ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

14 • 02 • 2019

Kalnu slēpotāji uzsāks pasaules čempionāta startus tehniskajās disciplīnās

FIS pasaules čempionāts kalnu slēpošanā Orē, Zviedrijā tuvojas noslēguma daļai, tomēr priekšā vēl vairākas nozīmīgas sacensības. Šodien ar milzu slaloma sacensībām pirmos startus pasaules čempionātā aizvadīs Latvijas izlases meitenes.

Iepriekšējā nedēļā pasaules čempionāts startēja ar ātruma disciplīnu sacensībām. Pēc vairāku čempionātu pārtraukuma, tajās vērot varēja arī Latvijas pārstāvi – Elvi Opmani. Labāko rezultātu Elvis sasniedza Alpu kombinācijā, kurā iegūta 43. vieta. Tikmēr supergiganta un nobrauciena disciplīnās Elvim debijā attiecīgi 44. un 56. vieta.

Interesanti, ka Latvijas kalnu slēpotājām bija vairāk laika sagatavoties milzu slaloma sacensībām, jo tika atceltas plānotās kvalifikācijas sacensības. Tas tāpēc, ka šogad uz sacensībām ir pieteiktas salīdzinoši mazāk sportistes, līdz ar to visas kvalificētos arī pamatsacensībām.

Sacensību starts šodien gaidāms plkst. 15.15 pēc Latvijas laika, un tajās piedalīsies 98 kalnu slēpotājas no 47 valstīm. Ar 53. numuru trasē dosies Latvijas labākā kalnu slēpotāja Lelde Gasūna, aiz viņas ar 61. starta numuru sekos Agnese Āboltiņa. Leldes māsa Evelīna Gasūna un Liene Bondare trasē dosies attiecīgi ar 66. un 70. numuru.

Agnese Āboltiņa pirms sava starta atklāj, ka laikapstākļi Orē nav no tiem labākajiem, līdz ar to maz ticams, ka varēs sagaidīt labu trases segumu, tomēr Agneses galvenais uzdevums būs trasē braukt uz visiem 100%.

Tikmēr Liene Bondare pirms sacensībām stāsta: “Ieradāmies Orē 10.02 vakarpusē un saņēmām info, ka plānotā GS kvalifikācija 11.02 ir atcelta, kas nozīmē, ka visas uzreiz kvalificējamies uz pamatsacensībām. Sajūtas bija dalītas, jo kvalifikācijas gonka ir labi FIS mači, bet no otras puses starts uzreiz pēc garā ceļa būtu izaicinājums. Tomēr arī tas mums deva vairāk dienas sagatavošanās periodam tieši šeit uz vietas.

Šīs trīs dienas pirms startiem esam centušies izmantot pēc iespējas labāk. Laikapstākļi noteikti ir izaicinājums, jo tie mainās diezgan ātri, bet kopumā ir diezgan silts, slapjš un vējains. Arī uz rītdienas GS gonku laika prognozes nesolās būt lieliskas, bet esmu pozitīvi noskaņota, gatava startēt un izspiest no sevis maksimumu, kā jau vienmēr.”

Tikmēr vīriešiem gan neizdosies izvairīties no kvalifikācijas sacensībām, kurās šodien uz starta stāsies Žaks Gedra, Miks Zvejnieks, Elvis Opmanis, kā arī Daniels Loss. Starts paredzēts plkst. 11.00 pēc Latvijas laika.

Miks Zvejnieks pirms savām pirmajām sacensībām šī gada pasaules čempionātā pastāstīja: “Kopumā noslēdzošās dienas pirms sacensībām aizvadītas veiksmīgi un ceru parādīt savu labāko sniegumu. Jācer uz labvēlīgiem laikapstākļiem, jo prognozes rāda lietu vai slapju sniegu, kā arī iespējamu vēju. Bet esmu gatavs cīņai jebkādos apstākļos.”

Rīt pasaules čempionāts Zviedrijas kalnu kūrortā Orē turpināsies ar milzu slaloma pamatsacensībām vīriešiem, kā arī sieviešu slaloma kvalifikāciju. Sestdien pēdējos startus aizvadīs sievietes, sacenšoties tehniskajā slaloma disciplīnā, kamēr vīriešiem plānota kvalifikācija slalomam. Svētdien 2019. gada FIS pasaules čempionāts noslēgsies ar vīru slalomu.

Autors: E.Beļakovs, Foto: Linus Elfvendahl

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv