ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 1°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

15 • 04 • 2020

Iepazīstieties Latvijas čempionāta medaļnieki - Gustavs Harijs Ābele

Saistītā informācija

Kalnu slēpotājiem sezona noslēgusies neierasti. Priecājamies, ka izdevās organizēt Latvijas čempionāta un Baltijas kausa posma sacensības Pihē. Diemžēl, nācās atcelt Yllas paredzēto Latvijas čempionātu ātruma disciplīnās.

Neskatoties uz ziemas neiestāšanos Latvijā, Latvijas čempionātā dalībnieku skaits šogad audzis. Īpašs prieks par junioriem, kam šī bijusi pirmā FIS kategorijas sezona un kas demonstrējuši labu sniegumu un sasnieguši atzīstamus rezultātus. Gan FIS punktu izteiksmē, gan kāpjot uz pjedestāla Latvijas čempionātā. Tāpēc sazinājāmies ar šī gada Latvijas čempionāta medaļniekiem elites un junioru grupās, lai vēlreiz apsveiktu ar rezultātiem un uzzinātu viņu pašu domas par šo sezonu un plāniem nākajamajai sezonai. Ar prieku iepazīstināsim ar Latvijas jauniešiem, kas izvēlējušies šo skaisto un ne vieglo sporta veidu, ikdienā apvieno treniņus ar mācībām un pierāda, ka ar gribasspēku un apņēmību var sasniegt savus mērķus.

Gustavs Harijs Ābele

dz.g. 2003
Pārstāv SK ASI
Pirmais treneris: Andris Krauja
Šobrīd trenējas Ruka Alppikoulu komandā Somijā
Rezultāts Latvijas čempionātā 2020: 3. vieta junioru grupā milzu slalomā un slalomā
FIS punkti: GS 139,49 un SL 105,75

Gustavs 1.jpg

Apsveicam ar rezultātu Latvijas čempionātā! Kā pats vērtē savu sniegumu šajās sacensībās?

Paldies! Sacensības bija ļoti sekmīgas un nozīmīgas. Šīs ir pirmās medaļas, ko saņemu Latvijas čempionātā junioriem. Priecājos, ka šīs sezonas laikā esmu progresējis un nu esmu uz pjedestāla kopā ar Kristoferu un Lauri.  

Ņemot vērā ziemas neesamību Latvijā, kā izdevās saplānot un realizēt treniņu procesu?

Nebija nekādu problēmu. J  Šoziem trenējos Somijā, Ruka Alppikoulu komandā, un sniega tur pietiek. Sniega treniņu sezona bija paredzēta no oktobra sākuma līdz maija vidum, diemžēl pēdējos mēnešus nolaupīja pandēmija.   

Vai ir izdevies sasniegt plānotos mērķus?

Mērķus biju sadalījis pa posmiem, kas jāizdara decembrī, kas Latvijas čempionātā, un kas pavasara sacīkstēs.  Ar sniegumu līdz sezonas pārtraukšanai pārsvarā esmu apmierināts. Biju plānojis piedalīties Latvijas čempionātā nobraucienā un supergigantā Yllas un iegūt punktus ātruma disciplīnās, mērķēju uzlabot arī GS punktus, piemēram, aprīlī Levi, diemžēl šī daļa palika nepiepildīta.

Gustavs 2.jpg

Zinot, ka slēpotāji top vasarā, kā plāno gatavoties nākamai sezonai? Ar ko un cik nopietni nodarbojies vasarā? 

Manas somu komandas treneri ir sagatavojuši fizisko treniņu plānu, to arī patstāvīgi pildīšu. Tie ir dažādi vispārējās un speciālās fiziskās sagatavotības vingrinājumi. Ceru, ka ierobežojumi drīz beigsies un tikšu arī uz kādu nometni.

Esot Latvijā, noteikti aiziešu uz kādu sporta kluba ASI treniņu, kur vasaras sports ir skrituļslidošana.

Tomēr pēdējos gados pašam visvairāk patīk nodarboties ar kalnu riteņbraukšanu. Tur arī ir meži, kalni, līkumi un ātrums. Piedalos arī  MTB sacīkstēs.

Vai esi jau domājis par sportiskajiem plāniem nākamai sezonai?

Progresēt – uzlabot slēpošanas tehniku un FIS ranga punktus. Trenēties turpināšanu Somijā, kur jūtos labi un augsti novērtēju treniņu iespējas un treneru ieguldījumu. 

Ko vēl vēlies pastāstīt par sevi, kalnu slēpošanas nozīmi Tavā dzīvē, ieteikt citiem?

Tiem, kas mani pazīst, nav noslēpums – man patīk ziema, sniegs, aukstums un slēpošana. Mans vectēvs jaunībā bija biatlonists un laikam tādēļ uzlika mani uz distanču slēpēm viena vai divu gadu vecumā. Tā es iemīlēju sniegu un slēpes. Patiesa aizraušanās dod izturību un spēju pieņemt lēmumus, piemēram, vienatnē pārcelties  uz Somiju. Noteikti iesaku visiem darīt to, ko viņi mīl un mīlēt to, ko dara.

Gustavs 3.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv