ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

31 • 12 • 2020

Paldies par apņēmību un izturību un panākumiem bagātu Jauno gadu

Lai gan slēpotājiem ap šo laiku aktīvā sezona vēl nav pat pusē, tomēr aizejošā kalendārā gada pēdējās dienās visi pārdomājam, kāds katram bijis šis gads, kādu vērtīgu pieredzi esam ieguvuši, ko labu gribam paņemt līdzi nākamajam. Protams, šis gads ir bijis sarežģīts. Sākot jau ar to, ka nācās atcelt jauniešu sacensības Pihē, pēc tam arī Latvijas čempionātu kalnu slēpošanas ātruma disciplīnās Illasā. Īpašie apstākļi ir likuši mums visiem daudz rūpīgāk plānot gan treniņus, gan sacensību sezonu, un jāsaka, ka tas mums visiem kopā ar mūsu atbalstītajiem un sadarbības partneriem ir labi izdevies.

Rudenī saņēmām labu ziņu, ka, neskatoties uz sarežģīto situāciju Itālijā, nākamā gada februārī paredzētais Pasaules čempionāts Kortinā notiks. Protams, tā ir papildu motivācija visiem Latvijas kalnu slēpošanas izlases sportistiem trenēties un pēc iespējas labi sagatavoties šiem sezonas svarīgākajiem startiem. Kā ierasts, Latvijas kalnu slēpotāji lielāko sezonas daļu aizvada kopā ar savām komandām un treneriem gan Skandināvijā, gan Eiropas valstīs. Jau otro gadu Norvēģijā mācās un trenējas Kristofers Gulbis, kam šogad jau izdevies sekmīgi startēt vairākās sacensībās Norvēģijā un uzlabot FIS punktu reitingu milzu slalomā. Somijā Rukas slēpošanas skolā šogad jau ir divi Latvijas pārstāvji – Gustavs Ābele un Helēna Ērenpreisa. Arī viņi jau aizvadījuši vairākas sacensības Somijā, kurās Gustavam izdevies uzlabot punktu reitingu gan slalomā, gan milzu slalomā, un arī Helēna guvusi sacensību pieredzi, pirmo gadu startējot FIS pieaugušo vecuma grupā.

Sadarbību ar starptautisko komandu World Racing Academy turpina Miks Zvejnieks, kam šogad komandā pievienojies arī Žaks Gedra. Komanda trenējas vairākās vietās Eiropā, galvenokārt Itālijā. Arī Miks un Žaks ir uzsākuši sacensību sezonu, piedaloties vairākās FIS kategorijas sacensībās Itālijā, Šveicē un Austrijā, gan arī Eiropas kausa sacensībās slalomā Itālijā. Itālijā trenera Dināra Dorša vadībā šobrīd treniņus uzsākušas arī Latvijas kalnu slēpotājas Betija Burkovska, Laura Bišere un Karlīna Grāmatniece. Šīs sportistes sacensību sezonu plāno uzsākt janvārī turpat Itālijā.

Trīs Latvijas kalnu slēpotāji trenējas Austrijā. Dženifera Ģērmane turpina sadarbību ar Schild Skiracing komandu un treneri Stefanu Šīldu. Šo sezonu Dženifera ir uzsākusi ar sekmīgiem startiem slaloma sacensībās, trīs sacensībās iegūstot godalgotas vietas, no kurām divās uzvarot un uzlabojot FIS punktu reitingu, iekļūstot pasaules slaloma reitinga TOP100. Elvis un Lauris Opmaņi arī trenējas Austrijā pie sava ilggadējā trenera Hansa Unterbergera (White Rush Ski Racing). Elvis un Lauris līdz šim ir startējuši vairākās slaloma un milzu slaloma sacensībās, kur punktu reitingu milzu slalomā ir izdevies uzlabot Elvim.

Arī Latvijā beidzot ir iestājušies ziemīgi laika apstākļi, ko aktīvi izmanto Latvijas kalnu slēpošanas sporta klubi. Protams, treniņu organizēšana, ievērojot visus noteikumus, nav vienkārša. Pagaidām nav saņemta atļauja jauniešu sacensību rīkošanai, tomēr ceram uz situācijas uzlabošanos un iespēju arī jauniešiem ne tikai trenēties, bet arī sacensties.

Novērtējam visu sportistu uzņēmību, centību un neatlaidību. Sakām paldies visiem treneriem un komandām, kas palīdz Latvijas sportistiem treniņos un sacensībās. Paldies arī visiem atbalstītājiem, kas ir novērtējuši mūsu sportistus. Vēlam izdevušos un panākumiem bagātu Jauno gadu!

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv