ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

20 • 03 • 2019

Latvijas Čempionātā milzu slalomā uzvar Žaks Gedra un Lelde Gasūna

Somijas ziemeļos esošajā ciematiņā Pihē šonedēļ norisinās Latvijas Slēpošanas federācijas (LSF) rīkotais FIS Baltijas kausa 3. posms, kā arī Latvijas čempionāts kalnu slēpošanā. Pirmajā sacensību dienā par uzvarētājiem Latvijas čempionātā kļuva Žaks Gedra un Lelde Gasūna.

Lai arī pirmajām milzu slaloma sacensībām, kuras ir arī Latvijas čempionāts, vajadzēja norisināties jau vakar, tomēr pēdējās dienās pieredzētā stiprā snigšana sacensību plānu mainīja. Tā rezultātā, trešdienā, 20. martā, tika aizvadītas uzreiz divas Baltijas kausa FIS mēroga sacensības milzu slalomā, no kurām pirmās bija Latvijas čempionāts, bet otrās Igaunijas nacionālais čempionāts.

Pirmo sacensību kopējā ieskaitē vīriešiem uzvaru ieguva Zviedrijas kalnu slēpotājs Gustavs Lundbeks, par 0,46 sekundēm pārspējot somu Artu Niemelu un par 0,56 sekundēm apsteidzot norvēģi Markusu Monsenu. Ātrākais no latviešiem bija Žaks Gedra, kurš sacensībās ieguva 14. vietu (+2,92s), izcīnot Latvijas čempiona titulu milzu slalomā. Nākamais starp Latvijas sportistiem bija Elvis Opmanis, kurš sacensības noslēdza 30. vietā, bet Latvijas čempionātā ierindojās 2. vietā. Tikmēr bronzu Latvijas čempionātā ieguva Elvja jaunākais brālis Lauris Opmanis, Baltijas kausa sacensību vērtējumā paliekot 36. pozīcijā.

Sievietēm pirmajās divās vietās ierindojās Somijas kalnu slēpotājas Nella Korpio un Dženija Vuori, bet nākamās divas vietas ieguva māsas Gasūnas. Ātrākā no māsām bija Lelde, uzvarētājai zaudējot 0,55 sekundes, bet Evelīna palika ceturtā no Leldes atpaliekot vien par divām sekundes simtdaļām. Latvijas čempionātā, aiz abām Gasūnām, trešo vietu izcīnīja Liene Bondare, sacensībās paliekot sestajā pozīcijā.

Otrajās milzu slaloma sacensībās uzvaru izcīnīt izdevās norvēģim Joahimam Jagem Lindstelam. Vēl pa vienam goda pjedestālam pievienoja uzvarētāja tautietis Markuss Monsens un soms Artu Niemela, kuriem attiecīgi otrā un trešā vieta ar 0,09 un 0,11 sekunžu deficītu. Ātrākais no Latvijas kalnu slēpotājiem vēlreiz bija Žaks Gedra, kurš palika 20. vietā, uzvarētājam zaudējot 3,62 sekundes. Igaunijas čempionāta ieskaitē uzvaru svinēja Tormis Laine.

Sievietēm pie otrās uzvaras vienā dienā tika Nella Korpio, kura šoreiz par vairāk kā sekundi apsteidza mūsu līderi Leldi Gasūnu. Trešajā vietā sacensības noslēdza krieviete Serafima Maksimova, kura no uzvarētājas atpalika jau 2,66 sekundes. Tikmēr Igaunijas čempionāta ieskaitē uzvaru ieguva Anna Lota Jogeva.

Rīt sacensības Somijas kalnu kūrortā Pihē turpināsies ar Latvijas čempionāta slalomu, bet piektdien gaidāms Igaunijas čempionāta slaloms, kā arī kvalifikācija priekš sestdienas paralēlā slaloma.

Visa jaunākā informācija no Pihes, sacensību rezultāti (tostarp rezultāti tiešsaistē sacensību laikā) un fotogalerijas atrodamas LSF mājaslapā www.ski.lv.

Autors: Edgars Beļakovs

Latvijas Čempionātā milzu slalomā uzvar Žaks Gedra un Lelde Gasūna

Latvijas Čempionātā milzu slalomā uzvar Žaks Gedra un Lelde Gasūna

 

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv