ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 01 • 2022

Gedra un Bondare uzvar Latvijas čempionātā milzu slalomā Baltijas kausā Itālijā

Šodien Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā FIS sacensībās un Baltijas kausa otrajā posma kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF) un kas pulcēja spēcīgu sastāvu, par Latvijas čempioniem milzu slalomā kļuva Žaks Gedra un Liene Bondare (abi Baltic Ski team), kuriem kopējā ieskaitē attiecīgi 36. un 47.vieta.

Jau ziņojām, ka vakar LSF rīkotais Baltijas kauss kalnu slēpošanā turpinājās jau krietni kuplākā un spēcīgākā sastāvā ar otro posmu Itālijā, startējot kalnu slēpotājiem no gandrīz 40 valstīm, kuru vidū bija pārstāvētas kalnu slēpošanas lielvalstis kā Austrija, Itālija, Francija, Šveice, Norvēģija, Zviedrija, Vācija, kā arī Kanāda, ASV. Ja vakardienas sacensībās augtākā līmeņa dalībnieks bija pagājušā pasaules čempionātā slalomā 10.vietu un pirms diviem gadiem Pasaules kausa posmā 5.vietu izcīnījušais beļģis Armands Maršāns, tad šodien tā bija Phjončahnas olimpisko spēļu 6.vietas ieguvēja Alpu kombinācijā un pirms divām nedēļām PK posmā Kraņska Gorā 4.vietu izcīnījusī kanādiete Valerija Grenjēra.

Vakar bija FIS sacensības, bet šodien arī Latvijas čempionāts, tādējādi sadalot pirmās šī gada medaļas kalnu slēpošanā. Salīdzot ar vakardienu, šodien milzu slalomā dalībnieku skaits ne tikai palielinājās, bet arī kļuva vēl spēcīgāks, tādējādi Latvijas pārstāvjiem kuri cīnījās par godalgām valsts čempionātā, bija grūti iegūt augstas vietas kopējā ieskaitē. Vīriešiem šodien dalībnieku skaits sniedzās pāri simtam – 104 kalnu slēpotāji, bet sievietēm bija pieaudzis par 17 – 84 kalnu slēpotājas.

Trešdien milzu slalomā vīriešiem vislabāk no Latvijas pārstāvjiem ar 44.vietu 98 dalībnieku vidū nostartēja Miks Zvejnieks (Virsotne/World Racing academy), bet sievietēm – Helēna Ērenpreisa (Rukas Kalnu slēpošanas skola) – 67 dalībnieču vidū 37.vieta. Šodien vīriešiem par valsts čempiona titulu bija gaidāma spraiga cīņa starp Žaku Gedru, kurš vakar nefinišēja pirmajā braucienā, un Miku Zvejnieku. Pēc pirmā brauciena Žaks bija 0,1 sekundi priekšā un otrajā braucienā savu pārsvaru palielināja, esot pirmajam latviešu vidū, bet kopējā ieskaitē iegūstot 36.vietu (+3,72 sek.). Miks divu braucienu summā piekāpās Žakam par pussekundi un ieņēma 41.vietu, tiekot pie sudraba. Trešais latviešu vidū bija Kristofers Gulbis (Snowfeel), kuram 47.vieta (+6,36 sek.). Savukārt Gustavs Ābele (ASI/Rukas Kalnu slēpošanas skola) un Bruno Ģermanis (Snowfeel) ierindojās attiecīgi 56. (14,94 sek.) un 58.vietā (+16,53 sek.) 59 finišējušo vidū.

Sacensībās uzvarēja vakar nestartējušais 22 gadus vecais lietuvietis Andrejs Drukarovs, kurš pagājušajā gadā pasaules čempionātā ieguva 23.vietu un kurš par pussekundi apsteidza pēdējo divu gadu laikā Eiropas kausa posmos divas trešās vietas izcīnījušo vācieti Fabianu Gracu. Trijnieku noslēdza PK posmos vienu reizi trīsdesmitniekā tikušais itālis Daniele Sorio. 

Līdzīgi kā vīriešiem arī sievietēm šodien labākā latviešu vidū bija vakar nefinišējusī dalībniece. Liene Bondare uzrādīja kopējā ieskaitē 47.rezultātu (+10,09 sek.) un par divām vietām un par 4,5 sekundēm divu braucienu summā apsteidza otru labāko mūsu meiteņu vidū Helēnu Ērenpraisu, aiz kuras tieši ierindojās trešā latviete Samanta Līcīte (Pantera).

Iepriekšminētā kanādiete Granjē, kura PK posmos četras reizes ir bijusi desmitniekā, izcīnīja uzvaru, par vairāk nekā sekundi apsteidzot otro vietu ieguvušo šveicieti Vanessu Kasperu, kura pagājušā gadā divas reizes bija labāko trīsdesmitniekā PK posmos. Trijnieku noslēdza vēl viena PK posmos Top30 pabijusī kalnu slēpotāja Mikaēla Tommi (Kanāda).

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv