ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 2°C
Vējš: 4m/s

Jaunumi

05 • 11 • 2017

Sportisti atskatās uz aizvadīto Baltijas kausa posmu

Lietuvas iekštelpu slēpošanas hallē “Snow Arena” no 1. līdz 5. novembrim norisinājās Baltijas kausa kalnu slēpošanā pirmais posms. Pirmajās trīs dienās divās sacensībās slalomā un vienās paralēlajā slalomā sacentās elites sportisti.

Kristaps Zvejnieks, kurš izcīnīja uzvaru gan sacensību pirmajā dienā, gan paralēlajā slalomā, finālā pārspējot brāli Miku, stāsta: “Aizvadīto Baltijas kausa pirmo posmu vērtēju pozitīvi. Vienmēr patīkami būt kopā ar visiem draugiem un komandas biedriem. Sniegs šoreiz bija mazliet mīkstāks nekā pagājušajā gadā. Esmu apmierināts ar parādīto sniegumu. No trīs dienām divas pirmās vietas, paralēlajā arī kārtīgi nocīnījos līdz galam tā kā vajadzēja un bija plānots. Prieks, ka finālā satikos tieši ar Miku. Žēl, ka otrajā dienu izkritu, jo attaisījās slēpe vaļā. Tas nebija noticis ļoti ilgu laiku, tā ka es nezinu, kas tur bija ar to slēpi vai zābaku, bet kopumā trīs forši aizvadītas dienas. Tagad nedaudz jāatpūšas, un tad jau jādodas uz Pasaules kausa posmu Levi, Somijā.”

Miks Zvejnieks, pēc izcīnītām divām otrajām vietām un vienas uzvaras atzīst, ka galvenā panākumu atslēga bijusi stabilitāte: “Liels gandarījums par tiešām veiksmīgi iesākto sezonu. Vārds "stabilitāte" pirmajā Baltijas kausa posmā bija mana panākumu atslēga. Ļoti pozitīvi raugos uz turpmākajām sacensībām Skandināvijā!”

Evelīna Gasūna, kura pilnībā dominēja sieviešu sacensībās, uzvarot visos iespējamajos braucienos, un izcīnot trīs uzvaras, par parādīto rezultātu ir ļoti priecīga: “Sūdzēties nevaru. Runājot par braucieniem, vienmēr var pielikt, bet, protams, esmu ļoti priecīga par rezultātu, un augstāk jau par pirmo vietu nav kur uzkāpt. Visvairāk esmu pārsteigta par uzvaru paralēlajā slalomā, jo man iepriekš nav izdevies tik labi nostartēt šajā disciplīnā. Tāpēc varētu teikt, ka tas bija Dieva brīnums. Izcīnīt četras uzvaras (ieskaitot paralēlā slaloma kvalifikāciju – aut.piez.) vienā Baltijas kausa posmā man vēl iepriekš nebija izdevies.”

Latvijas labākajai kalnu slēpotājai Leldei Gasūnai sacensībās Lietuvā nebija pārāk veiksmīgas, augstāko rezultātu sasniedzot pirmajā dienā, kad tika gūta sestā vieta. Lelde gan skaidro, ka tika testēts jaunais inventārs: “Arēnā ir ļoti specifiska sacensību vide, kā arī sniega segums, un par cik tuvojas pirmais Pasaules kausa posms Levi, mēs veicām testus ar jauno inventāru, tāpēc varu teikt, ka rezultāts ir apmierinošs un diezgan mainīgs katrā no braucieniem šo iemeslu dēļ.”

Agnese Āboltiņa pirmajās divās dienās palika uzreiz aiz Evelīnas, bet paralēlajā slalomā tika piedzīvota izstāšanās jau astotdaļfinālā: “Savu sniegumu vērtēju kā apmierinošu. Bija gan labāki, gan sliktāki braucieni. Bet no šīm sacensībām noteikti paņemšu līdzi uzķerto "ledus sajūtu", kas palīdzēs, ja kādās no nākošajām FIS sacensībām trasē parādīsies ledus. Domāju, ka visas meitenes uz halli brauc ar domu uzvarēt, tā kā drošvien tas arī bija tas, kas neizdevās, jo otro gadu paliku uz otrā pjedestāla pakāpiena.”

Liene Bondare tika pie viena pjedestāla sacensību otrajā dienā, kamēr neveiksme paralēlā slaloma kvalifikācijā neļāva piedalīties aizraujošajās sacensībās: “Baltijas kauss, kā jau katru gadu, bija aizraujošas sacensības un lielisks sezonas iesākums. Kopējais rezultāts nav tas uz, kādu tiecos, tomēr katrā braucienā es spēju izķidāt labo. Kā arī esmu noķērusi sacensību garšu, un dabūjusi lieliskus griezienus uz ledus seguma, tāpēc “Snow Arena” pametu ar labām domām, un ar vēl lielāku izsalkumu pēc nākamajām sacensībām.”

Izcilu sniegumu savās pirmajās FIS sacensībās karjerā parādīja 16 gadus vecā Betija Burkovska. Pirmajā sacensību dienā tika iegūta 14. vieta, izcīnot 80,12 FIS punktus. Lai arī otrajā dienā Betija izstājās, paralēlā slaloma kvalifikācijā viņa finišēja 15. pozīcijā, nopelnot 89,18 FIS punktus, kas nākamajā FIS punktu listē dos 84,65 punktus. Jāpiemin, ka no Lietuvā startējušajām mūsu sportistēm labāku rezultātu FIS punktu izteiksmē pirmajās slaloma sacensībās izdevies sasniegt vienīgi Evelīnai Gasūnai. Betija pēc sacensībām stāsta stāsta: “Aizvadīto Baltijas kausa posmu vērtēju ļoti pozitīvi, esmu priecīga par iespēju savas pirmās FIS sacensības aizvadīt uz tik labi sagatavota seguma. Pirmie punkti protams arī ir lieliski, taču esmu gatava ieguldīt vēl vairāk, un kāpt aizvien augstāk!”

Baltijas kausa izcīņa kalnu slēpošanā turpināsies marta sākumā, kad Siguldā tiks aizvadīts otrais posms, bet sezona noslēgsies marta vidū, ar sacensībām Pihē, Somijā.

Edgars Beļakovs

2 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv