ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

02 • 03 • 2020

Latvijas Slēpošanas federācija ielūdz uz Baltijas Kausa 2020 un Latvijas čempionāta sacensībām

Jau pēc nedēļas, 10. martā, Somijas kalnu slēpošanas centrā Pyha sāksies Latvijas Slēpošanas federācijas organizētās sacensības. Baltijas Kausa 2020 un Latvijas čempionāta sacensības norisināsies visām sportistu vecuma grupām slaloma un milzu slaloma disciplīnās, un jauniešu grupām arī supergiganta disciplīnā.

Baltijas Kauss, kas kā sacensību cikls vairākos posmos ar pirmo posmu Lietuvas slēpošanas hallē aizsākās 2014. gadā, šo gadu laikā kļuvis par iecienītām un arvien populārākām starptautiskām sacensībām. Pateicoties teicamai sacensību organizācijai, dalībnieku skaits un līmenis ir audzis katru gadu. Diemžēl, laika apstākļu ienesto korekciju dēļ šogad Baltijas Kausa sacensības norisināsies tikai divos posmos Lietuvā un Somijā.

Šogad sacensības pirmie sāks junioru (U-21) un elites vecuma sportisti. Nedēļa Somijā lielākajai daļai aizsāksies ar treniņiem jau no 8. marta, un pirmie starti paredzēti 10. martā milzu slaloma disciplīnā Latvijas čempionātā. 11. martā vēl viens starts milzu slalomā, 12. un 13. martā sacensības slalomā, un nedēļa pieaugušajiem sportistiem jau tradicionāli noslēgsies ar aizraujošajām paralēlā slaloma sacensībām. Sacensības Somijā norisināsies uz kalna, kas atbilst Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensību standartam, līdz ar to sportisti par sasniegtajiem rezultātiem pelnīs arī FIS ranga punktus.

Neskatoties uz silto bezsniega ziemu Latvijā un nepastāvīgajiem sniega apstākļiem arī lielākajā daļā Eiropas, Latvijas sportisti ir meklējuši iespējas trenēties un gatavoties šīm sacensībām. Dalību Somijā ir apstiprinājuši lielākā daļa Latvijas kalnu slēpošanas izlases dalībnieku. Jau tradicionāli šīs sacensības ir populāras gan Skandināvijas, gan arī Eiropas sportistu vidū, un dalībnieku sarakstā ir arvien spēcīgāki sportisti ar augstvērtīgiem FIS ranga punktu reitingiem. Šogad dalību sacensībās ir pieteikuši sportisti pat no ASV.

Nākamajā nedēļā, izmantojot skolēnu pavasara brīvlaiku, uz sacensībām Somijā ieradīsies jauniešu vecuma grupu un U-10 grupas sportisti.

Somijā šobrīd ir teicami ziemas apstākļi – saskaņā ar laika prognozēm laiks solās būt mēreni auksts, uz kalna ir pietiekami daudz dabiskā sniega. Tāpēc Latvijas Slēpošanas federācija un sportisti aicina arī līdzjutējus pievienoties un sekot sacensībām klātienē, jo šī ir nedēļa, kad Somijā var justies kā mājās un redzēt Latvijas labāko kalnu slēpotāju sniegumu sacensību trasēs.

Visi Baltijas Kausa sacensību oficiālie rezultāti, tiešsaistes video reportāža un rezultāti no sacensībām un foto galerijas būs pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv un Facebook profilā Latvian Alpine.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv