ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

11 • 10 • 2019

Kalnu slēpotāji sezonu sāks Lietuvas hallē

Latvijas kalnu slēpotājiem šogad sezonas sākums mazliet agrāk nekā ierasti. Jau šajā nedēļas nogalē, 12. un 13. oktobrī Druskiniku slēpošanas hallē norisināsies Lietuvas kausa 1. posma sacensības. Šajās sacensībās lietuvieši ir aicinājuši piedalīties visas vecuma grupas, sākot ar U-8 bērniem. Junioru un elites grupās slaloma sacensības būs FIS ENL statusā, dodot iespēju nopelnīt šosezon pirmos FIS ranga punktus.

Kamēr sportisti gatavojas pirmajiem startiem, īsumā par svarīgāko vasaras sezonas laikā notikušo. Kā jau ierasts, sportisti vasarā trenējās saskaņā ar savām individuālajām treniņu programmām, kas ir ļoti atšķirīgas.  Kalnu slēpotāju vārdi ir redzami gan ātruma skrituļslidošanas, gan skrituļslaloma, riteņbraukšanas un citu vasaras sporta veidu sacensību protokolos. Daudzi sportisti aizvadījuši regulārus slaloma treniņus arī Druskininku mākslīgā sniega hallē. Vienojošā „mirkļbirka” slēpotāju treniņiem ir bijusi „Skiers are made in summer” jeb „Slēpotāji top vasarā”. Jau pavisam drīz varēsim vērtēt, cik spēcīgi sportisti ir kļuvuši un kā izdevies sagatavoties startiem jaunajā sezonā.

Augustā sportisti, kuru iepriekšējās sezonas rezultāti atbilst apstiprinātajiem Latvijas Slēpošanas federācijas kalnu slēpošanas izlases atlases kritērijiem, saņēma uzaicinājumu apstiprināt dalību izlasē 2019./20. gada sezonā. Šogad Latvijas Slēpošanas federācijas izlase ir apstiprināta 12 sportistu sastāvā, iekļaujot gan elites, gan junioru sportistus, un izlasi pārstāvēs Lelde Gasūna, Evelīna Gasūna, Liene Bondare, Betija Burkovska, Dženifera Ģērmane, Laura Bišere, Samanta Līcīte un Miks Zvejnieks, Elvis Opmanis, Žaks Gedra, Lauris Opmanis, Kristofers Gulbis. Atbilstoši pieejamajam finansējumam un sponsoru atbalstam šiem sportistiem tiek nodrošināta treniņu un sacensību programma dalībai Latvijas kausa un Baltijas kausa sacensībās Latvijā, Lietuvā, Igaunijā un Somijā.

Izmaiņas notikušas arī Latvijas Slēpošanas federācijas vadībā. Kopsapulcē 26. septembrī par Latvijas Slēpošanas federācijas valdes priekšsēdētāju tika ievēlēts Dinārs Doršs, kurš ilgus gadus bija atbildīgs par kalnu slēpošanu Latvijā. Dināra pienākumus, savukārt, pārņem Daniels Fogelis, kurš iepriekš bija atbildīgs par kalnu slēpošanas izlases junioru sastāvu.

Apstiprināts Latvijas Slēpošanas federācijas kalnu slēpošanas sacensību kalendārs. Kā jaunums šogad ir 4. posms jau par tradīciju kļuvušajās Baltijas kausa sacensībās, kas tiks organizēts Otepes (Igaunija) slēpošanas centrā.

Daudzi Latvijas kalnu slēpotāji sezonu sāks jau šonedēļ, piedaloties Lietuvas kausa 1. posma sacensībās. Lietuvā redzēsim galvenokārt tos sportistus, kas savā vasaras treniņu programmā bija iekļāvuši treniņus Druskininku hallē. Sacensībām Lietuvā būs iespējams sekot līdzi gan Lietuvas Slēpošanas asociācijas vietnē https://lnsa.lt/ un hallē izvietotajās kamerās (www.snowarena.lt). Jau daudzskaitlīgākā sastāvā Latvijas kalnu slēpotājus varēs redzēt Baltijas kausa 1. posmā, kas arī norisināsies Druskininku slēpošanas hallē no 6. līdz 11. novembrim.  

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv