ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 10°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

11 • 03 • 2020

Noskaidroti Latvijas čempioni milzu slalomā

11. martā, Pihē (Somijā) sākušās tradicionālās Latvijas Slēpošanas federācijas organizētās sacensības kalnu slēpošanā Baltijas kauss 2020 un Latvijas čempionāts. Sacensību grafikā izmaiņas ienesa Somijas mainīgie laika apstākļi. Neapmierinošā sacensību trases seguma stāvokļa dēļ 10. martā paredzētais Latvijas čempionāts milzu slalomā tika pārcelts uz nākamo dienu. Tāpēc šodien sportisti sacentās gan Latvijas čempionātā, gan Baltijas kausa sacensībās.

Arī šogad starta sarakstos daudz spēcīgu sportistu ar augstvērtīgiem FIS punktu reitingiem, galvenokārt no Ziemeļvalstīm. Protams, arī visi Latvijas spēcīgākie sportisti. Diena Somijas ziemeļos sākās ar Latvijas čempionātu. Sieviešu konkurencē uz starta stājās 41 dalībniece, kuru vidū arī 9 Latvijas slēpotājas. Diemžēl jau pirmajā braucienā no cīņas par Latvijas čempiones elites grupā titulu izstājās Liene Bondare, kura saņēma diskvalifikāciju par nepareizi izbrauktiem pēdējiem vārtiem pirms finiša. Pirmajā braucienā no Latvijas sportistēm līderpozīcijā izvirzījās un Latvijas čempiones titulu gan elites, gan junioru grupā izcīnīja Betija Burkovska. FIS Baltijas kausa ieskaitē Betijai 19. vieta, zaudējot uzvarētājai 8,85 sekundes. Par šo rezultātu Betija saņēma 126,72 FIS ranga punktus. Latvijas čempionāta sudraba medaļu izcīnīja Karlīna-Hedviga Grāmatniece, zaudējot Betijai 4,26 sekundes un nopelnot 171,06 punktus. Trešajā vietā Paula Vītuma, kam otrajā braucienā izdevās apsteigt Karlīnu, tomēr abu braucienu summā bronzas godalga. Jāmin, ka Paulai šīs bija pirmās FIS milzu slaloma sacensības, kurās viņa saņēma 182,17 punktus. 

Vīriešu starta sarakstā šodien 70 sportisti. Šoreiz pilnā sastāvā arī Latvijas kalnu slēpošanas izlases puiši. Kā pirmais no latviešiem ar 3. starta numuru Žaks Gedra, kuram nesen gūtā trauma tomēr liedza pabeigt braucienu un iesaistīties cīņā par Latvijas čempiona titulu. Pirmajā braucienā 11. rezultāts kopējā ieskaitē un labākais no Latvijas sportistiem Mikam Zvejniekam, kuram ar labu sniegumu otrajā braucienā gan zelts Latvijas čempionātā, gan 5. vieta FIS Baltijas kausa ieskaitē, uzvarētājam zaudējot 1,11 sekundes, un labākais rezultāts sezonā punktu izteiksmē – 51,35 punkti. Otrs labākais rezultāts no Latvijas sportistiem abos braucienos un sudraba medaļa Latvijas čempionātā elites grupā Elvim Opmanim, kuram kļūda otrajā braucienā un 25. vieta sacensību kopvērtējumā, un 86,47 punkti. Bronza Latvijas čempionātā elites grupā šodien Dāvim Zvejniekam, kā arī 26. vieta sacensībās un 87,42 punkti, kas ir Dāvja šīs sezonas labākais rezultāts milzu slalomā. Junioru vecuma grupas ieskaitē zelts Laurim Opmanim ar 30. vietu sacensību kopvērtējumā un 97,67 punktiem. Otrajā vietā junioru konkurencē Kristofers Gulbis ar 112,73 punktiem, un trešais Gustavs Ābele ar 146,32 punktiem. 

Otrajās milzu slaloma sacensībās šodien sportisti sacentās, pelnot gan Baltijas kausa punktus, gan FIS ranga punktus. Pirmajās vietās pārstāvji no Ziemeļvalstīm, tomēr arī vairākiem Latvijas sportistiem izdevās sasniegt augstvērtīgus rezultātus FIS punktu izteiksmē un uzlabot sezonas reitingu. 

Rīt, 12. martā sacensību nedēļa Pihē turpināsies ar slaloma sacensībām, kas vienlaicīgi būs Latvijas čempionāts un Baltijas kausa posms. Visi Baltijas Kausa sacensību oficiālie rezultāti, tiešsaistes video reportāža un rezultāti no sacensībām un foto galerijas būs pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv un Facebook profilā Latvian Alpine.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv