ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 7m/s

Jaunumi

15 • 03 • 2022

Ar LČ jauniešiem un Master supergigantā un Alpu kombinācijā Somijā sācies Baltijas kausa 5.posms

Saistītā informācija

Šodien Somijas ziemeļu ciematā Pihē sākās šīs sezonas noslēdzošais piektais posms prestižajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā, ko rīko Latvijas Slēpošanas federācija (LSF). Pirmajā sacensību dienā trīs jauniešu vecuma grupas un Master grupa sadalīja godalgas valsts čempionātā divās disciplīnās – supergigantā un Alpu kombinācijā. 

Tradicionālais un prestižais Baltijas kauss kalnu slēpošanā jau vairāk nekā desmit gadus marta mēnesī norisinās Somijā. Jau astoto reizi par tās mājvietu ir izvēlēts mazs Somijas ciemats netālu no polārā loka – Pihe. Vairākus pēdējos gadus tas ir kļuvis par noslēdzošo posmu LSF rīkotajam Baltijas kausam kalnu slēpošanā.  Šajā sezonā, kas sākās novembrī, jau ir aizvadīti četri posmi, katram notiekot savā valstī – Lietuvā, Itālijā, Igaunijā un Latvijā. Pirmajā nedēļā Pihē sacenšas jauniešu un Master, bet nākamnedēļ uz starta izies pieaugušie un juniori, kuriem tās būs arī FIS sacensības.

Pirmajā dienā jaunieši U12, U14 un U16 grupā, kā arī Master grupas pārstāvji sacentās supergigantā, bet pēc tam Alpu kombinācijā, vēlreiz veicot supergigantu, kam pievienoja vienu slaloma braucienu. Absolūtais vairums bija Latvijas pārstāvji, kuriem konkurenci sastādīja Somijas, Igaunijas un Lietuvas kalnu slēpotāji.

U16 grupā abās disciplīnās uzvarēja Frīda Saļņikova, kurai sīvāko konkurenci sastādīja lietuviete Liepa Karlonaite un igauniete Emma Tammemegi. Ar Sudraba un bronzas medaļām apmainījās Kristiāna Hartmane un Elza Saļņikova, Kristiānai esot otrajai supergigantā, bet Elzai kombinācijā. Puišiem šajā grupā abas reizes uzvarēja igaunis Markus Mesila, bet ar otro un trešo vietu kopējā ieskaitē labākais Latvijas pārstāvju vidū abās disciplīnās bija Emīls Indriksons. Sudraba un bronzas medaļu ieguvēji Latvijas čempionāta, kuri kopējā ieskaitē noslēdza sešinieku, pamainījās, proti, supergigantā otrā un trešā vieta Krišam Mazajam un Kārlim Valinkam, bet kombinācijā ar labu slaloma braucienu līdz sudrabam aizsniedzās Dāvis Voldovskis, bet trešais mūsējo vidū bija Kristaps Morozovs. 

U14 grupā gan supergiganta, gan kombinācijā uzvaru svinēja Igaunijas kalnu slēpotājs Ēriks Bergstrēms, bet divas zelta medaļas Latvijas čempionātā ieguva Gustavs Gritāns, kurš abas reizes bija otrajā vietā aiz igauņa. Sudrabs un bronza nemainīgi Nilam Neo Trapānam un Arno Pušņinam, kuriem sīvu konkurenci sastādīja lietuvietis Gintaras Stumfs, kurš abus latviešus apsteidza supergigantā, bet kombinācijā nefinišēja slaloma daļā. Meitenēm abās disciplīnās dominēja igauniete Nora Roneta. Supergigantā tieši aiz viņas sarindojās trīs labākās Latvijas pārstāves – Annija Biezā, Heidija Ciagune un Estere Jansone. Arī kombinācijā nākamās vietas aiz igaunietes Ronetas ieņēma latvietes. Annijai Biezajai vēl vienu uzvaru izcīnīt neļāva kļūda slalomā, bet tieši ar ļoti labu slalomu uz otro vietu kopējā ieskaitē pakāpās un zelta medaļu valsts čempionātā nopelnīja Dārta Jaundzema. Vēlreiz otrā un trešā vieta latviešu meiteņu vidū Heidijai Ciagunei un Esterei Jansonei. Kļūda un diskvalifikācija slalomā iespējamo medaļu maksāja Letīcijai Matisonei, kura bija otrā un labākā no mūsējām pēc supergiganta daļas. 

U12 grupā abas reizes nepārspēts palika soms Emīls Pirro. Kristiāns Indriksons bija vienīgais no Latvijas kalnu slēpotājiem, kurš ar otro un trešo vietu, cīnīdamies ar somiem un igauņiem, iekļuva trijniekā. Indriksonam līdz ar to arī zelta medaļas valsts čempionātā tāpat kā vecākajam brālim Emīlam. Divi sudrabi Patrikam Ciagunam, kurš abas reizes kopējā ieskaitē ieņēma piekto vietu, bet pa bronzai tika Leo Zaueram supergigantā un Ronijam Doršam ar labāku slaloma braucienu kombinācijā. Meitenēm šajā grupā konkurentēm cerības nevienā no startiem neatstāja Daniela Anna Livčāne, kopā ar Frīdu Saļņikovu no U16 grupas esot vienīgajām latvietēm, kurām izdevās izcīnīt pirmo vietu, turklāt vēl abās disciplīnās. Supergigantā ar otro rezultātu izcēlās Emīlija Kliesta, kurai 7.vieta un bronza valsts čempionātā kombinācijā. Savukārt 6.vieta kombinācijā un sudrabs Latvijas čempionātā tika Nikolai Grīnbergai. Tā kā abos startos sešiniekā tika divas igaunietes un divas somietes, tad valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvējām bija jāsamierinās ar 7.vietu, ko supergigantā ieguva Līva Putniņa. 

Master grupā pa uzvarai nopelnīja Laura Baumane supergigantā un Jeļena Brokāne kombinācijā, bet divas otrās vieta Ievai Lagzdiņai, kura ar kļūdu slaloma braucienā izlaida no rokām uzvaru kombinācijā. Vīriešiem abas reizes uzvarēja Kristaps Bergmanis, bet divas otrās vietas Andrejam Mihailovam. Ja supergigantā abu starpā notika ļoti līdzīga cīņa, tad kombinācijā gan supergiganta braucienā, gan slalomā izpaudās Bergmaņa pārākums. Bronza supergigantā Gintam Gritānam, kuram bija iespējas to atkārtot arī kombinācijā, taču pievīla slaloma braucienā pieļautā kļūda. Līdz ar to trešo vietu spraigā cīņā ar Kasparu Klapkalnu ieguva Reinis Zauers.

Rīt Baltijas kausa otrajā sacensību dienā jaunieši un Master grupa sacentīsies milzu slalomā. 

 Autors: Ivars Bācis

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv