ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

22 • 03 • 2019

Gasūna un Āboltiņa uz pjedestāla Baltijas kausa FIS slalomā

Saistītā informācija

FIS Baltijas kausa izcīņas 3. posma priekšpēdējā sacensību dienā Pihē, Somijā tika aizvadītas FIS līmeņa sacensības slalomā, kā arī kvalifikācija priekš rītdienas paralēlā slaloma sacensībām. Labākos rezultātus no latviešiem sasniedza Lelde Gasūna un Agnese Āboltiņa, kuras ierindojās attiecīgi 2. un 3. vietā.

Pēc Latvijas čempionāta sacensībām slalomā dienu iepriekš, sportisti piektdienā vēlreiz stājās uz starta slaloma trasē. Pirmajā braucienā vīriešiem 56 dalībnieku konkurencē ātrāko laiku uzrādīja zviedrs Antons Kasmans, par 0,08 sekundēm pārspējot somu Jensu Hentinenu. Tikmēr trešais palika vēl viens Somijas pārstāvis Turo Torvinens.

Otrajā braucienā Hentinenam izdevās veikt izcilu braucienu, apsteidzot zviedru Kasmanu un izcīnot uzvaru Baltijas kausa 3. posma otrajā slalomā. Arī starp nākamajiem sportistiem notika rokāde, beļģim Drīsam Van Den Brekam paceļoties uz trešo pozīciju, aiz sevis atstājot Torvinenu.

Labākais no latviešiem arī šodien bija Žaks Gedra, kurš divu braucienu summā uzvarētājam zaudēja 1,59 sekundes un ieņēma 13. vietu. 23. vietā palika Elvis Opmanis, bet vēl pirmajā trīsdesmitniekā iespraucās Dāvis Zvejnieks, kuram 26. rezultāts.

Sievietēm jau pirmajā braucienā ātrākā bija somiete Nella Korpio, kamēr Agnese Āboltiņa bija otrā, no Korpio atpaliekot par 0,24 sekundēm. Leldei Gasūnai trešais labākais laiks, ar 0,66 sekunžu deficītu līdz līderei.

Otrajā braucienā vēlreiz nepārspējama bija Korpio, izcīnot uzvaru arī divu braucienu summā, kamēr uz otro vietu pacēlās Gasūna (+1,02s), jo Āboltiņa uzrādīja tikai piekto laiku braucienā, summā iegūstot goda pjedestāla zemāko pakāpienu. Āboltiņa no uzvarētājas atpalika par 1,46 sekundēm. Augstvērtīgu rezultātu sasniedza arī Liene Bondare, kura finišēja piektajā pozīcijā.

Rīt Baltijas kausa 3. posms noslēgsies ar sacensībām paralēlajā slalomā, kurā pēc šodienas kvalifikācijas brauciena rezultātiem vīriešiem startēs 32 labākie kalnu slēpotāji, bet sievietēm 16 ātrākās slēpotājas.

Visa jaunākā informācija no Pihes, sacensību rezultāti (tostarp rezultāti tiešsaistē sacensību laikā) un fotogalerijas atrodamas LSF mājaslapā www.ski.lv.

Autors: E.Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv