ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 0m/s

Jaunumi

17 • 03 • 2019

Baltijas kausā noslēgusies pirmā sacensību nedēļa

Saistītā informācija

Baltijas kausa 3. posmā Somijas kūrortā Pihē aizvadīta pirmā sacensību nedēļa, kura noslēdzās ar U10 grupiņas kalnu slēpotāju sacensībām individuāli un komandās ar elites sportistiem.

Ja iepriekšējās dienās uz starta stājās tikai jauniešu (U12, U14, U16) un meistaru grupu sportisti, tad šodien beidzot pie izdevības sacensties tika paši mazākie. Šogad U10 grupā startēja 2009. gadā dzimušie un jaunāki, kuri sacentās gan individuālās milzu slaloma sacensībās, gan Baltijas kausā ierastajās komandu sacensībās, kopā ar elites un junioru sportistiem, kuriem starti vēl tikai priekšā.

Meitenēm U10 grupā abus braucienus visātrāk veica Kores jaunā kalnu slēpotāja Justīne Baumane, par 0,26 sekundēm pārspējot gadu jaunāko Līvu Putniņu no “Snow Feel” kluba. Pirmo trijnieku noslēdza igauniete Marta-Lore Ladva, uzvarētājai zaudējot 0,75 sekundes.

Zēniem visātrāko laiku uzrādīja Kristiāns Indriksons (“SK Pantera”), apsteidzot igauni Andre Sari, kurš Indriksonam zaudēja 0,92 sekundes. Neskatoties uz piekto laiku otrajā trasē, trešo vietu izcīnīja Virsotnes Rihards Hartmanis, no uzvarētāja atpaliekot par 2,61 sekundi.

Komandu sacensībās pirmo vietu iegūt izdevās Elvja Opmaņa komandai “Esti boys and girls”, kuras sastāvā bez Elvja startēja divi jaunie igauņu kalnu slēpotāji Andre Sari un Tristans Jurisārs, kā arī Igaunijas meitene Marta-Lore Ladva. Jāpiemin, ka komandu ieskaitē vērā tiek ņemti divi labākie komandas dalībnieku rezultāti, kas šajā gadījumā bija Elvim un igaunim Sari.

Otrajā vietā palika Betijas Burkovskas komanda “Sniega sniegavīri”, uzvarētājiem zaudējot 1,48 sekundes. Betijas komandā ātrākais no mazajiem kalnu slēpotājiem bija Kristiāns Indriksons, bet vēl komandā startēja divas “ASI” kluba meitenes Anna Livčāne un Karolaina Druka-Jaunzeme.

Trešajā vietā sacensības pabeidza Kristaps Lazdāns ar komandu “Ātrie riekstiņi”. Kristapa komanda, ar Leo Zaueru (“Snow Feel”), Henriju Mūrnieku (“Apex”) un Noelu Doršu (“SK Ziemeļpols”) sastāvā, no uzvarētājiem atpalika par 2,02 sekundēm.

Pēc trim dienām Pihē uz starta stāsies elites un junioru sportisti, kuri Baltijas kausa un Latvijas čempionāta ietvaros sacentīsies Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās milzu slalomā, slalomā un paralēlajā slalomā.

Autors: E.Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv