ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 2m/s

Jaunumi

12 • 03 • 2019

Ar supergigantu un Alpu kombināciju sācies Baltijas kausa 3. posms

Šodien ar jauniešu un meistaru sacensībām Somijas kalnu kūrortā Pihē iesākās 2019. gada Baltijas kausa 3. posms un Latvijas čempionāts.

Jau ziņots, ka turpmāko divu nedēļu laikā Pihē norisināsies Latvijas Slēpošanas federācijas rīkotās Baltijas kausa trešā posma sacensības, kuras paralēli ir arī Latvijas čempionāts. Sacensību pirmajā dienā jauniešu grupu sportisti sacentās ātruma disciplīnās – supergigantā un Alpu kombinācijā, kur jāveic viens supergiganta un viens slaloma brauciens.

Supergigants

Supergigantā jaunākajā grupā (U12) meitenēm ātrāko laiku uzrādīja Lietuvas kalnu slēpotāja Neringa Stepanauskaite. Otrajā vietā palika labākā Latvijas sportiste Loreta Reitere (“Virsotne”), kura lietuvietei zaudēja 0,28 sekundes, izcīnot Latvijas čempiona titulu. Pie dalītas trešās vietas tika divas Krievijas pārstāves – Jekaterina Glazunova un Varvara Variča, kurām abām deficīts līdz uzvarētājai bija 0,58 sekundes.

Zēniem uzvaru Latvijai atnesa “Snow Feel” kluba pārstāvis Georgs Šmalcs, kurš par 0,60 sekundēm pārspēja krievu Jegoru Harkovu. Tikmēr trešo vietu ieguvušais igaunis Miks Mesila Šmalcam zaudēja jau vairāk par sekundi.

U14 grupā meitenēm pirmās divas vietas izcīnīja Latvijas sportistes. Patrīcija Ansonska (“SK Pantera”) pārspēja savu komandas biedreni Frīdu Saļņikovu par 0,47 sekundēm. Trešajā vietā palika krieviete Ksenija Žogoļeva.

Šajā pašā vecuma grupā zēniem 27 vārtus garo trasi visātrāk veica vēl viens Panteras kalnu slēpotājs Emīls Indriksons, vien par nieka 0,02 sekundēm apsteidzot Aleksandru Derznovenko no Krievijas. Trešo vietu ar 0,81 sekundes deficītu līdz Indriksonam ieguva “Snow Feel” kluba sportists Bruno Ģērmanis.

U16 grupā ātrākā bija krieviete Anastasija Kirilova, bet aiz viņas sekoja divas mūsu sportistes. Samanta Līcīte (“SK Pantera”) apsteidza Helēnu Ērenpreisu (“Snow Feel”), kuras uzvarētājai zaudēja attiecīgi 0,38 un 0,78 sekundes.

Zēniem arī vecāko jauniešu grupā uzvaru izcīnīja Latvijas pārstāvis Kristofers Gulbis (“Snow Feel”), par 0,38 sekundēm apsteidzot Hansu Markusu Danilasu no Igaunijas un par 0,65 sekundēm esot ātrāks par Georgu Daukulu (“Kore”).

Meistariem pārliecinošu uzvaru izcīnīja Žaklīna Frickausa, aiz sevis atstājot Denisu Druku-Jaunzemi un Jeļenu Brokāni, kamēr vīriem ātrākais bija Krievijas slēpotājs Maksims Trošins, kurš pārspēja Paulu Stēgu un Dzintaru Melveru.

Alpu kombinācija

Alpu kombinācijas sacensībās U12 grupā meitenēm ātrākā divu braucienu summā bija krieviete Jekaterina Glazunova, kura izcili veica supergiganta braucienu. Otrajā braucienā slaloma trasi visātrāk veica Loreta Reitere, tomēr divu braucienu summā, par 0,64 sekundēm apsteidzot Reiteri, pirmo pozīciju saglabāja Krievijas pārstāve. Stabilu trešo vietu ieguva Loretas kluba biedrene Kristiāna Hartmane.

Savu ātrumu starp U12 zēniem vēlreiz apliecināja Georgs Šmalcs, izcīnot jau otro pārliecinošo uzvaru vienā dienā. Nedaudz vairāk kā pussekundi divu braucienu summā Šmalcam zaudēja Jegors Harkovs no Krievijas, bet trešais palika Miks Mesila no Igaunijas, līdz ar to pirmais trijnieks saglabājās nemainīgs no supergiganta sacensībām.

U14 grupā meitenēm visu goda pjedestālu aizņēma ārzemnieces. Ātrāko laiku pēc abiem braucieniem uzrādīja Krievijas sportiste Aleksandra Skorohodova, apsteidzot lietuvieti Liepu Karlonaiti (+1,72s) un vēl vienu krievieti Sofiju Bereštenko (+2,15s). Jāpiemin, ka pēc pirmā brauciena sacensību vadībā bija Patrīcija Ansonska, tomēr viņai neizdevās tikt galā ar slaloma trasi.

Arī U14 grupā zēniem visu pirmo trijnieku aizņēma ārzemnieki, turklāt tikai Krievijas jaunie kalnu slēpotāji. Uzvaru sacensībās ieguva Aleksandrs Derznovenko, bet aiz viņa palika Nikolajs Naidenovs un Vasīlijs Kislijs.

Vecāko meiteņu grupā (U16) vēl vienu uzvaru Krievijai izcīnīja Anastasija Kirilova, aiz sevis pārliecinoši atstājot Diānu Daukšti (“SK Pantera”) un Helēnu Ērenpreisu. Arī šeit pēc pirmā brauciena vadībā bija Latvijas kalnu slēpotāja Samanta Līcīte, tomēr tehniskajā slalomā finišu sasniegt neizdevās.

U16 zēnu grupā vēl vienu uzvaru Latvijai nodrošināja Kristofers Gulbis, par 0,83 sekundēm apsteidzot Rihardu Skrastiņu (“Virsotne”).  Skrastiņš bija krietni ātrāks slaloma disciplīnā, tomēr pirmajā braucienā pazaudēto pilnībā atgūt nebija iespējams. Pirmo trijnieku noslēdza Hans Markuss Danilass.

Starp māsteriem sievietēm ātrākā jau atkal bija Žaklīna Frickausa, bet vīriešiem uzvaru ieguva Pauls Stēga.

Rīt Baltijas kausa 3. posms un Latvijas čempionāts Pihē turpināsies ar milzu slaloma sacensībām.

Autors: E.Beļakovs

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv