ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 5°C
Vējš: 3m/s

Jaunumi

04 • 12 • 2017

Miks Zvejnieks uzvar FIS sacensībās Zviedrijā

Aizvadītajā nedēļas nogalē Zviedrijas ciematā Arvidsjaurē tika aizvadītas FIS līmeņa sacensības slalomā, kurā ar ļoti atzīstamiem rezultātiem startēja viens no mūsu labākajiem slēpotājiem – Miks Zvejnieks.

Sestdienā Miks pēc pirmā brauciena atradās vadībā, par 0,29 sekundēm esot priekšā zviedram Jakobam Pērsonam. Otrajā braucienā, gan Miks bija pārāk piesardzīgs, tā rezultātā atkāpjoties uz trešo vietu sacensību finišā. Pie uzvaras tika cits Zviedrijas pārstāvis Bjerns Gabrielsons, kuram Miks zaudēja 0, 22 sekundes.

Dāvis Zvejnieks sacensību pirmajā dienā ieņēma 23. vietu, uzvarētājam zaudējot 4,99 sekundes, kas ļāva Dāvim tikt pie saviem karjeras labākajiem FIS punktiem – 67.30 punkti.

Svētdienā Miks pirmajā braucienā dominēja, gandrīz par sekundi apsteidzot otrās vietas ieguvēju. Otrajā braucienā Miks savu pārsvaru vēl vairāk palielināja, finišā tuvāko sekotāju Jesperu Pērsonu (Zviedrija) apsteidzot par 1,53 sekundēm. Miks arī uzstādīja savus karjeras otros labākos FIS punktus, turklāt tas bija šīs sezonas rekords – 25,40. Dāvim otrajā dienā vairs nebija tik labs rezultāts, lai arī vieta finišā labāka – 10. vieta, bet Mikam zaudētas 6, 29 sekundes.

Miks Zvejnieks pēc sacensībām pastāstīja: “Pirms sacensībām aizvadīju ļoti kvalitatīvus treniņus visas nedēļas garumā. Gan uz cita kalna, gan arī uz sacensību kalna. Gatavojoties tieši šīm sacensībām, mums bija četras treniņu dienas, kas bija viena no tādām atslēgām, lai labi nostartētu, jo bija tiešām kvalitatīvi treniņi ar labiem, pārliecinošiem braucieniem. Otrkārt bija tāda pārliecība, trasē jutos ļoti labi. Bija laba sajūta gan pirms sacensībām, gan sacensību laikā. Bija tāda sajūta, ka viss – trase, mana braukšanas tehnika un pārējais ir labi. Un tas arī nostrādāja, tāpēc esmu ļoti priecīgs. Īpaši pārsteigts, biju par šodienas pirmo braucienu, es negaidīju, ka viss izdosies tik labi. Sen nebija tā bijis, ka viss izdodas tik labi.

Var teikt, ka šīs sezonas sākumā esmu tur, kur pagājušo sezonu noslēdzu, tātad es esmu salīdzinoši labā līmenī jau iesākot sezonu, tāpēc ir tāda pārliecība, ja esmu tik labi iesācis to sezonu, un decembrī esmu tur, kur citus gadus esmu bijis tikai sezonas beigās, tad ir sajūta, ka paliks tikai labāk, sliktāk jau vairs nebūs. Gan tie punkti, gan rezultāti – visam jāiet tikai uz augšu. Par to esmu ļoti priecīgs, ka jau sezonas iesākumā ir tādi labi un kvalitatīvi braucieni. Šodien un vakar bija tā cīņa par pjedestālu un uzvaru. Vakar gan kaut kā pēc pirmā brauciena neizdomāju to otro tik labi, bet šodien jutos pilnīgi savādāk, daudz pārliecinošāk. Un pēc tik laba pirmā brauciena, zināju, ka varu arī to otro nobraukt, tāpēc tas otrais brauciens bija tāds punkts uz “i” šīm pēdējām divām treniņu un sacensību nedēļām Zviedrijā.”

Autors: Edgars Beļakovs

1 Komentāri

Gribētos zināt rezultātus arī nākošos startos??
24 • 12 • 2017 / 20:04
Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv