ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 7°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

24 • 01 • 2018

Siguldā aizvadīts pirmais Vilciņa kausa posms “Kūku Mači”

Saistītā informācija

Kā jau pēdējos gados ierasts, arī šogad sacensību sezona pašiem jaunākajiem kalnu slēpotājiem sākās ar Kūku mačiem, kuri norisinājās Pasaules Sniega dienas ietvaros un bija Vilciņa kausa sezonas pirmais posms.

Sacensībās kopumā startēja 98 2008. gadā dzimuši un jaunāki sportisti, kuri tika sadalīti piecās vecuma grupās.

Pašā mazākajā grupiņā, kurā sacentās 2012. gadā dzimušie sportisti un jaunāki, meitenēm pārliecinoši dominēja “SK Pantera” pārstāve Maija Ciagune, kura par 6,58 sekundēm apsteidza “SK Virsotne” jauno sportisti Elizabeti Allenu. Tikmēr trešā palika vēl viena Panteras slēpotāja Sofija Beinerte. Puišiem šajā grupiņā uzvaru guva Alberts Beinerts (“SK Pantera”), apsteidzot Henriju Mūrnieku no “SK Apex”, un kaimiņvalsts Igaunijas pārstāvi Tristanu Jurisāru.

2011. gada dzimušo bērnu vecuma grupā meitenēm uz starta izgāja 8 dalībnieces, no kurām labākā bija kārtējā “Panteras” sportiste Emīlija Kliesta, par 3,44 sekundēm apsteidzot Aleksandru Noa Trapāni, bet trešā palika Gabriela Rubene. Starp 2011. gadā dzimušajiem puišiem visu pirmo trijnieku aizņēma “SK Pantera” sportisti, no kuriem ātrākais bija Kārlis Bračka, bet viņam nieka 0,19 sekundes zaudēja Patriks Ciaguns. Tikmēr trešo vietu ieņēma Miks Oliņš.

2010. gadā dzimušajām meitenēm ātrākā bija Līva Putniņa “Snow Feel”, kamēr pārējās goda pjedestāla vietas aizņēma Alesija Terlanova (“SK Ziemeļpols”) un Beatrise Fokrota (“ASI Ski-Box”). Puišiem šajā vecuma grupā pie uzvaras tika Leo Zauers no “Snow Feel”, par 0,23 sekundēm pārspējot “Panteras sportistu Ralfu Garanču. Vēl 0,11 sekundes tālāk finišēja Rihards Hartmanis (“SK Virsotne”).

Nākamajā, 2009. gadā dzimušo sportistu grupā, triumfēja Heidija Ciagune, par aptuveni pussekundi apsteidzot tuvāko sekotāju no “SK Ziemeļpols” Elzu Zelču. Pie trešās vietas tika vēl viena “Panteras” jaunā sportiste Emīlija Štrausa. 2009. gada zēniem ātrākais bija Rafaels Velcis, par 0,66 sekundēm apsteidzot Martinu Līvmani, bet trešajā vietā finišēja Sava Aškinezers, kurš uzvarētājam zaudēja 0,73 sekundes.

Vecākajā Vilciņa kausa grupā meitenēm Estere Jansone (“SK Pantera”) par 0,18 sekundēm apsteidza Igaunijas sportisti Mariju Jurisāri, bet Karla Jansone divu braucienu kopsummā uzrādīja trešo rezultātu. 2008. gadā dzimušajiem zēniem labākais bija Gustavs Gritāns (“SK Apex”), kurš arī uzrādīja dienas labāko laiku trasē (14,98 sekundes). Tikmēr aiz viņa palika “Virsotnes” Nils Neo Trapāns un Valters Bērziņš no “Kore”.

Nākamais Vilciņa kausa posms tiks aizvadīts 3. februārī.

Autors: Edgars Beļakovs

1-1.jpg

1-2.jpg

1-3.jpg

1-5.jpg

1-6.jpg

1-7.jpg

1-8.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv