ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 15°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

21 • 02 • 2018

Notiks kalnu slēpošanas sacensības „Siguldas kauss 2018”

No 1.līdz 4.martam Siguldas pilsētas trasē norisināsies „Siguldas kauss 2018” kalnu slēpošanā un snovbordā, kas ir tradīcijām senākās un bagātākās kalnu slēpošanas sacensības Latvijā, jo notiek kopš 1969.gada.

Tradicionāli šīs sacensības ir ļoti demokrātiskas un aicina piedalīties gan amatierus, gan profesionālus slēpotājus no visām vecuma grupām – no 2,5 gadiem līdz neierobežotam vecumam 80+ grupā. Šogad „Siguldas kauss” kalnu slēpošanā notiks „Baltijas kausa” 2.posma ietvaros.

Ziemas galvaspilsētā Siguldā ziemas sporta veidu tradīcijas ir īpaši dzīvas, tāpēc „Siguldas kauss” var lepoties ar vairākus desmitus gadu senu vēsturi. Sacensības pirmo reizi pulcēja kalnu slēpotājus pirms gandrīz piecdesmit gadiem, un kopš tā laika ir bijis populārs un apmeklēts ziemas sporta pasākums ar bagātām tradīcijām, kas tiks ievērotas arī šogad – nakts brauciens ar lapām, kalna karaļa un karalienes kronēšana un „Kišuro” balvas pasniegšana neveiksmīgākā kritiena īpašniekam. Kā jaunums šogad notiks svinīga atklāšanas parāde, motociklu kalnā braukšanas šovs un gada lielākā „Apré-Ski” ballīte visiem dalībniekiem, viņu ģimenēm, draugiem, sadarbības partneriem un citiem interesentiem. Apmeklētājiem būs pieejama arī īpaša ēdienkarte un karstie dzērieni no kafejnīcas „Finišs”.

Šogad „Siguldas kauss 2018” notiks kalnu slēpošanā un snovbordā – 1.martā visiem snovborda dalībniekiem būs jāizaicina sevi milzu slalomā, 3.martā norisināsies milzu slaloms kalnu slēpošanā, kas būs kvalifikācijas brauciens paralēlajam slalomam, savukārt 4.martā norisināsies paralēlais slaloms kalnu slēpošanā.

Sacensības organizē Siguldas pilsētas trase sadarbībā ar Siguldas novada pašvaldību un Latvijas Slēpošanas federāciju. Papildu informācija par pasākumu un reģistrēšanos pieejama Siguldas pilsētas trases mājas lapā www.siguladssports.lv

Sacensības atbalsta: „Fans Prosport”, SIA „Vinnis”, SIA „Kungu rija”, piedzīvojumu parks „Tarzāns” un SIA „Rāmkalni Nordeco”.

„Siguldas kauss 2018” sacensībām notiks „Baltijas kauss” 2.posms, kas ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kalendārā iekļautas sacensības, kurās sezonas laikā piedalās vairāk nekā 450 kalnu slēpotāji no 20 valstīm.

Gaidām mazus un lielus sportistus, ģimenes, draugus un citus līdzjutējus! Svinēsim ziemu Siguldā!

Avots: siguldassports.lv

28164326_587454161602603_630051726282203687_o.jpg

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv