ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 4°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

07 • 02 • 2019

Elvis Opmanis PČ supergigantā ieņem 44. vietu

Saistītā informācija

Vakar, 6. februārī Zviedrijas slēpošanas kūrortā Ore 2019. gada Pasaules čempionātā kalnu slēpošanā norisinājās pirmās oficiālās sacensības vīriešiem – supergigantā, kur piedalījās arī Latvijas sportists Elvis Opmanis, kurš vienīgais pārstāvēs Latviju pirmajā nedēļā notiekošajās ātruma disciplīnās. 

Supergiganta sacensību starta sarakstā 70 sportisti, taču sarežģītajā trasē finišēt neizdevās 19, kā arī 2 sportisti tika diskvalificēti nepareizi veiktu vārtu dēļ. Uzvara un pasaules čempiona gods, un medaļa Itālijas pārstāvim Dominikam Parisam.

Latvietiem Elvim Opmanim šīs bija debija tik nopietnā trasē un tāda līmeņa sacensībās, stājoties uz starta blakus ievērojami pieredzējušākiem sportistiem. Rezultāts 44. vieta, finišējot 7,14 sekundes aiz uzvarētāja. 

Trasi Orē var raksturot kā ne ļoti stāvu, taču ar īpatnēju reljefu, daudz nelieliem uzkalniņiem, kā rezultātā supergiganta sacensībās bija daudzi tā sauktie “aklie vārti”. Tāpēc ir ļoti precīzi jāatceras trases apskatē redzētais un iegaumētais, lai izbrauktu iespējami precīzākas trajektorijas. Treneris Hans Unterberger atzina, ka ar šo uzdevumu Elvis tika galā ļoti labi, veicot trasi atbilstoši pārdomātajam plānam. 

Elvja komentārs pēc finiša: “Ar braucienu un rezultātu esmu apmierināts. Protams, mazliet vēl pietrūkst pārliecības un, galvenais, pieredzes, lai spētu iesaistīties līdzvērtīgā cīņā ar pasaules spēcīgākajiem braucējiem. Mazliet arī patraucēja mainīgie laika apstākļi – no rīta spīdēja saule, taču līdz manam startam kļuva tumšāks un bija grūti saredzēt trases segumu. Trases stāvoklis, startējot ar tik vēlu numuru, gan pozitīvi pārsteidza! Šķērsajos, garajos griezienos biju gaidījis lielākas bedres. Organizatori kalnu ir sagatavojuši perfekti. 

Tagad pārslēdzamies uz galveno ātruma disciplīnu – nobraucienu. Sākas oficiālie treniņi, un atliek cerēt, ka nepievils laika apstākļi un viss varēs noritēt pēc plāna.” 

Elvja debiju šāda līmeņa sacensībās atzinīgi novērtēja arī treneris Hans Unterberger: “Elvja startu vērtēju kā ļoti labu. Svarīgi, ka izdevās nobraukt bez lielām kļūdām, izdarīt to, ko bijām izplānojuši un pārdomājuši trases apskatē. Trase Orē noteikti nebija no vieglajām. Sliktās redzamības dēļ daudzi sportisti kļūdījās trases otrajā sektorā, pārejā uz stāvumu. Esmu priecīgs par šodienas rezultātu un domāju, ka tas tikai vairos Elvja paša pārliecību, gatavojoties nobraucienam!” 

Divos iepriekšējos Pasaules čempionātos Latvijas sportisti ātruma disciplīnās nav startējuši. 2013. gada čempionātā Šladmingā (Austrija) Roberts Rode supergiganta sacensībās finišēja 64. vietā, uzvarētājam Tedam Ligetijam zaudējot 10,39 sekundes. Elvis Opmanis ir kvalificējies dalībai ātruma disciplīnās šajā Pasaules čempionātā, pateicoties iegūtajiem FIS punktiem un vietām Starptautiskās slēpošanas federācijas rangā nobraucienā un supergigantā.

www.are2019.com
https://www.facebook.com/OpmanisElvis/

Autors: Marita Gintere

Attachment1.jpg

Attachment2.jpg 

Attachment3.jpg

Attachment4.jpg

Attachment5.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv