ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

16 • 02 • 2019

EYOF 2019 labākais rezultāts Betijai Burkovskai 29. vieta slalomā!

Saistītā informācija

9. Februārī 5:00 lidostā “Rīga” sapulcējās visa Latvijas komanda, kas tālāk devās ceļā uz Bosniju un Hercegovinu, Sarājevu, kur norisinājās EYOF 2019. Latvijas komanda piedalījās 5 sporta veidos – kalnu slēpošanā, distanču slēpošanā, biatlonā, šorttrekā un daiļslidošanā.

Kalnu slēpošanu pārstāvēja 6 sportisti – 4 meitenes un 2 puiši, kuru sastāvā bija Betija Burkovska, Rēzija Krastiņa, Laura Bišere, Elīna Zalāne, Lauris Opmanis un Mārcis Beitāns. Kalnu slēpošanā 2 disciplīnas - slaloms un milzu slaloms. Sarājevā 1984. gadā  notika ziemas Olimpiskās spēles, līdz ar to mums slēpošana pa Olimpisko trasi.

Pirmā ziņa no organizatoriem, ko saņēmām, ka disciplīnas samainītas ar vietām – pirmais slaloms. Šāds lēmums tika pieņemts skarbo laika apstākļu dēl – vējš, lietus, stiprs sniegputenis. Pirmajā dienā uz kalna slaloma oficiālais treniņš, kuru aizvadījām kopā ar Slovēnijas izlasi, kas bija ļoti draudzīga un atsaucīga, bet vakarā jau devāmies uz atklāšanas ceremoniju, kur Latvijas komandas karognesēja gods bija uzticēts mūsu kalnu slēpotājai Betijai Burkovskai. Nākošajā dienā starts meitenēm slaloma disciplīnā. Laika apstākļi mūs nelutināja, jo no rīta spēcīgs vējš un lietus, līdz ar to oficiālās iesildīšanās treniņu trases tika atceltas, bet par spīti laika apstākļiem organizatori darīju visu, un sacensības notika. Mūsu meitenēm sekojoši starta numuri Betija Burkovska (60.), Rēzija Krastiņa (68.), Laura Bišere (72.) un Elīna Zalāne (78.), kopā startēja 102 meitenes. Trase bija sarežģīta, laika apstākļu dēļ, jo sniegs bija pamīksts, līdz ar to trasē bija jācīnās ar bedrēm, bet mūsu meitenes to darīja godam. No mūsu meitenēm labākais rezultāts Betijai Burkovskai – 29. vietā. Savukārt Laura Bišere finišēja 38. vietā, Elīna Zalāne 43. vietā, bet diemžēl Rēzija Krastiņa izstājās pirmajā braucienā.

Nākošais starts mūsu puišiem arī slaloma disciplīnā. Laika apstākļi kļuva vēl skarbāki, un trases segums  vēl mīkstāks un daudz bedraināks. Startā 105 puiši, kur mūsu puišiem sekojoši starta numuri – Laurim Opmanim (64.) un Mārcim Beitānam (86.). Diemžēl mūsu abi puiši izstājās pirmajā trasē, pieļauto kļūdu dēļ. Jāatzīst, ka starta numuri te spēlēja lielu lomu.  

Trešā sacensību dienā atkal starts meitenēm, šoreiz milzu slaloms. Beidzot bija beidzis snigt. Trases darbinieki visu nakti centās tīrīt trasi no svaigā sniega, kas viņiem izdevās, bet gar trases malām joprojām daudz svaigais sniegs. Betija veselības apstākļu dēļ uz starta nedevās. Kopā uz starta stājās 101 dalībniece. Mūsu meitenēm sekojoši starta numuri - Laura (75.), Elīna (76.) un Rēzija (77.).  Laura paliek bez finiša jau pirmajā trasē pieļautās kļūdas dēļ. Savukārt, divu braucienu summā Rēzija finišē ar 53. vietu, bet Elīnai 58 vieta. 

Noslēdzošajā dienā mūsu kalnu slēpotājiem starts abiem puišiem milzu slalomā. Šajā disciplīnā uz starta izgāja 104 dalībnieki, kur Laurim 68. starta numurs un Mārcim 87. starta numurs. Pēc otrā brauciena Mārcim Beitānam 71. vieta, savukārt Laurim Opmanim pieļautās kļūdas dēļ 2. trasē nācās izstāties. 

Visiem 6 mūsu sportistiem šī bija lieliska pieredze, startējot šāda mēroga sacensībās. Laika apstākļi bija izaicinoši, bet tā ir kalnu slēpošana, kur vienmēr ir jābūt gataviem uz dažādiem laika apstākļiem un jāspēj tiem adaptēties. Šī bija lieliska iespēja sajust Olimpisko gaisotni, iegūt jaunus draugus un neaizmirstamu pieredze.

Ar sveicieniem no Sarājevas,
Anna Bondare

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv