ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 11°C
Vējš: 5m/s

Jaunumi

08 • 02 • 2018

Siguldas kalnu slēpotājiem veiksmīgi starti Ukrainā

Lai uzkrātu starptautisku sacensību pieredzi un turpinātu gatavošanos Latvijas un Baltijas čempionātiem, četri Siguldas Sporta skolas/SK Pantera audzēkņi treneres Sandras Melderes vadībā 1. un 2.februārī Ukrainas slēpošanas kompleksā „Bukovytsia” piedalījās FIS starptautiskajās bērnu kalnu slēpošanas sacensībās „Bukovytsia open 2018”. Šis slēpošanas komplekss bērnu sacensības rīko jau devīto gadu, bet šogad tās pirmoreiz ieguva FIS oficiālu starptautisko sacensību statusu. 

Pavasarīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra pakāpās līdz +10 grādiem, sacensībās piedalījās sešu valstu pārstāvji – Ukrainas, Slovākijas, Polijas, Baltkrievijas, Lietuvas un Latvijas kalnu slēpotāji. Šādā nopietnā konkurencē labus rezultātus siguldieši sasniedza abās sacensību dienās – katrā bija jāveic divas slaloma distances, kurās kopā pavadītais laiks noteica katras dienas uzvarētājus. Siguldas pārstāves Patrīcija Ansonska un Samanta Līcīte startēja U-14L grupā, bet puiši – Marks Truhins un Emīls Ģērmanis – Siguldu pārstāvēja U-16M grupā.

Pirmajā dienā siguldiešiem divas medaļas, kuras ieguva Patrīcija un Marks. Samantai kļūda otrajā braucienā nozīmēja arī diskvalifikāciju pirmās dienas finiša protokolā. Emīls pēc pirmā brauciena bija piektais, bet neveiksmīgāks otrais piegājiens viņu atbīdīja uz 11.vietu.

Otrajā dienā Samanta pierādīja, ka iepriekšējās dienas diskvalifikācija bija tikai nejaušība – 1.vieta un zelta medaļa. Prieks, ka arī sudraba medaļa Latvijas pārstāvei, jo Patrīcija atkārtoja pirmajā dienā iespēto. Abas siguldietes vairāk nekā par pussekundi apsteidza savas sāncenses, savukārt 1.vietu no otrās šķīra tikai sekundes simtdaļa. Puiši otrajā dienā palika bez medaļām. Markam 4.vieta, atpaliekot no trešās par 17 simtdaļām, bet Emīlam neveiksme otrajā braucienā un tai sekojoša diskvalifikācija.

Sacensību noslēgumā dalībniekiem bija prieks gan par saņemtajām balvām, gan par organizatoru sagādāto karsto zupu. Ukraiņi bija pacentušies, lai jaunie kalnu slēpotāji un viņu treneri mājup dotos ar pozitīvām atmiņām par šīm sacensībām un vēlēšanos startēt tajās arī nākamajā gadā.

Informāciju sagatavoja:
Siguldas Sporta skolas direktora vietniece
Ilze Ratniece

Avots: www.sigulda.lv

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv