ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 8°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

16 • 03 • 2019

Jaunieši un meistari aizvada paralēlo slalomu Baltijas kausā Pihē

Baltijas kausa 3. posma un Latvijas čempionāta sacensību pirmā nedēļa Somijas kalnu kūrortā Pihē tuvojas noslēgumam, jauniešu grupu pārstāvjiem un meistariem aizvadot sacensības paralēlā slaloma disciplīnā.

Atšķirībā no elites sportistiem, jaunieši un meistari paralēlā slaloma kvalifikācijā aizvadīja superslaloma braucienu, pēc kura rezultātiem Top8 katrā grupā kvalificējās aizraujošajam paralēlajam slalomam.

U12 grupā meitenēm uzvaru izcīnīja somiete Rosa Tepola, kura pēc pirmā finālbrauciena vien par 0,17 sekundēm bija priekšā igaunietei Emmai Tammemagi, tomēr otrajā braucienā igaunietes piedzīvotā izstāšanās ļāva svinēt uzvaru. Tikmēr mazajā finālā cīnījās divas kluba biedrenes no Virsotnes, pēc diviem braucieniem uzvaru izcīnot Loretai Reiterei, kamēr Kristiānai Hartmanei nācās samierināties ar 4. vietu.

Šajā pašā vecuma grupā puišiem par uzvarētāju pēc diviem braucieniem finālā izdevās kļūt Georgam Šmalcam (“Snow Feel”), par 0,10 sekundēm apsteidzot Igaunijas kalnu slēpotāju Miku Mesilu. Mazajā finālā Krievijas pārstāvis Jegors Harkovs par nieka 0,05 sekundēm apsteidza igauni Markusu Mesilu.

Nākamajā vecuma grupā meitenēm pie uzvarām gan lielajā, gan mazajā finālā tika latvietes, turklāt abas no “SK Pantera”. Patrīcija Ansonska cīņā par uzvaru pārliecinoši apsteidza Mariju Naumovu no Krievijas, kamēr Frīda Saļņikova otrajā trasē atspēlēja pussekundes deficītu, par 0,01 sekundi uzvarot citu krievieti Sofiju Berestenko.

Zēniem U14 vecuma grupā uzvaru svinēja no Krievijas atbraukušais Mihaels Maksimovs, kurš finālā pārspēja Emīlu Indriksonu. Jāmin gan, ka pirmajā braucienā Indriksons bija ātrāks, tomēr otrajā neizdevās sasniegt finišu. Tikmēr trešo vietu ieguva Roberts Kupčs (“Virsotne”), apsteidzot igauni Renē Rītsalu.

Vecākajā grupā meitenēm pārliecinoši labākā bija krieviete Anastasija Kirilova, finālā apsteidzot “SK Pantera” pārstāvi Samantu Līcīti. Mazajā finālā uzvaru pēc diviem braucieniem izcīnīja “Virsotnes” kluba kalnu slēpotāja Beatrise Jekševica, par 0,14 sekundēm apbraucot somieti Sonju Jākolu.

U16 grupā zēniem Somijas un Igaunijas duelī ātrāks bija soms Jesperi Kempainens, kurš pārspēja Hansu Markusu Danilasu. Goda pjedestāla zemāko pakāpienu izcīnīja Kristofers Gulbis (“Snow Feel”), par 0,49 sekundēm pārspējot Rihardu Skrastiņu (“Virsotne”).

Meistaru ieskaitē jau atkal uzvaru izcīnīja Žaklīna Frickausa, kura finālā pārspēja Ievu Lagzdiņu, kā arī Kristaps Bergmanis, kurš par 0,01 sekundi pārspēja Paulu Stēgu.

Rīt sacensības aizvadīs paši mazākie, U10 grupiņas, sportisti, kuri sacentīsies gan individuāli, gan komandu ieskaitē, kopā ar elites un junioru jeb U21 sportistiem. Turpmākajās dienās Pihes sacensību kalns tiks sagatavots Baltijas kausa 3. posma un Latvijas čempionāta Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībām, kur uz starta stāsies arī Latvijas izlases līderi.

Autors: E.Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv