ski.lv logo
Šodienas laika prognoze Rīgai
Temp.: 14°C
Vējš: 6m/s

Jaunumi

27 • 01 • 2018

LK 1.posma pirmajā dienā triumfē K.Zvejnieks un E.Gasūna

Siguldas Pilsētas trasē aizvadīta Latvijas kausa kalnu slēpošanā 1. posma pirmā diena, kurā Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) līmeņa sacensībās pie uzvarām tika Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks un Evelīna Gasūna.

Sacensību pirmajā dienā elites un junioru jeb U21 grupu sportisti vispirms sacentās FIS Entry League (FIS ENL) līmeņa sacensībās, bet pēc tam vēl vienas sacensības aizvadīja U21 grupas sportisti, sacenšoties FIS NJR sacensībās.

Jau pirmajā sacensību braucienā pierādījās, ka galvenie sacensību favorīti ir pārliecinoši labākie. Kristaps Zvejnieks uzrādīja labāko laiku 26,51 sekundes, savu brāli Miku Zvejnieku apsteidzot par 0,56 sekundēm. Tikmēr Žaks Gedra atpalika 0,90 sekundes.

Otrajā braucienā Kristaps savu pārsvaru spēja palielināt, finišā otrās vietas īpašnieku Miku apsteidzot par 0,83 sekundēm, un izcīnot uzvaru 21 dalībnieka konkurencē. 2. braucienā Žaks Gedra uzrādīja labāku laiku nekā Miks, tomēr divu braucienu kopsummā Mikam izdevās nosargāt otro vietu. Aiz pirmā trijnieka finišēja Elvis Opmanis, Dāvis Zvejnieks un Daniels Loss.

LK 1.posma pirmajā dienā triumfē K.Zvejnieks un E.Gasūna

Meitenēm uz sacensību starta stājās tikai trīs dalībnieces, kurām ir zem 100 FIS punktiem – Evelīna Gasūna, Liene Bondare un Betija Burkovska. Arī sacensībās bez lieliem pārsteigumiem – 1. braucienā Evelīna otrajā vietā palikušo Lieni apsteidza par 0,67 sekundēm, bet Betija atpalika par 3,47 sekundēm. Otrajā braucienā atstatumi starp dalībniecēm samazinājās, tomēr vietu izkārtojums nemainījās. Finišā labākā Olimpietes Leldes Gasūnas māsa Evelīna, par 1,01 sekundi apsteidzot Lieni Bondari, bet 5,30 sekundes zaudēja Betija Burkovska. Vēl pirmajā sešiniekā finišēja Igaunijas sportiste Lise Anete Vahere, Arta Irbe un Helēna Mūrniece. Jāmin, ka meitenēm uz starta kopumā stājās 13 dalībnieces.

LK 1.posma pirmajā dienā triumfē K.Zvejnieks un E.Gasūna

Kā jau minēts, junioru jeb U21 grupas sportistiem diena ar pirmajām sacensībām nebeidzās, jo sekoja FIS junioru (FIS NJR) sacensības. Tajās vīriem labākais bija Žaks Gedra, kurš divu braucienu kopsummā Elvi Opmani apsteidza par 1,77 sekundēm. Junioru sacensības neizpalika bez brāļu Zvejnieku dalības – lai arī Kristaps un Miks tādās vairs startēt nevar, viņu brālis Dāvis aizstāvēja Zvejnieku uzvārdu, izcīnot trešo vietu (+3,39 sekundes).

Meitenēm arī U21 sacensībās uzvaru guva Evelīna Gasūna, kura Betiju Burkovsku pārspēja par 2,84 sekundēm. Jāpiemin, ka Betijai šis ir tikai pirmais gads, kurā viņa ir pieaugušo konkurencē un tiesīga startēt FIS sacensībās. Tikmēr trešajā vietā palika Arta Irbe, kura sacensību uzvarētājai zaudēja 6,91 sekundi.

Rīt Latvijas kausa 1. posms turpināsies ar vēl vienām FIS un FIS NJR sacensībām, līdz ar to sacensību programma būs identiska kā šodien.

Autors: Edgars Beļakovs

LK 1.posma pirmajā dienā triumfē K.Zvejnieks un E.Gasūna

 

LK 1.posma pirmajā dienā triumfē K.Zvejnieks un E.Gasūna

0 Komentāri

Lai pievienotu komentāru, ienāc ar kādu no sociālajiem tīkliem:
Draugiem.lv pase
Facebook.com pase
Google.com pase
Kalnu slēpošanas sponsori
Atbalstītāji

Latvijas Slēpošanas federācijas informatīvais portāls infoski.lv