ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 9°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2020

Latvijas čempionāta kalnu slēpošanā otrā diena – slaloms

12. martā Pihē (Somijā) ar slaloma sacensībām turpinājās Latvijas Slēpošanas federācijas organizētās sacensības kalnu slēpošanā Baltijas kauss 2020 un Latvijas čempionāts. Rīts Pihē sākās ar nepatīkamu ziņu – sakarā ar Covid-19 vīrusa izplatīšanos Zviedrijas Slēpošanas asociācija atsauca savu sportistu dalību sacensībās. Neskatoties uz to, ka Somijā ārkārtas situācijas nav un saslimušo skaits ir neliels un koncentrēts lielajās pilsētās. Līdz ar to no starta saraksta vīriešiem tika izņemti 19 zviedru sportisti un sievietēm – 9 sportistes.

Slaloma sacensības sieviešu konkurencē uzsāka 35 dalībnieces, kuru vidū labākie reitinga punkti no Latvijas sportistēm Lienei Bondarei (52,59) un Betijai Burkovskai (58,47). Pirmajā braucienā labāko rezultātu no latvietēm izdevās sasniegt Betijai Burkovskai, otrā Liene Bondare un trešā Laura Bišere. Vakardienas otrās vietas ieguvēja milzu slalomā Karlīna Hedviga Grāmatniece šodien pirmajā braucienā nefinišēja. Otrajā trasē neveiksmi piedzīvoja arī Liene Bondare, kas līdz ar to izstājās no cīņas par Latvijas čempionāta medaļām arī slaloma disciplīnā. Divu braucienu summā par Latvijas čempioni slalomā kļuva Betija Burkovska, kopvērtējumā sacensību uzvarētājai somietei Kia-Emilia Hakala zaudējot 4,86 sekundes un saņemot par šo rezultātu 70,81 FIS punktus. Sudraba medaļa un 144,14 FIS punkti Laurai Bišerei, un trešā vieta Paulai Vītumai (177,87 FIS punkti).

Vīriešu konkurencē starta sarakstā šodien 51 sportists, no kuriem augstvērtīgākais FIS punktu reitings Mikam Zvejniekam (30,57 punkti). Šodien sacensībās nestartēja Žaks Gedra, kurš devies mājās ārstēt savainojumu. Puišiem pirmajā trasē, kuras autors bija Kristaps Zvejnieks, ātrākais Miks Zvejnieks, otrais labākais rezultāts no Latvijas sportistiem Elvim Opmanim, trešajā vietā ar vienādu rezultātu Dāvis Zvejnieks un Kristofers Gulbis. Otrajā trasē Dāvim izdevās apsteigt Kristoferu, Elvim pēc labi iesākta brauciena trases augšdaļā, diemžēl, neveiksme pāris vārtus pirms finiša un sacensības šodien noslēgušās bez rezultāta. Miks pārliecinoši svinēja uzvaru Latvijas čempionātā slalomā elites grupā, finišējot otrajā vietā šodienas sacensību kopvērtējumā un saņemot par šo rezultātu 36,42 FIS punktus. Junioru konkurencē zelta medaļa Kristoferam Gulbim, otrajā vietā Lauris Opmanis un trešais Gustavs Harijs Ābele. Jāatzīmē, ka arī šodienas sacensībās vairākiem Latvijas sportistiem izdevās sasniegt labus rezultātus FIS punktu izteiksmē, uzlabojot arī kopējo reitingu. Dāvim Zvejniekam ne tikai sudraba medaļa Latvijas čempionātā, bet arī ļoti vērtīgi 57,41 FIS punkti. Kristoferam Gulbim 76,51 punkti, kas ir viņa pārliecinoši labākais sniegums pirmajā FIS līmeņa sacensību sezonā.

Rīt sacensību nedēļa Pihē turpināsies ar vēl vienām slaloma sacensībām Baltijas kausa ieskaitē un noslēgsies sestdien ar aizraujošāko no notikumiem – paralēlā slaloma sacensībām. Visi Baltijas Kausa sacensību oficiālie rezultāti, tiešsaistes video reportāža un rezultāti no sacensībām un foto galerijas būs pieejamas Latvijas Slēpošanas federācijas tīmekļa vietnē www.ski.lv un Facebook profilā Latvian Alpine.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv