopvērtējuma trešo vietu, ko beigās tomēr ieguva Zauers. 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv