ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

28 • 01 • 2022

Itālijā noslēdzies Baltijas kausa 2.posms kalnu slēpošanā

Vakar Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā noslēdzās Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). FIS sacensībās slalomā, kas bija arī Lietuvas čempionāts, uzvarēja itālis Federiko Liberatore un baltkrieviete Marija Škanova bet latviešiem labākie bija Miks Zvejnieks (12.vieta) un Helēna Ērenpreisa (15.vieta). 

Vīriešiem vakar slalomā sacentās 68 kalnu slēpotāji. Tāpat kā aizvakar Latvijas čempionātā arī vakar labāko rezultātu uzrādīja Miks Zvejnieks, kuram sanāca lielisks pirmais brauciens, uzrādot tajā 5.laiku. Diemžēl ne tik sekmīgs otrais brauciens šī gada valsts čempionu atsvieda uz 12.vietu (+1,49 sek.). Bruno Ģermanim un Gustavam Ābelem, kuriem gandrīz identisks laiks, attiecīgi 26. un 27.vieta (+17 sek.) no 27 finišējušajiem. Zvejniekam vakar sīvu konkurenci sastādījušais Žaks Gedra vakar nefinišēja otrajā braucienā, pēc pirmā esot 22.vietā. Kristoferam Gulbim sacensības beidzās jau pirmajā braucienā.

Sievietēm, kur sacentās 32 dalībnieces, pēdējā dienā nestartēja Liene Bondare, bet Samanta Līcīte nefinišēja pirmajā braucienā. Līdz ar to Helēna Ērenpreisa bija vienīgā, kura parādījās finiša protokolā, iegūstot 15.vietu (+17 sek.) no 17 finišu sasniegušajām kalnu slēpotojām. 

LSF rīkotais Baltijas kauss kalnu slēpošanā Pocā di Fassā norisinājās otro gadu pēc kārtas, pulcējot ap 150 kalnu slēpotāju no gandrīz 40 valstīm. Kā jau tas bija labi zināms, šis posms bija krietni kuplākā un spēcīgākā sastāvā nekā pirmais novembra mēnesī Lietuvā. Baltijas kausa posmā Itālijā bija pārstāvētas kalnu slēpošanas lielvalstis kā Austrija, Itālija, Francija, Šveice, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, kā arī Kanāda, ASV.

Dalībnieku vidū varēja redzēt vairākus regulārus Pasaules kausa posmu braucējus, daži no kuriem ir arī sasnieguši labāko trīsdesmitnieku. No šiem augsta līmeņa kalnu slēpotājiem ir jāizceļ pagājušā pasaules čempionātā slalomā 10.vietu un pirms diviem gadiem Pasaules kausa posmā 5.vietu izcīnījušais beļģis Armands Maršāns, bet sieviešu konkurencē spilgtākā bija Phjončahnas olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja Alpu kombinācijā un pirms trijām nedēļām PK posmā Kraņska Gorā 4.vietu izcīnījusī kanādiete Valērija Grenjēra. 

Arī šogad izdevās noorganizēt lieliskas sacensības, tāpēc arī bija tāda atsaucība no daudzām valstīm un arī augsta līmeņa kalnu slēpotājiem.  Kopumā tika aizvadītas sešas sacensību dienas, trīs reizes sacenšoties milzu slalomā un tikpat reižu arī slalomā. Šajā te posmā tika sadalīti medaļu komplekti Latvijas čempionātā iepriekšminētajās divās disciplīnās – milzu slalomā un slalomā. 

Vīriešiem piepildījās gaidītā spraigā un līdzīgā cīņa starp abiem līderiem Miku Zvejnieku un Žaku Gedru, abiem uzvarot pa vienai reizei un otru apsteidzot par pussekundi. Milzu slalomā nedaudz labāks bija Žaks, bet slalomā – Miks. Sievietēm abas reizes pārliecinoši pirmā bija Liene Bondare, jo jaunajām junioru meitenēm tomēr vēl daudz ir jāaug. 

Miks Zvejnieks un Liene Bondare dosies uz Pekinu, lai debitētu olimpiskajās spēlēs.

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv