ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

13 • 03 • 2020

SVARĪGA informācija Baltijas Kausa dalībniekiem

Cienījamie Baltijas kausa Somijā apmeklētāji,

Baltijas kausa 4. posma sacensības Somijas slēpošanas centrā “Pyhatunturi” norisinās no 10. marta un kalendārā ir plānotas līdz 21. martam.  Somijā jau ir ieradušās vairums komandas un daudzas joprojām pošas ceļā. Situācija saistībā ar COVID-19 (korona vīrusu) mainās strauji, un mēs tai sekojam. Esam sazinājušies gan ar Somijas slēpošanas federāciju, gan esam ciešā saiknē ar “Pyhatunturi” kūrortu, kas savukārt ir pakārtoti Somijas varas iestādēm. Otra mums saistošā ir Latvijas puse, kur vakar  12. martā ministru prezidents un veselības ministre nākuši klajā ar paziņojumu par ārkārtas situācijas izsludināšanu Latvijā. Mēs sekojam rekomendācijām, un iesakām to darīt arī visiem sacensību apmeklētājiem. Uz šo brīdi ne Latvija, ne Somija nav Latvijas slimību  profilakses un kontroles centra noteiktajā COVID-19 skarto teritoriju sarakstā, un tas nerada iemeslu pasākumus šajās valstīs atcelt. Latvijas puse ir noteikusi ierobežojumus pasākumiem virs 200 cilvēkiem, savukārt Somija virs 500. Mūsu pasākumi risinās svaigā gaisā un nav blīvi apmeklēti. Situācija tiek monitorēta un regulāri apspriesta ar “Pyhatunturi” pusi. Tiks ieviesti papildus profilakses pasākumi, kā dezinfekcijas līdzekļi viesnīcā, un publiskās vietās, kā arī plānojam ierobežot Baltijas kausa ārpus sacensību blīvi apmeklētos pasākumus, kā komandu pārstāvju sanāksmes, pasākuma atklāšanu, kā arī blīvi apmeklētos pasākumus telpās, tajā skaitā vakara apbalvošanas. Par šiem un papildus drošības pasākumiem informēsim sanāksmēs.

NB! Sekojot citu federāciju praksei, ar mērķi aizsargāt pasākuma dalībniekus, visiem dalībniekiem vai viņu pārstāvjiem būs jāaizpilda dalībnieka anketa Baltijas kausa 4. posmam “Pyhatunturi” Somijā, (pielikums nr.1.) Sakarā ar Pasaules veselības organizācijas un Latvijas valsts striktiem ierobežojumiem personām, kas iekļaujamas COVID-19 riska grupā, DALĪBA SACENSĪBĀS TIKS LIEGTA! Dalībnieku, kuri pārstāv Latvijas slimību un profilakses centra COVID-19 skartās teritorijas, pieteikumi NETIKS PIEŅEMTI.

Joprojām pirms došanās uz Somiju, lūdzam visus dalībniekus un viņu pārstāvjus pašiem izvērtēt riskus, kas potenciāli var rasties un rīkoties atbildīgi, jo atrodamies situācijā, kas nav iepriekš pieredzēta un līdz galam prognozējama, kā arī var mainīties no dienas uz dienu. Kā organizācija apņemamies ievērot visus profilaktiskos pasākumus, kas pasākuma laikā ir iespējami. Mēs sekosim Latvijas un Somijas pušu valdību norādījumiem, un ziņosim par aktuālo situāciju nekavējoties pēc tās izmaiņām.

Lai jums visiem laba veselība!

Ar cieņu
Latvijas Slēpošanas federācija
Valdes priekšsēdētājs
Dinārs Doršs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv