ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

24 • 03 • 2022

Baltijas kausa 5.posmu kalnu slēpošanā Somijā ar FIS milzu slalomu iesākuši juniori un pieaugušie

Vakar Somijas ziemeļu ciematā Pihē Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā prestižā Baltijas kausa kalnu slēpošanā piektajā posmā iesaistītājās arī juniori un pieaugušo grupas pārstāvji, sacenšoties divas reizes FIS sacensībās milzu slalomā. Vienas no tām bija Latvijas junioru čempionāts, bet otras – Igaunijas čempionāts pieaugušajiem. 

Pagājušajā nedēļā Pihē Baltijas kausa noslēdzošajā posmā kalnu slēpošanā piecās disciplīnās sacentās trīs jauniešu grupas, Master, kā arī vienā startā U10 grupas bērni. Šonedēļ divu nedēļu garumā notiekošajā piektajā posmā kārta iesaistīties bija arī junioriem un pieaugušajiem, kuriem tās ir arī FIS sacensības. Vīriešiem bija pārstāvētas astoņas valstis – visas Baltijas valstis, Norvēģija, Zviedrija, Somija, Itālija un Horvātija, bet sievietēm – Latvija, Somija, Zviedrija.

Vispirms dalībnieki sacentās Igaunijas čempionātā. Vīriešiem sacentās gandrīz pussimts dalībnieku – 48 kalnu slēpotāji. Pārliecinoši labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Miks Zvejnieks, kurš bija vienīgais no latviešiem ne tikai desmitniekā, bet arī divdesmitniekā. Abos braucienos Miks uzrādīja 4.laiku un stabilā 4.vietā ar ierindojās, 1,34 sekundēm atpaliekot no uzvarētāja un 1,1 sekundi līdz trijniekam, ko aizņēma mājinieki somi. Uzvaru izcīnīja 20 gadus vecais Salomo Sirvio, kurš pirms trim gadiem pasaules junioru čempionātā bija 48.vietā, bet Eiropas Jaunatnes Ziemas olimpiskajā festivālā milzu slalomā ieguva 6.vietu. Dažas sekundes desmitdaļas aiz divdesmitnieka ierindojās Dāvis Zvejnieks un pirmo sezonu junioros un FIS sacensību apritē startējošais Roberts Kupčs. 

Otrajās sacensībās, kas bija Latvijas junioru čempionāts, līderu galā nekas nemainījās, pirmo trijnieku aizņemot tiem pašiem somiem un tādā pašā secībā, bet Mikam Zvejniekam atkal esot stabilā ceturtajā vietā. Viņa brālis Dāvis vēlreiz bija otrs labākais mūsējo rindās ar 23.vietu un nedaudz mazāku deficītu nekā pirmajās sacensībās (+7,31 sek.). Trešais Latvijas kalnu slēpotāju vidū šoreiz bija 27.rezultātu uzrādījušais Georgs Daukuls (+9,12 sek.), kurš bija labākais juniors. Tikmēr ar 31.vietu (+10.77 sek.) Roberts Kupčs ieguva sudrabu junioriem, bet Jurģim Zvejniekam bronza (35.rezultāts, (+14,52 sek.).

Sievietēm, kur sacentās no 2002. līdz 2005.gadam dzimušās kalnu slēpotājas, tātad tikai juniores, bija gandrīz četras reizes mazāk dalībnieču nekā vīriešiem – 14 kalnu slēpotājas, kuru vidū startēja arī trīs latvietes. Šeit mājinieces somietes abos startos aizņēma ne tikai visu goda pjedestālu, bet arī pirmo piecinieku. Abas reizes uzvarēja 17 gadus vecā (2005.g.) Āda Kanto. Tikmēr abas reizes viena aiz otras ierindojās abas labākās Latvijas pārstāves, kopējā ieskaitē ieņemot attiecīgi 6. un 7., kā arī 7. un 8.vietu, uzvarētājai zaudējot četras līdz piecas ar pusi sekundes. Igaunijas čempionātā un Latvijas junioru čempionātā labākā no mūsējām bija Helēna Ērenpreisa, bet vicelīderes statuss Samantai Līcītei, kaut arī abas līdzvērtīgi cīnījās. Trešā vieta tika Tīnai Namsonei, kura otrajās sacensībās neizgāja uz starta. 

Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv