ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 12 • 2021

Gedra uzvar mazo nāciju kausā, Zvejnieks izlaiž labu iespēju, gatavošanās Baltijas kausam Itālijā

Pagājušajā nedēļā Itālijā notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā slalomā ar 20.vietu Žakam Gedram pietikās, lai uzvarētu mazo nāciju kausā, bet Miks Zvejnieks palaida garām iespēju nopelnīt zem 30 FIS punktiem. Tikmēr mūsu un daudzu citu valstu kalnu slēpotāji jau gaida Baltijas kausa otro posmu, kas janvāra otrajā pusē norisināsies Itālijā.

Pagājušās nedēļas nogalē Itālijas kalnu kūrortā Kronplacā norisinājās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensības slalomā, kas vienlaikus bija arī Albānijas čempionāts un mazo kalnu slēpošanas nāciju kauss. Pirmajā dienā slalomā Miks Zvejnieks, kaut arī pēc ranga nebija starp labākajiem divdesmit, pirmajā braucienā uzrādīja 4.laiku, bet pēc otrā brauciena pakāpās uz 3.vietu. Taču prieki par godalgotās vietas izcīnīšanu izpalika, jo izrādījās, ka mārupietis nav izbraucis pareizi vienus no vārtiem, kā rezultātā beigās saņēma diskvalifikāciju.

Sāpīgākais nav godalgotās vietas neizcīnīšana, bet gan vērtīgu punktu neiegūšana. Mikam bija labas iespējas nopelnīt ar uzrādīto laiku un trešo vietu (+0,61 sek.) ap 28 FIS punktiem (tā kā Miks finišēja pēc vārtu neizbraukšanas jeb mieta paņemšanas starp kājām, tad viņa laiks tika nofiksēts – aut. piez.), pēc 22 mēnešu pārtraukuma tiekot zem 30 FIS punktiem un vēl vairāk nostiprinoties līderpozīcijās Latvijas kalnu slēpotāju vidū vīriešu konkurencē cīņā par olimpisko ceļazīmi.

Bez Mika Zvejnieka startēja arī Žaks Gedra, kuram 19.vieta (+2,63 sek.) 53 finišējušo kalnu slēpotāju vidū. Protams, mērķis bija iegūt zem 40 FIS punktiem, taču nopelnītie 43,97 FIS punkti pagaidām niecīgu devumu dos viņa reitinga uzlabošanā. Jāņem vērā, ka pēc ranga Gedra bija piecdesmitnieka beigās, tāpēc iekļūšana divdesmitniekā vērtējama kā panākums. Tā kā Žakam priekšā bija Francijas, Vācijas, Andoras, Itālijas, Polijas, Japānas, Austrijas, Norvēģijas, Čehijas, Šveices, kā arī Islandes pārstāvji, tad mūsu kalnu slēpotājs ieguva pirmo vietu mazo kalnu slēpošanas nāciju kausā. Otrajā dienā slalomā abi mūsu vadošie slalomisti palika bez rezultāta.

Elvim Opmanim ātrumdisciplīnās FIS sacensībās Šveicē sanāca sasniegt finišu vienreiz, ieņemot 35.vietu un nopelnot 87 FIS punktus. Elvim joprojām vajadzīgi starti tuvu 50 FIS punktiem vai pat zem tiem nobraucienā.

Vēl daži starti šogad mūsējiem ir palikuši, bet jau tagad uzmanība tiek vērsta uz lielo notikumu – Baltijas kausa otro posmu, kas no 19. līdz 27.janvārim norisināsies Pocā di Fassā (Itālija) un ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Pagājušā gadā LSF rīkotais Baltijas kauss Itālijā notika pirmo reizi un bija ļoti sekmīgas sacensības, kurās FIS grupās startēja ap 150 kalnu slēpotājiem no 30 valstīm, kas bija jauns rekords un neiedomājams skaits Baltijas kausam kalnu slēpošanā.

Šobrīd ir sākusies gatavošanās, lai arī 2022.gadā Baltijas kausa posmu Itālijā varētu noorganizēt kā iepriekš augstā līmenī. Baltijas kausa posmā Itālijā ir paredzētas sešas sacensību dienas. Pirmajās trīs dalībnieki sacentīsies milzu slalomā, bet pēc trim brīvdienām noslēdzošajās trīs dienās ir paredzēts slaloms. Šī posma ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts, sadalot medaļu komplektus milzu slalomā un slalomā.

Autors: Ivars Bācis

155858231_1166590253760898_6674532236926440636_n.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv