ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

17 • 03 • 2019

Somijā tiks aizvadīts FIS Baltijas Kausa 3. posms kalnu slēpošanā

Somijas kalnu kūrortā Pihē norisināsies Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais FIS Baltijas kausa 3. posms, kas paralēli būs arī Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā.

Baltijas kausa sezona sākās jau novembra sākumā, kad Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena” elites un junioru jeb U21 sportisti sacentās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensībās slalomā un paralēlajā slalomā.

Otrais posms februāra beigās un marta sākumā risinājās mūsu kalnu slēpošanas lielpilsētā Siguldā, kur vēlreiz sportisti sacentās slaloma un paralēla slaloma disciplīnās.

Trešais un noslēdzošais Baltijas kausa posms jau piekto reizi notiks Somijas kūrortā Pihē. Pirmdienā paredzēta oficiālā treniņu diena, bet 19. martā tiks aizvadītas milzu slaloma sacensības, kuras tiks vērtētas gan Baltijas kausa, gan Latvijas čempionāta ieskaitē. Ja Lietuvā un Latvijā FIS kategorijas sacensības var rīkot tikai slalomā (nepietiekama kalna garuma un augstuma starpības dēļ), tad Pihē FIS statusā būs arī milzu slaloms. Nākamajā dienā sportisti vēlreiz sacentīsies milzu slalomā, kas šoreiz būs tikai Baltijas kausa ieskaites starts.

Pēc tam, pēc līdzīgas programmas kā milzu slaloms, tiks aizvadītas FIS slaloma sacensības. Ceturtdienā, 21. martā, Latvijas čempionāts, bet dienu vēlāk vēl viens Baltijas kausa FIS slaloms.

Vēlāk piektdienā tiks aizvadīts arī paralēlā slaloma kvalifikācijas brauciens, par kuru arī atsevišķi tiks piešķirti FIS punkti, bet labākie 32 sportisti vīriešu un sieviešu konkurencē kvalificēsies interesantajam paralēlajam slalomam.

Pēdējos gados Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotās FIS sacensības Pihē ir guvušas lielu atsaucību gan Skandināvijas un Ziemeļeiropas valstu sportistu vidū, gan arī no citu valstu kalnu slēpotājiem, kas ļauj cerēt uz aizraujošu sacensību nedēļu Somijas ziemeļos.

Visa jaunākā informācija no Pihes, sacensību rezultāti (tostarp rezultāti tiešsaistē sacensību laikā) un fotogalerijas atrodamas LSF mājaslapā www.ski.lv.

Autors: Edgars Beļakovs

Somijā tiks aizvadīts FIS Baltijas Kausa 3. posms kalnu slēpošanā

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv