ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

28 • 04 • 2020

Iepazīstieties – Latvijas junioru čempions slalomā Kristofers Gulbis

Saistītā informācija

Turpinām iepazīstināt ar Latvijas jauniešiem, kas par savu sporta veidu izvēlējušies kalnu slēpošanu un kam šajā sezonā izdevies gūt atzīstamus rezultātus, kāpjot uz pjedestāla Latvijas čempionāta junioru un elites vecuma grupās.

Kristofers Gulbis

dz.g. 2003
Pārstāv: Latvijas Slēpošanas federācijas izlases junioru komanda
Treneris: Sami Tikkaanen
Pirmais treneris: Inga Stabinga
Rezultāts Latvijas čempionātā 2020: 2. vieta junioru grupā milzu slalomā, 1. vieta junioru grupā un 3. vieta elites grupā slalomā
FIS punkti: GS 101,57  un SL 83,24

Kristofers 2.jpg

Apsveicam ar rezultātu Latvijas čempionātā! Kā pats vērtē savu sniegumu šajās sacensībās?

Paldies, šajās sacensībās izdevās viss, ko vēlējos un biju plānojis. Izdevās izbraukt labākos FIS punktus, līdz ar to uzlabojot punktu reitingu FIS listē. Ieguvu pieredzi, sacenšoties ar citiem stipriem Latvijas un Skandināvijas slēpotājiem. Kā arī īpašs prieks bija izcīnīt zeltu Latvijas čempionātā Junioru vecuma grupā pirmajā FIS līmeņa sezonā.

Ņemot vērā ziemas neesamību Latvijā, kā izdevās saplānot un realizēt treniņu procesu?

Šosezon es dzīvoju Norvēģijā, sporta skolā, mācos tālmācībā Latvijā un apgūstu norvēģu valodu. Nākamajā mācību gadā uzsākšu mācības Norvēģijas ģimnāzijā. Tāpēc ziemas trūkumu šogad noteikti nejutu! Man ir bijušas iespējas trenēties daudzās vietās. 2019. gada vasarā - pašā sezonas sākumā biju FIS treniņnometnē Čīlē, kā arī līdz ziemas sākumam mēs trenējamies dažādos ledājos un ledus hallē. Ziemā trenējamies galvenokārt uz vietas Norvēģijā-Hovdenā un dodamies uz dažādām sacensībām Skandināvijā. 

Vai ir izdevies sasniegt plānotos mērķus?

Ir izdevies sasniegt visus mērķus šajā sezonā - gan iegūt salīdzinoši labus punktus, kā arī startēt III Jaunatnes Ziemas Olimpiskajās spēlēs Lozannā.

Biju lepns, ka Lozannā man tika uzticēts nest Latvijas karogu, kā arī bija prieks satikt citus slēpotājus no visas pasaules, no kuriem daudzus pazinu iepriekš, bet arī paplašināju savu paziņu loku slēpotāju aprindās. Man bija svarīgi, ka mani uz Olimpiādi pavadīja mans Latvijas treneris Renārs Doršs ar kuru man ir ļoti labs kontakts. Domāju, ka par ļoti daudz ko man ir jāpateicas tieši viņam, kā arī, protams, maniem vecākiem, it sevišķi tētim.

Kristofers 3.jpg

Zinot, ka slēpotāji top vasarā, kā plāno gatavoties nākamai sezonai? Ar ko un cik nopietni nodarbojies vasarā? 

Vasaras sākumā atrodos Norvēģijā, kur mēs aizvadām dažādus fiziskos treniņus, kā arī dodamies uz vietējiem ledājiem. Pašās jūnija beigās es atgriezīšos Latvijā. Šo laiku pavadīšu mājās, satiekoties ar draugiem, trenējoties, nodarbojoties ar citiem hobijiem un atpūšoties no aizvadītās sezonas. Jau  augusta sākumā došos atpakaļ uz Norvēģiju, lai turpinātu sportot un mācīties.

Norvēģijā mums ir divi treniņi dienā, bet, kad atveras kalns, tad, protams, lielāko dienas  daļu pavadām uz kalna.

Man ir arī daudzi citi hobiji/nodarbes, gan sportā, gan ārpus tā, ar kurām patīk nodarboties un strādāt pie tām. Tā ka brīvais laiks vienmēr ir aizpildīts.

Vai esi jau domājis par sportiskajiem plāniem nākamai sezonai?

Turpināšu trenēties un mācīties Norvēģijā. Esmu ļoti pateicīgs par šo iespēju, kuru man dod vecāki. Mēģinu to izmantot, cik vien varu. Protams, arī gūstu milzīgu gan sporta, gan dzīves pieredzi nākotnei, dzīvojot un sportojot patstāvīgi citā vidē ar lieliskām treniņu iespējām.

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv