ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

13 • 03 • 2019

Latvijai četras uzvaras jauniešu milzu slalomā Pihē

Ar milzu slaloma sacensībām jauniešu grupām un māsteriem aizvadīta otrā diena Baltijas kausa 3. posmā un Latvijas čempionātā Somijas ziemeļos esošajā Pihē.

Pēc vakardienas sacensībām supergigantā un Alpu kombinācijā, šodien sacensības Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotajā Baltijas kausa noslēguma posmā un Latvijas čempionātā kalnu slēpošanā tika aizvadītas milzu slaloma disciplīnā.

Mazāko meiteņu grupā (U12) pārliecinoši ātrāko laiku divu braucienu summā uzrādīja Somijas jaunā kalnu slēpotāja Rosa Tepola, kura par 2,36 sekundēm pārspēja krievieti Jekaterinu Glazunovu. Tikmēr labākā no latvietēm arī šodien bija Loreta Reitere (“Virsotne”), kura Baltijas kausa ieskaitē izcīnīja trešo vietu (+4,93s), iegūstot arī Latvijas čempionāta zeltu.

Zēniem U12 grupā milzu slalomā ātrākais bija Georgs Šmalcs (“Snow Feel”), par vairāk kā 2 sekundēm apsteidzot no Igaunijas atbraukušo Miku Mesilu. Tikmēr trešais palika “SK Pantera” pārstāvis Pauls Pēteris Prancāns.

Nākamajā vecumā grupā meitenēm ātrākos laikus uzrādīja Latvijas sportistes, turklāt abas pārstāv “SK Pantera”. Lai arī pirmajā braucienā ātrāka bija Frīda Saļņikova, otrajā braucienā Patrīcijai Ansonskai izdevās apsteigt Saļņikovu, izcīnot uzvaru ar 0,19 sekunžu pārsvaru. Goda pjedestālu noslēdza krieviete Aleksandra Skorohodova, kura divu braucienu summā uzvarētājai zaudēja 0,95 sekundes.

Puišiem šajā pat vecumā grupā visu pirmo trijnieku aizņēma Krievijas kalnu slēpotāji. Pārliecinoši ātrākais bija Aleksandrs Derznovenko, kurš par 1,86 sekundēm pārspēja Vasīliju Kisliju un par 2,12 sekundēm apsteidza Mihaelu Maksimovu. Latvijas čempionāta ieskaitē uzvaru ieguva Emīls Indriksons (“SK Pantera”), uzvarētājam zaudējot 2,89 sekundes un paliekot ceturtajā vietā.

Ar pusotras sekundes pārsvaru U16 meiteņu grupā uzvaru izcīnīja Samanta Līcīte, kurai izdevās apsteigt Krievijas sportisti Anastasiju Kirilovu, kā arī “Snow Feel” kluba kalnu slēpotāju Helēnu Ērenpreisu.

U16 grupā zēniem ātrākais abos braucienos bija vēl viens “Snow Feel” sportists Kristofers Gulbis, par 1,18 sekundēm apsteidzot Rihardu Skrastiņu (“Virsotne”). Tikmēr goda pjedestālu noslēdza Hans Markuss Danilass no Igaunijas, kurš uzvarētājam zaudēja 1,54 sekundes.

Meistariem starp sievietēm jau atkal dominējoši ātrākā bija Žaklīna Frickausa, bet aiz viņas uz goda pjedestāla finišēja Denisa Druka-Jaunzeme un Ieva Lagzdiņa. Vīriešiem uzvaru izcīnīja Maksims Trošins no Krievijas, kurš par 0,80 sekundēm apsteidza Paulu Stēgu. Trešo vietu ieguva Kristaps Bergmanis.

Rīt sacensības Pihē jaunieši un meistari turpinās ar slalomu, bet parīt gaidāms starts interesantajā paralēlajā slalomā.

Autors: E.Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv