ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 3°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

12 • 02 • 2021

Sveicieni no Pasaules čempionāta Kortina d’Ampeco

Daļa Latvijas komandas – Elvis un Lauris Opmaņi ar savu treneri Hans Unterberger, kas vienīgie no Latvijas startē ātruma disciplīnās, Pasaules čempionātā Kortina d’Ampeco ieradās jau svētdien. Kortina sagaidīja ar pamatīgu sniegputeni. Jau vakarā pirmajā treneru sapulcē tika saņemta informācija par gan sacensību, gan treniņu grafika izmaiņām. Kopš nedēļas nogales katru dienu bija snidzis, arī temperatūras stabiņš spītīgi turējās ap 0 atzīmi. Kā rezultātā, sagatavot trases ātruma sacensībām noteikti nebija iespējams. Šādos laika apstākļos arī treniņu iespējas bija ļoti ierobežotas. Vienu dienu sportistiem bija atļauts apskatīt trases, taču arī tad kalna augšdaļā bija migla, kas sedza supergiganta trases augšdaļu un pirmo tramplīnu.  Bez uzliktas trases sportisti varēja izmēģināt tikai trases lejasdaļu.

Vakar pēc 3 dienu gaidīšanas Kortina d’Ampeco beidzot varēja notikt pirmie čempionāta sacensību braucieni. Vīriešu sacensību trase Vertigine ir pilnīgi jauna. Trasi bija paredzēts testēt pagājušā gada pavasarī Pasaules kausa fināla sacensībās, taču tās atcēla vīrusa dēļ. Tāpēc trases oficiālā atklāšana notika vakar Pasaules čempionātā ar vīriešu supergiganta sacensībām. Trase ir ļoti skaista, interesanta, taču vienlaicīgi ļoti grūta, vietām pat ekstrēma. Zināmajām Austrijas Streif un Šveices Wengen trasēm noteikti ir cienīgs jauns konkurentsǃ To pierādīja arī vakardienas sacensību sākums. Trasē nefinišēja neviens no trim iebraucējiem, pēc tam kļūdījās pirmie četri spēcīgākie braucēji, pierādot, ka trases izbraukšana būs grūts izaicinājums. Tā kā vīriešu sacensības sākās tikai 13:00, saulei aizejot aiz kalnu grēdām, trasē strauji pasliktinājās redzamība un mainījās temperatūra, virsmai un izbrauktajām bedrēm kļūstot ievērojami cietākām un nepatīkamākām. Taču tā ir kalnu slēpošanas realitāte, ar ko vienmēr jārēķinās tiem sportistiem, kas startē ar vēlākiem numuriem. 

Elvis trasē devās ar 50. starta numuru. Diemžēl, trases stāvoklis un būtiski pasliktinājusies redzamība trasē neļāva izbraukt plānoto līniju, kā rezultātā augšdaļā tika pazaudēts ļoti daudz laika. 
Elvis: „Trase ir izaicinoša, īpaši augšdaļā, taču apakšējā trešdaļa bija ļoti patīkama. Diemžēl pietrūka pieredzes un redzamības, lai izbrauktu vajadzīgo līniju izšķirošajos griezienos. Noteikti gribēšu šajā trasē vēl atgriezties, cerams, nobraukt labākas redzamības apstākļos.”

Laurim šīs supergiganta sacensības bija pirmais starts Pasaules čempionātā. Startējot ar pēdējo numuru, diemžēl tehniskas kļūmes dēļ finišēt neizdevās. 
Lauris: „Priecājos, ka bija iespēja startēt pirmajā Pasaules čempionātā. Zināju, ka trase būs ļoti grūta, tāpēc priecājos, ka izdevās izbraukt grūtākās daļas. Trases ātrākajā vietā, kur turklāt ir arī diezgan spēcīga kompresija, nūja ieķērās pie zābaka, neļaujot noturēties trasē. Žēl, ka tāpēc neizdevās izbraukt trases patīkamāko daļu.”

Elvis un Lauris Kortina d’Ampeco turpina treniņus, gatavojoties nākamajam startam paralēlā milzu slaloma sacensībās. Šobrīd laika apstākļi ir tuvi ideāliem, ir auksts un saulains. 

Otrdien, 16. februārī Kortina d’Ampeco ieradīsies pārējā Latvijas komanda, lai piedalītos tehnisko disciplīnu sacensībās. Puišu komandai pievienosies Miks Zvejnieks, Žaks Gedra un Gustavs Harijs Ābele. Visiem puišiem būs jāstartē kvalifikācijas sacensībās. Ja nevienam neizdosies iekļūt labāko 25 skaitā un kvalificēties šādi, Latvijas komandai gan milzu slaloma, gan slaloma Pasaules čempionāta sacensībās būs pa vienai starta vietai un lēmumu par to, kurš no sportistiem startēs, pieņems izlases treneris. Miks, Žaks, Elvis un Lauris startēs milzu slaloma sacensībās, bet slaloma sacensībās Laura vietā piedalīsies Gustavs.

Meiteņu komandā šogad sešas sportistes: Dženifera Ģērmane, Liene Bondare, Laura Bišere, Helēna Erenpreisa, Emīlija Anna Škapare un Karlīna Hedviga Grāmatniece. Meitenēm kvalifikācijas sacensības ir paredzēta tikai slaloma disciplīnā, kur Latviju pārstāvēs Dženifera, Liene un Laura. Milzu slalomā visas pieteiktās dalībnieces varēs startēt Pasaules čempionāta sacensībās. Šobrīd Latvijas komandas pieteikumā milzu slaloma sacensībām ir iekļautas Helēna, Emīlija un Karlīna. 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv