ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

05 • 03 • 2019

Miks Zvejnieks izcīna augsto septīto vietu Universiādē

Viens no ātrākajiem Latvijas kalnu slēpotājiem, Miks Zvejnieks, izcīnījis septīto vietu Alpu kombinācijas sacensībās, no uzvarētāja atpaliekot par 0,88 sekundēm. Tikmēr Dāvis Zvejnieks palika 33. pozīcijā.

No 2. līdz 12. martam, Krievijas tālo austrumu pilsētā Krasnojarskā, norisinās 2019. gada Ziemas Universiāde, kurā startē arī vairāki Latvijas pārstāvji. Šodien savas otrās sacensības Universiādē aizvadīja kalnu slēpotāji, kuri sacentās Alpu kombinācijas disciplīnā (supergigants+slaloms).

Pēc pirmā supergiganta brauciena Miks ieņēma 23. vietu, kas deva labas iespējas otrajā braucienā pakāpties uz augšu, jo Miks ir tehnisko disciplīnu, slaloma un milzu slaloma, speciālists.

Otrajā slaloma trasē, startējot brauciena sākumā (1. brauciena Top30 startē apgrieztā secībā) Mikam izdevās savu 1,89 sekunžu deficītu samazināt līdz 0,88 sekundēm, pakāpjoties uz izcilo septīto vietu.

Veiksmīgas sacensības aizvadīja arī Mika brālis Dāvis Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena atradās tikai 60. vietā, tomēr labi veikts brauciens grūtajā slaloma trasē ļāva pacelties uz 33. pozīciju divu braucienu kopsummā. Dāvis sacensību uzvarētājam zaudēja 6,71 sekundi.

Alpu kombinācijas sacensībās uzvaru ieguva Šveices sportists Janniks Šabloss, aiz sevis atstājot divus mājniekus.

Nevar nepieminēt, ka 2017. gada Ziemas Universiādē Alpu kombinācijas disciplīnā Kristaps Zvejnieks izcīnīja vēsturisko panākumu, kāpjot uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena. Mikam ar Dāvi gan vēl ir iespējas atkārtot Kristapa panākumu, jo priekšā vēl milzu slaloma un slaloma sacensības.

Autors: E.Beļakovs

aa021e19-637a-45a4-b9c9-775feacd1c60.jpg

 

IMG_4191.jpg

IMG_4224.jpg

IMG_4227.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv