ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

04 • 02 • 2022

Baltijas kauss kalnu slēpošanā turpināsies ar 3.posmu Otepē

Saistītā informācija

Pēc Itālijas janvāra beigās februāra pirmajā nedēļas nogalē prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā turpināsies februāra pirmajā nedēļās nogalē, 5. un 6.februārī, Igaunijas slēpošanas centrā Otepē, kur jaunieši un Master grupas pārstāvji sacentīsies super slalomā un slalomā, kas ir jauns sadarbības projekts starp Igaunijas Slēpošanas federāciju, kalnu slēpošanas klubu “Tartu slalom” un Latvijas Slēpošanas federāciju (LSF).

Nupat Itālijas kalnu ciematā Pocā di Fassā no 19. līdz 27.janvārim ļoti augstā līmenī tika aizvadītas FIS sacensības un Baltijas kausa otrais posms kalnu slēpošanā, ko rīkoja Latvijas Slēpošanas federācija (LSF), bet pēc pusotras nedēļas pēc tā Baltijas kauss turpināsies ar trešo posmu Igaunijā. Netālu no Latvijas un Igaunijas robežas atrodošā Otepē ir pazīstama ar Pasaules kausa posmu norisi distanču slēpošanā, junioru čempionātiem biatlonā un tramplīnlēkšanā, bet tagad tur notiks arī starptautiskas sacensības kalnu slēpošanā.

Ja Itālijā, kur sešās sacensību dienās – trijos milzu slalomos un tikpat slalomos – sacentās vairāki kalnu slēpotāju no gandrīz 40 valstīm, viņu vidū esot ne tikai PK posmos trīsdesmitniekā, bet arī desmitniekā tikušiem kalnu slēpotājiem, tad Otepē, protams, ko līdzīgu nevarēs sagaidīt, jo tās būs pavisam cita mēroga sacensības, proti, startēs jauniešu un Master grupas kalnu slēpotāji. 

Baltijas mērogam tās tik un tā plānojas būt vērienīgas sacensības, kur startējušo dalībnieku skaits būs mērāms ar trim cipariem, jo pietiekušos skaits sniedzas pāri diviem simtiem. Bez Latvijas, Igaunijas un Lietuvas Baltijas kausā Igaunijā būs pārstāvēta arī Norvēģija. 

Pēc viena posma pārtraukuma, nesacenšoties janvāra otrajā pusē Pocā di Fassā, Baltijas kausā atgriezīsies visas trīs jauniešu grupas – U12, U14, U16 – un Master grupas pārstāvji. Iepriekšējo reizi jaunieši un māsteri sacentās pirms diviem ar pusi mēnešiem novembra otrajā pusē Druskininkos, kur Lietuvas slēgtajā kalnu slēpošanas hallē “Snow arena” tika atklāta 2021./2022.gada sezona un aizvadīts pirmais no četriem Baltijas kausa posmiem. 

Ja Lietuvā bija trīs sacensību dienas, noskaidrojot labākos slalomā, superslalomā un paralēlajā slalomā, tad Igaunijā ir paredzētas divas sacensību dienas, kalnu slēpotājiem sacenšoties super slalomā un slalomā. Tādējādi šoreiz izpaliks paralēlais slaloms.

Ļoti kuplā skaitā ir reģistrējušies dalībnieki no “Ziemeļpols” “Pantera”, “Virsotne”, kā arī vairāki no “Apex”, Snow feel” un “Kore”. 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv