ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 12°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2022

Itāļi atzinīgi novērtē LSF rīkoto BK kalnu slēpošanā Pocā di Fassā un noslēdz sadarbību

Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā no 19. līdz 27.janvārim tika aizvadītas FIS sacensības un Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas pulcēja kuplu un arī spēcīgu sastāvu. Ļoti atzinīgi šo sacensību norisi novērtējusi Itālijas Ziemas sportu federācija (FISI), nodibinot arī sadraudzību ar LSF. 

FISI apraksta sacensību norisi un sadraudzības nodibināšanu ar Baltijas valstu slēpošanas federācijām. Itāļi ziņo, ka Baltijas kausa kalnu slēpošanā viens no posmiem jau otro gadu pēc kārtas norisinājās Itālijā. Pusotras nedēļas garumā sešās sacensību dienās, sacenšamies trīs reizes milzu slalomā un trīs reizes slalomā, bija iespējas vērot vairākus simtus kalnu slēpotāju no gandrīz 40 valstīm. Dalībnieku vidū bija arī vairāki pasaules kausa posmos trīsdesmitniekā tikuši kalnu slēpotāji. Daļa no BK dalībniekiem piedalīsies Pekinas Olimpiskajās spēlēs. Baltijas kausa sacensības notika uz tās pašas Val di Fassas nogāzes, kas kopš 2006. gada ir Itālijas Ziemas sporta federācijas oficiālais treniņu centrs. 

FISI informē, ka pēc Baltijas kausa otrā posma pēdējās sacensību dienas noslēguma pasākumā notika tikšanās, kurā tika nodibināta sadraudzība starp LSF, Lietuvas Slēpošanas federāciju un Itālijas FISI, kuru pārstāvēja viceprezidents Andželo Dalpess un Trentīno komitejas prezidents Ticiano Mellarīni.

Tā Poca di Fassa uzņēmums “Buffaure Spa”, ko pārstāv prezidents Kristians Lorencs, kurš pārvalda Alohas slēpošanas stadionu pēc San Giovani pašvaldības uzdevuma, vēlējās sarīkot oficiālu pateicības brīdi LSF prezidentam Dināram Doršam un Lietuvas federācijas pārstāvim Arturam Bikuļcam par Baltijas kausa sekmīgo aizvadīšanu un daudzu ārvalstu sportistu piesaisti. Klāt bija Trento provinces tūrisma padomnieks Roberto Failoni, FISI viceprezidents Andželo Dalpess, FISI Trentino prezidents Ticiano Mellarīni un vēl vairāki augstus amatus pašvaldībā un sporta organizācijās ieņemošas personas. 

Baltijas kausa ļoti sekmīgā aizvadīšana ir par pamatu tā turpināšanai Itālijā arī nākamajā ziemas sezonā.  2020.gadā ierobežojumu dēļ sacensības nevarēja notikt, tāpēc pirmā reize Baltijas kausa posmam Itālijā bija 2021.gada martā, sarīkojot to sadarbībā ar LSF ar “Buffaure Spa”, “Fune Val di Fassa Consorzio Impianti”, toreizējā ApT Val di Fassa direktora Andrea Weiss un projekta "Piste Azzure Val di Fassa" darbinieku atbalstu. Itāļi nobeigumā rezumē, ka šo divu gadu laikā LSF ir attaisnojusi tai doto uzticību un 2022. gadā Baltijas kauss Pocā di Fassā ir kļuvis par starptautiskas nozīmes kalnu slēpošanas pasākumu, kas veicina sportiskas, savstarpējo attiecību un tūrisma vērtības. 

LSF prezidents Dinārs Doršs savā uzrunā reģiona amatpersonām iezīmēja: “Jau kādu laiku atpakaļ esam redzējuši Val di Fassa kā paradīzi šāda pasākuma veidošanai un redzam par stratēģiski pareizu “Ski Stadium Aloch” izraudzīšanu par mājvietu Baltijas kausam un mūsu labāko sportistu aktivitātēm arī saistībā ar jau nākošajām Olimpiskajām spēlēm Kortīnā Dampezzo 2026. gadā, kas atrodas 70 km attālumā no Pozza di Fassa. Sākumā, protams, bijis grūti noticēt, ka tiksim šeit pieņemti, tomēr šķiet, ka pāgājušajā gadā esošā pandēmijas situācija Baltijas kausa norisei uz Aloh kalna, bija veicinošs apstāklis, jo pasākumam patiesībā bija jānotiek Somijas Pihā. Pasākums tika pārcelts uz Val di Fassu, kas prasījis uzņemties lielus riskus, bet paldies dievam riski ir attaisnojušies, un vēl viens Baltijas kaus kļuvis jau par jaunu, nozīmīgu pasākumu LSF un arī “Ski Stadium Aloch” kalendārā. LSF izsaka pateicību par izrādīto uzticību no visām pusēm, jo apzināmies, ka reģions no kura nākam nav pārāk labi pazīstams lielajā slēpošanas pasaulē, bet solis kuru speram ir ļoti svarīgs mūsu reģiona valstīm, lai darītu par sevi zināmu un ļautu arī mūsu labākajiem sportistiem tuvoties pašiem stiprākajiem. Tur klāt, ja pasākums vienlaikus spēj piesaistīt tik daudz uzmanības, lai  apmierināti justos arī tūrisma nozarē strādājošie, mēs jau nonākam pie “win-win” sadarbības modeļa, kas ir vislabākais priekšnosacījums veiksmīgai sadarbībai arī nākotnē, uz kādu arī tiecamies.”

Uz šo brīdi sadarbība starp LSF un Val di Fassa ir noslēgta līdz 2023. gada beigām.

 incontro_baltic_cup_04.jpg

Autors: Ivars Bācis, Foto: https://www.fisitrentino.it/

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv