ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

19 • 01 • 2022

Itālijā sācies spēcīga sastāva Baltijas kausa 2.posms kalnu slēpošanā ar 39 valstu dalību

Šodien Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā sākās FIS sacensības un Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas pulcēja spēcīgu sastāvu. Pirmajā sacensību dienā milzu slalomā vīriešiem vislabāk no Latvijas pārstāvjiem ar 44.vietu 98 dalībnieku vidū nostartēja Miks Zvejnieks, bet Žaks Gedra izstājās pirmajā braucienā.

Baltijas kausa sezona kalnu slēpošanā sākās novembrī “Snow arena” hallē Lietuvā, bet šodien Itālijā LSF rīkotais Baltijas kauss turpinājās ar otro posmu jau krietni kuplākā un spēcīgākā sastāvā. Augstā līmenī noorganizētajās Baltijas kausa sacensībās Pocā di Fassā šodien startēja kalnu slēpotāji no 39 valstīm, kuru vidū bija pārstāvētas ar kalnu slēpošanas lielvalstis – Austrija, Itālija, Francija, Šveice, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, kā arī Kanāda un ASV. 

No pašiem spēcīgākajiem dalībniekiem var minēt Armandu Maršānu, kurš pagājušā pasaules čempionātā slalomā izcīnīja 10.vietu, bet pirms diviem gadiem Pasaules kausa posmā bija pat piektais. Tiesa, 24 gadus vecais beļģis pamatā startē slalomā, ar retiem izņēmumiem arī ātrumdisciplīnās, kas domāts vairāk gatavošanās priekš Alpu kombinācijas. Šodien viņš ieņēma 6.vietu (+0,78 sek.).

Miks Zvejnieks šajā sezonā liek uzsvaru uz slalomu, tāpēc pēc divām sacensību dienām novembra beigās Levi (Somija) šodienas starts milzu slalomā bija tikai trešais šajā sezonā un pirmais šogad. Pēc pirmā brauciena 26 gadus vecais mārupietis bija 51.vietā (+2,89 sek.), bet beigās pakāpās uz 44.vietu (+4,71 sek.). Olimpisko ceļazīmi izcīnījušajām Zvejniekam pavisam nedaudz – sešas sekundes desmitdaļas – zaudēja un labu rezultātu uzrādīja Norvēģijā jau trešo gadu dzīvojošais 18 gadus vecais Kristofers Gulbis, kuram 48.vieta (+5,35 sek.). Tikmēr divus gadus Somijā dzīvojošais Gustavs Ābele uzrādīja 64.rezultātu (+13,72 sek.).

Visu goda pjedestālu aizņēma itāļi. Uzvarēja 21 gadu vecais Simons Talaci, kurš pirms diviem gadiem kļuva par pasaules junioru vicečempionu nobraucienā. Tikai 0,11 sekundes viņam piekāpās Daniele Dorio, kurš vienu reizi PK posmos ir ticis trīsdesmitniekā, bet pirms septiņiem gadiem viņam 0,03 sekundes pietrūka līdz bronzai pasaules junioru čempionātā milzu slalomā.  

Sievietēm Pekinas ceļazīmi ieguvusī Liene Bondare izstājās pirmajā braucienā, bet jaunās juniores Helēna Ērepreisa un Samanta Līcīte 67 dalībnieču vidū ierindojās attiecīgi 37. (+10,85 sek.) un 40.vietā (+14,13 sek.). Arī sievietēm pie uzvaras tika Itālija, par ko parūpējās šajā sezonā Eiropas kausā divas reizes desmitniekā tikusī Viviena Insama. 

Rīt Baltijas kausa otrajā sacensību dienā notiks arī Latvijas čempionāts, sadalot medaļu komplektus milzu slalomā. 

Autors: Ivars Bācis

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv